Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge
Kehittäjä LucasArts
Julkaisija LucasArts
Jakelija Steam
Ohjaaja Ron Gilbert
Tuottaja Shelley Day
Suunnittelija Ron Gilbert
Säveltäjä Michael Land
Pelisarja Monkey Island
Pelimoottori SCUMM
Julkaistu 1991
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: 10 vuotta tai vanhempi
USK 12
Alusta Amiga, FM Towns, Macintosh ja MS-DOS
Jakelumuoto levyke tai CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Kuvankaappaus pelistä

Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge (usein lyhyesti Monkey Island 2 tai MI2) on LucasArtsin vuonna 1991 julkaisema seikkailupeli. Peli on Monkey Island -sarjan toinen osa. Se kirjoitettiin SCUMM-komentosarjakielellä.

Monkey Island 2 tehtiin pian The Secret of Monkey Islandin jälkeen. Pelit käytti samoja tekniikoita, lukuun ottamatta taustakuvituksia, jotka olivat digitoituja öljymaalauksia. Pelissä oli myös helpotettu vaikeustaso, joka oli suunnattu seikkailupelejä ennen kokeilemattomille pelaajille.

Monkey Island 2 alkaa jokin aika The Secret of Monkey Islandin jälkeen, jonka sankari Guybrush Threepwood on rikastunut, mutta tylsistynyt, ja päättänyt hakea uusia seikkailuja, asettaen tavoitteekseen mystisen aarteen Big Whoopin löytämisen. Aluksi hän on kuitenkin jumissa merirosvosaarella, jonka on väkivaltaisin keinoin ottanut kauppasaartoon edellisessä osassa tuhotun merirosvo LeChuckin apuri Largo LaGrande.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Guybrush luo voodoo-nuken, jonka avulla onnistuu karkottamaan Largon. Yhteenoton aikana Largo saa haltuunsa Guybrushin muistona säästämän LeChuckin parran, jonka avulla palauttaa hänet eloon zombina.

Guybrush saa johtolangan Big Whoopista, jonka mukaan aarteen hautaajat piirsivät kartan ja jakoivat sen neljään osaan. Guybrush hakee kartan osat, mutta LeChuck ennakoi tämän ja virittää Guybrushille ansan. Nopeiden juonenkäänteiden jälkeen Guybrush saa Big Whoopin haltuunsa ja joutuu taistelemaan elämästä ja kuolemasta LeChuckia vastaan surrealistiseen loppuratkaisuun.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Eri julkaisut

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Monkey Island 2: LeChuck’s Revengen Amigan julkaisu

Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge julkaistiin joulukuussa 1991 MS-DOS:lle ja Amigalle, 1992 Macintoshille ja 1994 FM Townsille. Peli ohjelmoitiin käyttäen SCUMM:n viidettä versiota. Amigan julkaisu oli 32-värinen, muut 256-värisiä. Julkaisujen välillä on muutamia muitakin pieniä eroja, muun muassa osa grafiikasta oli piirretty uusiksi. PC-versio tuki myös Rolandin midi-syntetisaattori MT-32:ta, minkä äänenlaatua on useasti kehuttu. Peli julkaistiin myös erikseen englanniksi, saksaksi, italiaksi, ranskaksi ja espanjaksi.

Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge julkaistiin MS-DOS:lle levykkeillä ja CD-ROM:lla. Pelin tekijät olivat skeptisiä CD-ROMin hyödyllisyydestä, ja päättivät karsia kuusi kohtausta, että saivat pelin mahtumaan viidelle levykkeelle.[1]

  • Suunnittelu ja käsikirjoitus Ron Gilbert, Dave Grossman ja Tim Schafer.
  • SCUMM-komentosarjakielen kirjoittivat Tami Borowick, Dave Grossman, Bret Barrett, Tim Schafer ja Ron Gilbert.
  • Kuvitukset tuottivat Peter Chan, Steve Purcell, Sean Turner ja James Dollar.
  • Animaatiot tekivät Sean Turner, Larry Ahern, Mike McLaughin, Steve Purcell, Ken Macklin, Collette Michaud ja Peter Chan. Hahmot oli piirretty Deluxe Paint -ohjelmalla.
  • Musiikit sävelsivät Michael Z. Land, Peter McConnell ja Clint Bajakian.

Pelit-lehden Jukka Tapanimäki ja Niko Nirvi arvostelivat pelin MS-DOS-version. Toinen antoi sille 91 pistettä sadasta ja toinen 96.[2]

  1. Game Trivia for Monkey Island 2: LeChuck's Revenge MobyGames. MobyGames. Viitattu 22. tammikuuta 2008. (englanniksi)
  2. Pelit 1/1992, sivut 38–39

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]