Lynda Carter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lynda Carter
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Lynda Carter.

Linda Jean Córdova Carter eli Lynda Carter (s. 24. heinäkuuta 1951 Phoenix, Arizona) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan televisiosarjassa Wonder Woman (suomeksi 'Ihmenainen').

Carterin isä on amerikanirlantilainen, ja hänellä on äitinsä puolelta sekä meksikolaisia että espanjalaisia sukujuuria. Hänen aviomiehensä on menestyneen ZeniMax Media Inc. -peliyhtiön johtaja Robert A. Altman.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lynda Carter 'Wonder Womanina'

Vuonna 1972 Carter osallistui paikalliseen Arizonan kauneuskilpailuun, jonka hän voitti. Valtakunnallista huomiota hän saavutti edustaessaan Arizonaa ja voittaessaan Miss World USA (Miss Maailma USA) -missikilpailun. Kilpailun voittajana hän edusti USA:ta Miss Maailma -kisoissa vuonna 1972, yltäen semifinaaliin. Opiskeltuaan näyttelemistä New Yorkin näyttelijäkouluissa hän alkoi esiintyä televisiosarjoissa (muun muassa Starsky ja Hutch) ja ”B-luokan” elokuvissa.

Vuosina 1974–1979 hän esiintyi Wonder Woman -sarjassa sarjakuvahahmoon perustuvana supersankarina. Tästä roolista hänet tunnetaan parhaiten. Carter on sen jälkeen tehnyt pitkän uran näyttelijänä.

Vuonna 1978 Carter äänestettiin maailman kauneimmaksi naiseksi 'The International Academy of Beautyn' ja 'The British Press Organizationin' ('Kansainvälinen kauneusakatemia' ja 'Brittiläinen lehdistöjärjestö') taholta.

Hän on julkaissut laulajana kolme musiikkilevyä: Portrait, At Last ja Crazy Little Things.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • bestofbothworldsaz.com/2011/03/12/wonder-woman-lynda-carter-an-arizona-beauty-2/
  • tvguide.com/celebrities/lynda-carter/bio/163231
  • zenimax.com/profile.htm
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Lynda Carter