Onnea onkimassa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Solsidan – Onnea onkimassa
Solsidan
DVD-julkaisun kansikuva.
DVD-julkaisun kansikuva.
Tyyli Komedia
Kestoaika 22 min
Pääosissa Felix Herngren
Mia Skäringer
Johan Rheborg
Josephine Bornebusch
Henrik Dorsin
Alkuperämaa  Ruotsi
Alkuperäiskieli ruotsi
Verkko Ruotsi TV4
Suomi YLE FST5
Suomi Yle Fem
Suomi Yle TV2
Suomi AVA
Suomi MTV3
Esitetty Suomi 26. tammikuuta 2010[1] – jatkuu edelleen
Tuotantokausia 8
Jaksoja 80
Tunnuskappale kaudesta 2 eteenpäin
"I'm So Happy"
Salem Al Fakir
Tuotanto
Ohjaaja(t) Ulf Kvensler, Felix Herngren
Käsikirjoittaja(t) Felix Herngren, Ulf Kvensler, Jacob Seth Fransson, Pontus Edgren
Tuotantoyhtiö(t) FLX Comedy AB, Jarowski Drama AB
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Onnea onkimassa (myös Solsidan – Onnea onkimassa ja Solsidan, ruots. Solsidan) on ruotsalainen draamakomediasarja,[2] joka sai ensi-iltansa Ruotsissa 29. tammikuuta 2010 kanavalla TV4.[3] Ohjelma on myyty myös ulkomaille ja sitä on näytetty Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa ja Belgiassa. Salem Al Fakir ja Josephine Bornebusch äänittivät sarjan tunnuslaulun "I'm So Happy" vuonna 2011.

Esityshistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Jaksot Kauden aloitus Kauden lopetus
Kausi 1 10 29.tammikuuta 2010 9.huhtikuuta 2010
Kausi 2 10 14.tammikuuta 2011 20.maaliskuuta 2011
Kausi 3 10 7.lokakuuta 2012 9.joulukuuta 2012
Kausi 4 10 20.lokakuuta 2013 22.joulukuuta 2013
Kausi 5 10 18.lokakuuta 2015 20.joulukuuta 2015
Kausi 6 10 20.lokakuuta 2019 22.joulukuuta 2019
Kausi 7 10 17.lokakuuta 2021 19.joulukuuta 2021
Kausi 8 10 29.syyskuuta 2023 TBA
Kausi 9 TBA TBA TBA
Kausi 10 TBA TBA TBA

Toista tuotantokautta alettiin näyttää Suomessa Yle Fem- ja TV4 Play Premium -kanavalla jo 14. tammikuuta 2011, kun taas Ruotsissa vasta sunnuntaina 16. tammikuuta 2011. Toisen tuotantokauden ensimmäisellä jaksolla oli Ruotsissa 2 530 000 katsojaa.[4] Se on TV4:n suurin katsojaluku kymmeneen vuoteen, lukuun ottamatta kahta Let’s Dance -sarjan jaksoa, joilla oli saman verran katsojia.

Niclas Carlsson kirjoitti kolmannen tuotantokauden käsikirjoituksen jaksoihin 5, 9 ja 10. Måns Herngren ohjasi osan jaksoista.

Maaliskuussa 2014 tiedotettiin, että viidennen tuotantokauden kuvaamista piti lykätä kevääseen 2015. Syynä oli se, että näyttelijöiden aikatauluja ei oltu saatu sovitettua yhteen. Viidennen tuotantokauden kuvaaminen dokumentoitiin, ja dokumentti Historien om Solsidan (Solsidanin tarina) näytettiin joulupäivänä 2015.[5]

Lokakuussa 2018 ilmoitettiin että sarjaa tehdään lisää ainakin kolme tuotantokautta, yhteensä 30 jaksoa. [6][7]

Suomalainen André Wickström on näytellyt sarjassa Luddea.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjan pohjalta tehty elokuva Solsidan sai ensi-iltansa vuoden 2017 joulukuussa.[8]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Alexander ”Alex” Löfström (Felix Herngren) on 39-vuotias hammaslääkäri, jolla on oma vastaanotto. Hän on varttunut Saltsjöbadenin taajamassa Tukholman ulkopuolella. Ensimmäisellä kaudella Alex ja Anna odottavat lasta, Wilmaa, joka syntyy kauden viimeisessä jaksossa. Parin toinen lapsi, poika Love, syntyy kolmannen kauden viimeisessä jaksossa. Alex pelkää konflikteja, eikä osaa sanoa ”ei”. Hän on tyypillinen ruotsalainen mies, joka tahtoo ottaa vastuuta, mutta ei halua tehdä päätöksiä.[9] Hän on myös hieman hölmö ja välittää todella paljon siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Hän asuu parhaan ystävänsä ja lapsuudenkaverinsa, Fredde Schillerin, ja tämän vaimon Mikaelan naapurissa.[10]
 • Anna Svensson (Mia Skäringer), Alexin avovaimo (sittemmin vaimo), joka työskentelee näyttelijänä. Ensimmäisellä kaudella hän ei raskautensa vuoksi ole töissä. Toisella kaudella hän aloittaa sivutyön hierojana. Anna on kotoisin Värmlannista eikä ole Saltsjöbadenin kasvatteja, toisin kuin miehensä, ja tuntee itsensä ajoittain ulkopuoliseksi ja erilaiseksi ystävättäreensä Mickaniin ja tämän ystävättäriin verrattuna. Hän yrittää sopeutua joukkoon, mutta on toisinaan hieman liiankin äänekäs ja suorapuheinen.[10]
 • Fredrik ”Fredde” Schiller (Johan Rhenborg) on 39-vuotias ja työskentelee pankissa toimitusjohtajana sekä pörssimeklarina. Hän on erittäin pätevä ja menestynyt työssään. Hän asuu eräässä hienostoalue Solsidanin ylellisimmistä taloista, ja on syntynyt ja kasvanut Saltsjöbadenissa. Fredde on naimisissa Mikaela ”Mickan” Schillerin kanssa ja heillä on kaksi lasta, 5-vuotias Victor ja 1-vuotias Ebba. Kaudella 4 syntyy kolmas lapsi. Kotona hän antaa Mickanin määrätä ja huolehtia asioista. Fredde on Alexin paras ystävä. Hän innostuu kovasti asioista, joihin menee mukaan, mutta usein impulsiivisesti tekee ensin ja ajattelee vasta sitten. Hän kehittelee jatkuvasti omia teorioitaan siitä, miten asiat toimivat, ja uskoo tietävänsä vastauksen kaikkeen. Hän välittää paljon statuksesta ja käyttää sen säilyttämiseen paljon rahaa ja vaivaa.[9][10] Fredde suosittelee avioliiton kasassa pysymiseksi "rinnakkaistaloutta" eli salaista pankkitiliä.
 • Mikaela ”Mickan” Schiller (Josephine Bronebusch) on 35-vuotias tyypillinen yläluokan nainen, jolla on blondatut hiukset, ruskettunut iho ja merkkilaukkuja, mutta pohjimmiltaan hän kuitenkin on melko aito. Hän on naimisissa Fredrik Schillerin, Solsidanin rikkaimman miehen, kanssa. Hän on kahden lapsen kanssa äitiyslomalla, mutta pyörittää myös lastenvaatteita suunnittelevaa yritystä. Kaudella 4 syntyy vielä kolmas lapsi. Statuksen suhteen Mickan on samanlainen kuin Fredde. Hän tahtoo olla ”The first lady of Saltis”, mutta joutuu kilpailemaan paikasta ystävättärensä Lussanin kanssa. Hän tuntee alemmuutta siitä ettei ole syntyperäinen saltsjöbadenilainen. Hänellä on kilpailuasennetta, mutta myös ailahteleva mieli. Mickan johtaa kotia ja Fredde vastaa sen rahoittamisesta. [9][10]
 • Ove Sundberg (Henrik Dorsin) on Alexin ja Fredden vanha koulutoveri. Ove on tunnetusti nuuka, sosiaalisesti kömpelö eikä hänellä ole minkäänlaista itsekritiikkiä. Tämän vuoksi hän ei ymmärrä, että ympäristö pitää häntä kiusankappaleena, eikä hän ole toivottu vieras. Hän lainaa naapureiltaan tavaroita, joita ei palauta eikä anna mitään korvaukseksi. Hän on kuitenkin onnistunut – jollakin ihmeen tavalla – pääsemään Saltsjöbadenin Golfklubin puheenjohtajaksi. Hän on naimisissa yhtä pihin ja ikävystyttävän Anetten kanssa ja heillä on 1,5-vuotias tytär Marielle. Kumma kyllä juuri Oven ja Anetten idea oli, että Alexin ja Annan pojan nimeksi tulisi ”Love”, eli melkein kuin ”Ove”.[9][10]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alex[11] muuttaa takaisin lapsuudenkotiinsa Saltsjöbadeniin avovaimonsa Annan kanssa. He odottavat ensimmäistä lastaan. Valitettavasti joku on ”unohtanut” kertoa Alexin äidille Margaretalle, että tämä joutuu muuttamaan talosta. Alexin kaveri Fredde kaataa puun naapurin veneen päälle, kaveriaan "auttaessaan".

Alexilla on epäilyksiä Annan uskollisuudesta. Freddellä on grillausongelma. Alex ja Anna ovat eri mieltä tulevan lapsen nimestä. Fredde tuntee olevansa riistetty lapsenhoidon suhteen. Alex ja Fredde kilpailevat illallisruoissa ja kaikki menee överiksi. Anna tuntee olevansa ulkopuolinen naisten jumpparyhmässä. Alex yrittää vältellä ikävää entistä koulukaveriaan Ovea, kunnes saa tietää että tämä on golfklubin hallituksessa.

Fredde ja Alex pohtivat ikääntyvää vetovoimaansa. Mickan tekee kaikkensa jotta 5-vuotiaan Victorin synttärit ylittävät Lussanin lastenkutsujen tason. Alex ja Anna kyllästyvät materiaa palvoviin tuttaviinsa. Fredde on mustasukkainen isyyslomalla olevalle Mariolle. Fredden ja Alexin perheitten juhannusjuhliin ilmestyvät myös Ove ja Mickanin boheemiveli Palle.

Alex ja Anna saavat ensimmäisen lapsensa Wilman. Fredde pelästyttää tiehensä Alexin remonttimiehet.

Kausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alex ja Anna ovat muuttaneet uuteen kotiin tyttärensä Wilman kanssa. Alex on päättänyt kosia Annaa, mutta ei tunnu löytävän oikeaa tilaisuutta. Fredrikin lapsuusajan kiusaaja Kristian muuttaa takaisin Solsidaniin. Kristian on jopa Fredrikiä rikkaampi ja seurustelee Mickanin ystävättären Lussanin kanssa, joten he joutuvat olemaan tekemisissä toistensa kanssa. Fredrik saa odottamatonta apua Ovelta yrittäessään päästä eroon Kristianista ja Lussanista.

Alexin äiti Margareta on tavannut uuden miehen, Tord Malmbergin, joka tunnetaan myös nimellä ”naapuri helvetistä”. Alexilla on vaikeuksia käsittää heidän suhdettaan. Mickanin shoppailunhimo menee liiallisuuksiin. Hän ostaa tavaroita avokaupalla ja palauttaa ne, mutta ei muista mitkä tavarat olivat omia ja mitkä pitää palauttaa. Mickan on huolissaan, että Fredrikistä on tulossa lihava ja pakottaa tämän treenaamaan.

Alex pohtii kuinka selviäisi maailmanhistorian tylsimmistä 40-vuotisjuhlista Saltsjöbadenin tylsimmän ja piheimmän henkilön eli Oven luona. Annan vanhemmat tulevat vierailulle ennen häitä. Hänen isänsä on varhaiseläkeläinen, jolla on huono itsetunto. Hänen äitinsä on itsekeskeinen entinen kauneuskuningatar. Annan ja Alexin häissä kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen, mutta päivä on lopulta onnistunut.

Kausi 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alex ja Anna muuttavat uuteen taloon, jonka he ostavat eroamassa olevilta Elsalta ja Jonakselta. Talon keittiö on edelleen kesken ja Jonas lupaa remontoida sen valmiiksi. Alex ja Anna yrittävät saada nostatettua vanhan talonsa hintaa, jotta heillä olisi varaa maksaa uusi talonsa.

Kun Ove kuulee heidän ostaneen Vitsippebacken 37 talon kertoo hän mielissään, että kaikki talon omistaneet parit ovat ottaneet eron tai kuolleet. Alexista tulee levoton, vaikka hän yrittääkin nauraa koko asialle. Alex ja Anna eivät onnistu saamaan vanhasta talostaan haluamaansa hintaa ja joutuvat taloudellisiin vaikeuksiin. Sopivan päiväkotipaikan etsintä 2-vuotiaalle Wilmalle osoittautuu hankalaksi.

Freddellä ja Mickanilla on syöpäläisongelma ja haasteita 8-vuotiaan Victorin harrastusten kanssa. Mickanilla on alemmuuskompleksi perhetaustastaan ja hän tilaa sukututkimuksen, mutta tulokset eivät ole toivotunlaisia. Anette saa työtä 7 AP-rahastosta ja alkaa kulkea Fredden kyydissä töihin. Ove on mustasukkainen Freddelle.

Mickan yrittää taivutella Freddeä hankkimaan vielä yhden lapsen. Ove ja Anette yrittävät saada toisen lapsen. Lussan tapaa uuden miehen, joka yllättäen ei ole rikas eikä komea. Keittiöremontin valmistuttua Alex ja Anna pitävät tupaantuliaiset. Kauden lopussa Anna synnyttää pojan.

Kausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alexin äiti Margareta on kuollut yllättäen ja Alex joutuu järjestämään hautajaiset. Vainajan viimeisen tahdon selvittäminen on pulmallista. Fredde kutsutaan yritysjohdon metsästysretkelle, mutta hänellä on vaikeuksia tappaa eläimiä. Mickanin rapukutsuja vaikeuttaa tuhoeläin. Fredde ja Mickan saavat uusia naapureita. Mickan on raskaana ja haluaisi Fredden jäävän isyyslomalle. Victorilla on tyttöystävä, josta äiti Mickan ei pidä lainkaan. Fredde yrittää saada poikansa Victorin ymmärtämään mitä tarkoittaa vuokra-asunto.

Saltsjöbadenissa tapahtuu murtoja. Ove perustaa murtoja estämään kansalaiskaartin, joka epäonnistuu tehtävässään. Fredde joutuu tuomioistuimen eteen. Anna miettii kauneuskirurgista operaatiota. Annan ja Alexin poika Love kastetaan, ja Ove on iloinen päästessään kummisedäksi. Fredde saa rangaistukseksi nilkkapannan, eikä pääse kastetilaisuuteen. Hän yrittää saada oikeudelta erivapauden sekä samalla salata tuomionsa muilta.

Kausi 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mickan ja Lussan avaavat kauneussalongin. Mickan pakottaa Fredden pariterapiaan rangaistuksena siitä, että Fredde on yrittänyt estää yrityksen perustamisen. Anna ja Alex saavat tietää, että merinäköalan esteenä oleva iso tammi laskee talon arvoa puolella miljoonalla kruunulla. Anna pääsee poliisisarjan koe-esiintymiseen ja saa roolin. Fredde ehdottaa Mickanille asumuseroa.

Alex välttelee joutumista Wilman päiväkodin yhteyshenkilöksi ja joutuu höykytetyksi kierrätysasemalla. Fredde saa odottamatonta seuraa Ovesta työmatkalle Norjaan. Lussan ja Mickan taistelevat kauneushoitolan toimitusjohtajuudesta. Freddellä, Alexilla, Anettella ja Ovella on luokkakokous. Fredde saa tietää, että Mickan on tapailut muita suhteen ollessa tauolla. Mickan saa tietää mitä luokkakokouksessa on tapahtunut. Anna haluaa muuttaa Solsidanista takaisin Tukholmaan Södermalmille. 

Kausi 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suzy Kenneby, joka kiusasi Mickania koko yläasteen ajan, on muuttanut Solsidaniin miehensä Ericin kanssa. Ove ehdottaa, että Mariellen ja Wilman luokka alkaisi myydä grillimausteita luokan leirikoulukassan kartuttamiseksi. Annan elokuvan kuvaukset ovat alkaneet. Fredde tajuaa, että elämä on liian lyhyt uhrattavaksi työntekoon. Alexin mielestä heidän pitäisi Annan kanssa palkata siivooja. Viktor on tavannut Lovisa-nimisen tytön, joka osoittautuu herkäksi sieluksi. Ove onnistuu melkein ujuttamaan itsensä avustajaksi Annan elokuvaan ja toteuttamaan haaveensa näyttelemisestä.

Fredde yrittää palata töihin, mutta huomaa, että hänen tilalleen on palkattu joku paljon häntä tehokkaampi ja terävämpi. Alexin mielestä Anna voisi ottaa hoitaakseen kotitöitä, kun hän nyt on kotona ennen elokuvan kuvausten alkamista. Alex ja Anna aikovat syödä illallista Fredden ja Mickanin kanssa, mutta juttu muuttuukin yhä suuremmaksi tilaisuudeksi. Mickan siivoaa vaatekaappinsa saadakseen tilaa uusille kevätvaatteille, Fredde vie kuitenkin väärän pussin hyväntekeväisyyteen.

Jaksojen nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi 8[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Turvahuone
 2. Polttarit
 3. Eksä
 4. Kolmen kimppa?
 5. Maaseutuasunto
 6. Kissa
 7. Ilmastoahdistus
 8. Gameface
 9. Lakkiaiset
 10. Ensi-ilta

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Felix Hernegren, Ulf Kvensler, Jacob Seth Fransson ja Pontus Edgren ovat yhteistyössä luoneet ja kirjoittaneet Solsidanin.[12] Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaavat niin ikään Herngren,[13] Kvensler ja Fransson. Tuottajina toimivat Jarowskij sekä Herngrenin ja Ylva Axélin omistama FLX.[14] Kuvaukset alkoivat keväällä 2009 ja saatiin päätökseen saman vuoden kesäkuussa.[15] Herngren kuvaili sarjaa ikään kuin jatkoksi elokuville Irralliset (Vuxna människor) ja Varannan vecka.[13] Mia Skäringer vahvisti kesäkuussa 2009 näyttelevänsä sarjassa yhtä pääosaa.[13] Samaan aikaan myös Herngren ja Johan Rheborg vahvistivat olevansa mukana sarjassa näyttelijöinä.[14]

Herngrenin mukaan he olivat käsikirjoittajien kanssa jo pitkään puhuneet, että olisi hauskaa tehdä suuremman panostuksen draamakomedia, jossa käsikirjoitus ja roolihahmot saisivat hieman enemmän aikaa kehittyä.[12]

Kvensler kertoi Aftonbladetille antamassaan haastattelussa siitä, kuinka hän tuli osalliseksi prosessia ja ohjelmaa: ”Felix otti minut mukaan käsikirjoittajaksi myytyään Solsidanin pilottijakson TV4:lle.” Tämän jälkeen Kvensler kirjoitti ja ohjasi puolet Solsidanin ensimmäisen kauden jaksoista.[16]

Solsidan voitti vuoden ohjelman ja vuoden huumoriohjelman palkinnot Kristallen 2010 -palkintogaalassa. [17] Solsidan valittiin vuoden huumoriohjelmaksi samaisessa gaalassa myös vuosina 2011 ja 2014.

Maaliskuussa 2010 oli selvää, että Solsidanista tehtäisiin toinen kausi. Rheborg oli mukana toisella kaudella myös käsikirjoittajana ja ohjaajana. 3. joulukuuta samana vuonna TV4 ilmoitti myyneensä käsikirjoitusidean amerikkalaiselle ABC:lle.[18]

Solsidanin toisen kauden jaksot esitettiin TV4 Play Premiumilla ja suomenruotsalaisella FST5:llä (nykyisin YLE Fem) kaksi päivää ennen esittämistä TV4:llä. TV4 reagoi voimakkaasti FST5:n lähetyksiin ja kanavien välillä käytiinkin TV4:n ohjelmapäällikön Fredrik Arefalkin johdolla keskustelua siitä, onko FST5:llä oikeus esittää Solsidania ennen sen esittämistä Ruotsissa.[19] Suomenruotsalainen Hufvudstadsbladet kuitenkin kertoi 21. tammikuuta 2011, että FST5 taipui TV4:n vaatimuksiin ja muutti lähetysaikaa yhdenmukaiseksi Ruotsin kanssa. Kolmannesta jaksosta lähtien ohjelma esitettiin samanaikaisesti molemmilla kanavilla.

Sarja on julkaistu Pohjoismaissa myös DVD:llä ja blu-raylla, ensimmäinen tuotantokausi myös Saksassa DVD:llä.

Suomalainen versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2017 ilmoitettiin, että MTV on tilannut suomalaisen version Solsidanista. Kymmenosainen Onnela kuvataan kesällä 2017. Sarjan tapahtumat sijoittuvat Porvooseen ja sen kuvitteelliseen Poutaniemen kaupunginosaan.[20]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Yle Areenan TV-opas.
 2. Solsidan – Onnea onkimassa Ohjelmat. Yle. Viitattu 27.12.2011. [vanhentunut linkki]
 3. Det här är Solsidan – Solsidan TV4. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 4. "Solsidan"-premiären sågs av 2,5 miljoner Expressen. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 5. Solsidan blir dokumentär i TV4 TV4. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 6. Supersuosittu Solsidan saa jatkoa! Sarjan tähti paljastaa mistä uudet jaksot alkavat Ilta-Sanomat. 5.10.2018. Viitattu 4.10.2018.
 7. Katariina Karjalainen: Suosikkisarja Solsidan jatkuu syksyllä – Aftonbladet julkaisi ensimmäiset kuvat uuden tuotantokauden kulisseista Ilta-Sanomat. 31.8.2019. Viitattu 31.8.2019.
 8. Virtanen, Leena: Elokuvan Solsidanissa on myös varjonsa. Helsingin Sanomat, 19.1.2018, s. B 4. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 4.3.2018.
 9. a b c d Josephine Bornebusch om "Solsidan"-succén: Helt sjukt Expressen. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 10. a b c d e Solsidan – huvudkaraktärer TV4. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 11. Solsidan – huvudkaraktärer TV4. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 12. a b TV4 sänder ny komediserie med Felix Herngren och Johan Rheborg TV4. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 13. a b c Skäringer i Herngrens nya tv-serie Expressen. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 14. a b Felix Herngren och Johan Rheborg i nya "Solsidan" Expressen. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 15. Det skär sig på Solsidan Dagens Nyheter. 10.7.2009. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 16. Så blir säsong 2 av ”Solsidan” Aftonbladet. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 17. aom99: Kristallen 2010 Allt Om Medias blog. 31.8.2010. Viitattu 9.3.2017.
 18. Solsidan såldes – för en spottstyver Aftonbladet. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 19. Solsidan visas först i – Finland Aftonbladet. Viitattu 9.3.2017. (ruotsiksi)
 20. Hittisarja Solsidanista tehdään suomalaisversio Onnela – mukana huippunäyttelijöitä 10.4.2017. MTV Oy. Arkistoitu 16.4.2017. Viitattu 16.4.2017.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: sv:Solsidan (TV-serie)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäiset artikkelit: sv:Solsidan (TV-serie) & sv:Alexander Löfström
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäiset artikkelit: sv:Solsidan (TV-serie) & sv:Anna Svensson
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäiset artikkelit: sv:Solsidan (TV-serie) & sv:Fredrik Schiller (Solsidan)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäiset artikkelit: sv:Solsidan (TV-serie) & sv:Mikaela Schiller
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäiset artikkelit: sv:Solsidan (TV-serie) & sv:Ove Sundberg
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: sv:Solsidan (TV-Serie) & sv:Solsidan (säsong 3)