Tri-Island Area

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Mêlée Island)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tri-Island Area on kuvitteellinen saaristo Monkey Island -seikkailupelisarjassa.

Saaria on kaiken kaikkiaan 13. Niissä pelin päähenkilö, Guybrush Threepwood suorittaa sekä ratkaisee erilaisia merirosvouteen liittyviä tehtäviä ja arvoituksia. Mêlée Island toimii pääsaarena, jossa Guybrushin naisystävä- ja vaimo Elaine Marley on kuvernöörittärenä.

The Secret of Monkey Island[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mêlée Island The Secret of Monkey Islandissa. Hook Island sijaitsee oikealla yläkulmassa.

Mêlée Island[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mêlée Island on Tri-Island Arean pääsaari, jossa sijaitsee saaren kuvernöörittären, Elaine Marleyn koti. Siellä Guybrush suorittaa kolme koetta, päästäkseen merirosvoksi. Mêlée esiintyy varsinaisesti kahdessa sarjan pelissä (The Secret of Monkey Island ja Escape from Monkey Island), mutta se tekee "cameo-esiintymisen" myös sarjan toisessa (Monkey Island 2: LeChuck's Revenge) ja kolmannessa (The Curse of Monkey Island) osassa.

Sarjan ensimmäisessä osassa Mêlée Island on harvaan asuttu, lukuun ottamatta pientä, Mêlée Towniksi kutsuttua kaupunkia. Saarella sijaitsee liikemies Stanin käytettyjen kulkuneuvojen yritys, pieni sirkus, Kapteeni Smirkin miekkailukoulu, Voodoo Ladyn International House of Mojo -niminen voodoo kauppa, vankila, kirkko, kuvernöörin herraskartano, Sword Masterin piilopaikka ja kauppa. Lähellä saaren pohjoiskärkeä sijaitsee Hook Island, jossa käsipuoli merirosvo Meathook asuu. Mêléellä on myös SCUMM-komentosarjakielen mukaan nimetty baari, SCUMM Bar. Escape from Monkey Islandissa se nimettiin uudelleen, komentosarjakielen vaihduttua Luaksi.

MI2:ssa pystyy vierailemaan Mêléellä sijaitsevalla kujalla, Guybrushin noustua hissillä ylös LeChuckin salapaikassa Dinky Islandilla. Myös The Curse of Monkey Island sisälsi yllättävän viittauksen Mêlée Islandiin. Kun Guybrush kurkistaa Goodsoupin perhehautakammion seinässä olevaan rakoon, ilmestyy kuvaan Mêléen metsä The Secret of Monkey Islandin grafiikoilla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.