Shake It Off

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Shake It Off”
Taylor Swift
Singlen ”Shake It Off” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta 1989
 Äänitetty  2014
 Julkaistu 18. elokuuta 2014
 Formaatti digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) Max Martin, Shellback
 Tyylilaji pop
 Kesto 03.35
 Levy-yhtiö Big Machine
Taylor Swiftn muut singlet
The Last Time
2013
”Shake It Off”
2014
Blank Space
2014

Shake It Off on yhdysvaltalaisen laulaja-lauluntekijä Taylor Swiftin kappale vuodelta 2014. Kappale julkaistiin ensimmäisenä singlenä Swiftin viidenneltä albumilta 1989.

”Shake It Off” nousi Yhdysvalloissa Billboard Hot 100 -listan kärkisijalle. Yhdysvalloissa ja Australiassa kappale on myynyt nelinkertaista platinaa[1][2]. Muissa maissa se on myynyt platinaa ja kultaa.

Kappale sai neljä Grammy-ehdokkuutta kategorioissa vuoden levytys, kappale, paras popsooloesitys ja tuottaja.[3]

Kappale koki ensiesityksensä Yahoo!:n live stream -tapahtumassa 18. elokuuta 2014.[4] Muutamia tunteja myöhemmin "Shake It Off" julkaistiin digitaalisesti ladattavana 1989-albumin johdantosinglenä. "Shake It Off" debytoi Billboard Hot 100 -listan kärkisijalla muodostuen Swiftin uran toiseksi kärkisijan saavuttaneeksi singleksi Yhdysvalloissa.[5]

"Shake It Off" sai pääosin positiivisia vastaanottoja musiikkikriitikoilta, jotka yllättyivät sen musiikillisesta tyylistä. Swiftin, Max Martinin ja Shellbackin säveltämä ja sanoittama single eroaa Swiftin perinteisestä country pop -musiikkityylistä.[6] Se on nopeatempoinen pop-kappale, jossa yhtenä instrumenttina käytetään saksofonia.[7]

Musiikkivideo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen musiikkivideo julkaistiin samana päivänä kuin single. Swift esiintyy videolla yhdessä eri tanssityylejä edustavien tanssijoiden kanssa. Videon on ohjannut Mark Romanek.[4] Video sai ristiriitaisen vastaanoton, ja sitä kritisoitiin pitkälti sen twerkkaavasta kohtauksesta.