Marjaniemen VPK

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Asema 63, Marjaniemi
Marjaniemen VPK:n ajoneuvoja. HE613 ja HE6396

Marjaniemen VPK on Helsingin Marjaniemessä toimiva vapaaehtoinen palokunta. Se perustettiin vuonna 1926 silloin vielä Helsingin pitäjään kuuluneen Marjaniemen huvilayhteiskunnan turvallisuuden parantamiseksi.

Nykymuodossaan Marjaniemen VPK on yksi aktiivisimpia Helsingin viidestätoista sopimuspalokunnasta. Palokunta suorittaa palo- ja pelastustehtäviä sisäministeriön ohjeiden mukaisesti sekä Helsingin kaupungin kanssa sammutussopimuksen mukaisin ehdoin.

Operatiivisten vastuiden täyttämiseksi käytössä on kaksi toimintayksikköä: sammutusyksikkö HE 631 ja vahingontorjuntayksikkö HE 6396.

Hälytystehtävien vuosittainen määrä vaihtelee 10–140 välillä; vuonna 2016 hälytyksiä oli 58 kappaletta ja vuonna 2019 51 kappaletta, koostuen vahingontorjunnasta sekä sammutustehtävistä.lähde?

Hälytyksiin osallistuva jäsenistö harjoittelee joka keskiviikko alkaen kello 18:30 Palopirtintie 6:n varikolla. Mukaan toimintaan pääsee 16–70-vuotias normaali aikuinen. Palokunta kouluttaa jäsenensä valtakunnallisilla tai paikallisilla kursseilla.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tervetuloa - Marjaniemen Vapaaehtoinen Palokunta www.marjaniemenvpk.fi. Viitattu 22.1.2020.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.