Noel Kempff Mercadon kansallispuisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Noell Kempff Mercadon kansallispuisto
Cataratas Arcoiris Bolivia.png
Sijainti
Pinta-ala
15 234 km²
Hallinto
Tyyppi
Perustettu
28. kesäkuuta 1979

Noel Kempff Mercadon kansallispuisto on kansallispuisto Boliviassa Santa Cruzin departementin koillisosassa lähellä Brasilian rajaa.

Puisto perustettiin 28. kesäkuuta 1979 nimellä Huanchcan kansallispuisto ("Parque Nacional Huanchca"), mutta uudelleennimettiin myöhemmin professori Noel Kempff Mercadon mukaan tämän puistossa tekemien ja havaintojen kunniaksi.

Noel Kempff Mercadon kansallispuisto on 15 234 neliökilometrin laajuinen ja sijaitsee yhdellä maailman biologisesti monipuolisimmalla alueella. Seudulla sää on todella kostea ja lämmin lämpötilan ollessa keskimäärin 25 °C ja 29 °C välillä.

Luonto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasvisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puistossa on arvioiden mukaan noin 4 000 lajia putkilokasveja, joihin kuuluu muun muassa kärsimyskukka-, helikonia- ja palmupuulajeja. Alueelta löytyy viittä merkittävää ekosysteemiä: Amazonian sademetsää, joenvarsimetsää, trooppista lehtimetsää, tulvasavannia ja kuivaa cerradosavannia.

Eläimistö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansallispuistossa elää 130 eri nisäkäslajia, muun muassa harvinaisia jättiläissaukkoja, amazonindelfiinejä, amerikantapiireja, hämähäkki- ja mölyapinoita, isomuurahaiskarhuja, jättiläisvyötiäisiä ja jaguaareja.

Lisäksi puistosta asustaa noin 620 lintu- ja yli 70 liskolajia sekä useita lajeja selkärangattomia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Etelä-Amerikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.