The Curse of Monkey Island

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Curse of Monkey Island
The Curse of Monkey Island kansikuva.jpg
Kehittäjä LucasArts
Julkaisija LucasArts
Jakelija GOG.com ja Humble Store
Suunnittelija Larry Ahern
Säveltäjä Michael Land
Pelisarja Monkey Island
Pelimoottori SCUMM
Julkaistu 1997
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: E
Alusta Windows
Jakelumuoto CD-ROM (2)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Curse of Monkey Island on LucasArtsin kehittämä ja julkaisema seikkailupeli. Peli on julkaistu vuonna 1997 Windowsille. Peli on jatkoa sarjan aiemmille osille The Secret of Monkey Island ja Monkey Island 2: LeChuck's Revenge ja on Monkey Island -sarjan kolmas osa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin juoni keskittyy päähenkilö Guybrush Threepwoodiin ja tämän yritykseen murtaa kirous rakkaansa Elaine Marleyn yltä. Edellisien osien tapaan vastaan asettuu myös tuttu päävihollinen, epäkuollut merirosvokapteeni LeChuck. The Curse of Monkey Island esitteli pelaajille myös suosituksi nousseen Murray -hahmon, joka on puhuva pääkallo ja yrittää aina levittää pahuuden sanomaa ja kauhua kaikkialla missä onkaan. Murray on sittemmin esiintynyt kaikissa The Curse of Monkey Islandin jälkeen julkaistuissa Monkey Island -sarjan peleissä.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvakaappaus pelistä The Curse of Monkey Island.

The Curse of Monkey Island on viimeinen SCUMM-pelimoottoria käyttävä peli ja pelisarjan neljännessä osassa, Escape from Monkey Island, se korvattiin GrimE-pelimoottorilla. Pelissä on äänitetyt keskustelut ja grafiikkaa on parannettu huomattavasti ja muutettu sarjakuvamaisempaan suuntaan sarjan aikaisempiin osiin nähden.

Pelin suunnittelivat Jonathan Ackley ja Larry Ahern, jotka olivat aiemmin olleet tekemässä Tim Schaferin Full Throttle -peliä. Michael Land vastasi sarjan edellisten osien tapaan pelin musiikista, joka oli nyt valmiiksi nauhoitettu ja oikean orkesterin esittämää. Peli on omistettu ohjelmoija Brett Barretille joka kuoli moottoripyöräonnettomuudessa vuotta ennen pelin julkaisua.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.