Malmbanan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Malmbanan, Ofotbanen
Map of Malmbanan (section).png
Malmbanan Pohjois-Ruotsin kartalla
Perustiedot
Reitti  Luulaja – Narvik
Avattu  1888, 1903
Omistaja  Ruotsin valtio
Norjan valtio
Ylläpitäjä  Trafikverket (Ruotsi),
Jernbaneverket (Norja)
Liikenne
Operaattori(t)  MTAB
CargoNet
Veolia Transport
Tekniset tiedot
Pituus  473 km
Raiteiden lkm  1
Raideleveys  1435 mm
Liikenteenohjaus
Kauko-ohjaus  Luulaja–Narvik
Ohjauskeskus  Boden (Luulaja–Riksgränsen),
Narvik (Riksgränsen–Narvik)
Miehitetyt asemat  Luulaja, Boden, Narvik
Suojastus  kyllä
Kulunvalvonta  ATC

Malmbanan (suom. malmirata) on Ruotsin ja Norjan rataverkkoon kuuluva 500 kilometrin mittainen rataosuus, joka alkaa Perämeren rannikolta Luulajan kaupungista Ruotsissa, ja päättyy Atlantin valtameren rantaan Narvikissa Norjassa. Norjan puoleinen osuus on nimeltään Ofotbanen.

Rataosan suurin käyttäjä on kaivosyhtiö LKAB:n tytäryhtiö MTAB, joka kuljettaa Kiirunan ja Malmbergetin kaivoksista louhittua rautamalmin Luulajan ja Narvikin satamiin, joissa malmi kuormataan laivoihin vientiä varten. Malmbanan ei ole Ruotsin ainoa malminkuljetusta varten rakennettu rautatie, mutta Luulaja–Narvik-osuus on niistä tunnetuin.

Rataosuus Jällivaaran ja Luulajan välillä valmistui 1888, ja viimeinen osuus Kiirunasta Narvikiin valmistui 14. heinäkuuta 1903. Rataosuuden vihki käyttöön kuningas Oskar II. Kiirunan ja valtakunnanrajan välinen osuus oli yksi Ruotsin ensimmäisiä pidempiä sähköistettyjä rataosia. Sähköistys valmistui vuonna 1915.

Raskaan malmiliikenteen hoitoa varten radalle hankittiin Ruotsin vahvimmat höyryveturit, jotka myöhemmin korvattiin vahvemmilla sähkövetureilla. Malmbananin sähkövetureista tunnetuimpia olivat lähes 40 vuotta vanhat kolmiyksikköiset Dm3-kiertokankisähköveturit, joiden korvaaminen saksalaisvalmisteisilla kaksiosaisilla IORE-sähkövetureilla alkoi vasta vuosituhannen vaihteessa.

Malmbanan on rautatieharrastajien suosima nähtävyys, eritoten Dm3-vetureiden käytön jatkuvasti vähentyessä ja uuden IORE-vetokaluston lisääntyessä.

Vuodesta 2009 lähtien Malmbananin kunnossapidosta on vastannut suomalainen VR Track.[1]

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.