Minerva Kustannus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Minerva Kustannus
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1990
Toimitusjohtaja Outi Karemaa
Kotipaikka Helsinki
Toimiala kirjojen kustantaminen
Liikevaihto 1,954 miljoonaa (2018)
Liikevoitto 232 198 (2018)
Henkilöstö 5 (2019)
Tytäryhtiöt Docendo
Kotisivu www.minervakustannus.fi

Minerva Kustannus on Helsingissä sijaitseva tieto-, kauno- ja lastenkirjallisuuden yleiskustantaja. Yhtiö on perustettu vuonna 1990[1] ja se on Suomen Kustannusyhdistyksen jäsen.

Yhtiö julkaisi ensimmäisen kirjansa vuonna 1991.

Vuonna 2018 Minervan liikevaihto oli 1,954 miljoonaa euroa ja yhtiö teki 232 198 euron liikevoiton.

Kustannus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MInerva julkaisee vuosittain noin sata uutuusteosta. Yhtiö kustantaa sekä kotimaista että käännettyä tieto-, kauno- ja lastenkirjallisuutta. Kustannettavien teosten aihepiirejä ovat tietokirjallisuudessa mm. muistelmat ja elämäkerrat, historia, harrastekirjat, urheilu ja musiikki sekä elämäntaito ja terveys. Kaunokirjallisuudessa painottuvat dekkarit, mutta yhtiö kustantaa myös muuta kaunokirjallisuutta sekä lahjakirjoja ja lastenkirjoja.

Yhtiö kustantaa kirjoja paitsi painettuna myös äänikirjoina.

Tunnettuja Minervan kirjoja ovat mm. Annukka Kiurun ja Sirkku Linnean Tonttu Toljanteri -kirjat, Peter Jamesin, Pierre Lemaitren ja Anna Ekbergin rikosromaanit, sotahistorian teokset sekä lukuisat henkilökuvat urheilun, musiikin, historian, yhteiskunnan ja kulttuurin suurnimistä.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minerva Kustannus voitti 2019 WWF:n jakaman Vuoden luontokirja -palkinnon Erkki Pulliaisen ja Lassi Rautiaisen kirjalla Suomalainen susi[2] ja Urheilumuseon vuosittain parhaalle urheiluaiheiselle kirjalle jakaman Vuoden urheilukirja 2019 -palkinnon Harri Pirisen kirjalla HIFK - Stadin kingit: Vuoden 1969 mestarijoukkue ja Carl Brewerin perintö[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.