Max Martin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Max Martin
Martin vuonna 2015.
Martin vuonna 2015.
Henkilötiedot
Syntynyt26. helmikuuta 1971 (ikä 53)
Tukholma, Ruotsi
Ammatti lauluntekijä, tuottaja
Muusikko
Taiteilijanimi Max MartinView and modify data on Wikidata
Aktiivisena 1985
Tyylilajit pop, dance-pop, pop-rock
Levy-yhtiöt Jive RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
Kotisivut

Karl Martin Sandberg (s. 26. helmikuuta 1971 Tukholma, Ruotsi), tunnetaan julkisuudessa nimellä Max Martin, on ruotsalainen musiikin tuottaja ja lauluntekijä. Läpimurron lauluntekijänä Martin teki 1990-luvun lopulla, kun hän kirjoitti hittikappaleita muun muassa Backstreet Boysille, Britney Spearsille, ’N Syncille ja Pinkille.

Vuonna 2015 Martin voitti yhdysvaltalaisen tekijänoikeusjärjestön ASCAP:n vuoden lauluntekijän palkinnon viidennen kerran peräkkäin ja kahdeksannen kerran kaikkiaan. Hän on nyt tasasijalla palkintojen määrässä lauluntekijä- ja tuottajakaksikon Jimmy Jam ja Terry Lewisin kanssa.[1]

Martin on kirjoittanut tai ollut mukana kirjoittamassa kahtakymmentä Billboard Hot 100 -singlelistan ensimmäiselle sijalle noussutta hittiä, joita ovat muun muassa Britney Spearsin ”…Baby One More Time” ja ”Hold It Against Me”, Katy PerrynI Kissed a Girl” ja ”Roar”, Pinkin ”So What” sekä Taylor SwiftinShake It Off”. Martin on kolmantena lauluntekijöistä, joilla on eniten listaykkösiä; hänen edellään ovat vain Paul McCartney (32) ja John Lennon (26). Martin on myös tuottanut 18 Yhdysvaltain ykkössingleä; tuottajista vain The Beatlesin tuottaja George Martin on hänen edellään 23 listaykkösellään.[2]

Martin on myös kirjoittanut Britney Spearsille muun muassa kappaleet ”(You Drive Me) Crazy”, ”Oops!… I Did It Again”, ”Stronger”, ”I’m Not a Girl, Not Yet a Woman”, ”If U Seek Amy” ja ”3”.

Martin on tuottanut kanadalaisen r'n'b laulajan, The Weekndin kappaleita. Hänen käsialaansa ovat muun muassa "Can't Feel My Face", "In The Night" sekä "Earned It".

Martin on tuottanut Ariana Granden kappaleen ”No Tears Left To Cry” vuodelta 2018.[3]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.