Overlord (vuoden 2007 videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Overlord
Kehittäjä Triumph Studios
4J Studios (PlayStation 3)
Julkaisija Codemasters
Jakelija Warner Bros. Interactive
Säveltäjä Michiel van den Bos
Julkaistu
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: T
PEGI: 16+
Alusta Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3
Jakelumuoto Blu-ray, DVD, Steam (lataus)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Overlord on Triumph Studiosin kehittämä ja Codemastersin julkaisema toimintaseikkailupeli. Peli julkaistiin kesäkuussa 2007 Microsoft Windowsille ja Xbox 360:lle sekä seuraavana vuonna PlayStation 3:lle. PlayStation 3 -versio sisältää alkuperäisen pelin, ladattavan sisällön ja Overlord: Raising Hell -lisäosan. Raising Hell sisältää uusia moninpelikarttoja ja mahdollistaa jaetun kuvaruudun yhteistyötilassa.

Pelin kehittäminen alkoi vuonna 2006 ja sen kehittämisestä ilmoitettiin saman vuoden E3-messuilla.

Pelin jatko-osa Overlord II julkaistiin vuonna 2009. Overlordille julkaistiin myös Wiille spin-off-versio Overlord: Dark Legend ja Nintendo DS -peli Overlord: Minions.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Overlord on sijoitettu nimettömään fantasiamaailmaan, jossa pelaaja ottaa ylösnoussen soturin, Overlordin, rooliin. Overlord johtaa pikkupaholaisten kaltaisten minion-olentojen laumoja. Pelaajan täytyy voittaa seitsemän korruptoitunutta valassa olevaa sankaria, jotta hän saisi takaisin entisen overlordin hallissa olleet maat ja vahvistaisi näin hänen herruuttaan asukkaille. Peli sisältää asukkaiden korruptio-ominaisuuden, muistuttaen Fable-pelejä. Tietyt toimet ja valinnat vaikuttavat eri näkökohtiin tarinassa ja pelaamisessa. Vaikka Overlordia kontrolloidaan kolmannen persoonan näkökulmasta, niin minionien ohjaus on kuin reaaliaikaisesta strategiapelistä ja päivitykset kuin roolipeleistä. Peli käyttää myös paljon mustaa huumoria ja on useissa tilanteissa satiirinen sekä parodioi perinteisen fantasian ympäristöä ja juonta.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.