Metsänhoitajaliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Metsänhoitajaliitto ry oli metsätieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden, metsänhoitajaksi valmistuneiden sekä muiden metsäalalla toimivien korkeakoulutettujen ja alaa opiskelevien forstien työmarkkina- ja palvelujärjestö.

Liitto on perustettu vuonna 1927 ja lopettanut toimintansa 31.12.2016. Liittoon kuului sen purkautuessa noin 2 700 henkilöjäsentä sekä 28 toimiala- tai alueellista jäsenyhdistystä.[1]

Metsänhoitajaliitto on kuulunut Akavaan keskusjärjestön perustamisesta 1950 alkaen.

Metsänhoitajaliiton tärkein päämäärä on jäsenten menestyminen työmarkkinoilla. Liitto tarjoaa jäsenilleen työelämäpalveluja ja työmarkkinaedunvalvontaa, mutta toimii lisäksi aktiivisesti sekä metsä- että koulutuspolitiikassa. Metsänhoitajaliiton tärkeimmät tehtävät ovat jäsenten edunvalvonta ja neuvonta ammatillisissa, taloudellisissa ja yhteiskunnallisissa asioissa. Liitto valvoo jäsentensä palkkauksen kehityksen tasapuolisuutta. Liitto toimii yhteistyöelimenä jäsenistönsä ja eri sidosryhmien välillä.

Vuonna 2016 Metsänhoitajaliitto päätti yhdistyä Luonnontieteiden Akateemisten Liiton ja Ympäristöasiantuntijoiden keskusliiton kanssa vuoden 2017 alusta alkaen uudeksi suuremmaksi, noin 15 000 jäsenen akavalaiseksi ammattiliitoksi nimeltään Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Liitto Metsänhoitajaliitto. Viitattu 26.7.2015.
  2. Loimu - Valoisamman tulevaisuuden tekijät Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu, loimu.fi. Viitattu 28.11.2016.