Palvelutukkurit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen Palvelutukkurit Oy
Tunnuslause Palveleva, Tuttu ja Turvallinen
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu Suomi 1997
Toimitusjohtaja Jouni Säde
Puheenjohtaja Kimmo Heinonen
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Toimiala tukkukauppa
Tuotteet PATU-tuotteet
Liikevaihto 127 milj. (2016 yhteenlaskettu)
Henkilöstö noin 330
Omistaja Yksityiset tukkuliikkeet
Kotisivu www.palvelutukkurit.fi
Suomen Palvelutukkurit Oy:n päätoimipiste on Gate8 Business Parkissa Vantaalla.

Suomen Palvelutukkurit Oy eli Patu on suurkeittiöitä palveleva tukkukauppaketju. Palvelutukkureita pidetään yhtenä viidestä valtakunnallisesta suurkeittiöalan päätukusta.[1] Patu-Palvelutukkurit perustettiin kesällä 1997, kun ryhmä yksityisiä tukkuliikkeitä päätti yhdistyä suurkeittiöitä palvelevaksi ketjuksi.

Yksityisten alueellisten lähitukkureiden omistaman Palvelutukkureiden yhteenlaskettu vuosimyynti on noin 130 miljoonaa euroa ja sen markkinaosuus HoReCa sektorilla on noin 8%. Henkilökuntaa niillä yhteensä noin 350 ja asiakkaita lähes viisi tuhatta. Yrityksen kotipaikka on Helsinki, mutta pääkonttori sijaitsee Vantaalla. Ketjun vanhimmat tukkuliikkeet ovat toimineet alalla lähes 60 vuotta, ja useimmat niistä ovat perheyrityksiä.

Palvelutukkurit ei kuulu mihinkään elintarvikealan keskusliikkeeseen, vaan sen pääyhteistyökumppanit ovat suomalaiset elintaviketeollisuuden yritykset sekä paikalliset/alueelliset tuottajat, joiden tuotteita se välittää suoraan suurkeittiöasiakkaille. Lisäksi yhtiöllä on omaa maahantuontia.

Ketjulla on oma PATU-tuoteperhe.

Ketjulla on 11 toimipistettä ympäri Suomea.

Nykyiset omistajatukut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset osakastukut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ketjussa on aiemmin vuosien saatossa ollut mukana myös Perunantuonti Oy, Heinon Tukku Oy, Tuoretalo Oy, Menestra Oy, Tukkupojat Oy, Rovaniemen Tuoretukku Oy, Joensuun Marja ja Vihannes Ky, Fresh Servant Oy, Vihannespulkka Oy, Tuoretukku Laukkarinen Oy, Vihannestukku Mikko Laitinen Oy, Lime Finland Oy, Kuopion Vihannesaitta Oy, Kotkan Tukkupalvelu Oy.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kasvishovi liittyi Palvelutukkureihin puutarha-sanomat.net. Viitattu 14.10.2011.