Miehen puolikkaat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miehen puolikkaat
Two and a Half Men
Sarjan viimeisin tunnus.
Sarjan viimeisin tunnus.
Tyyli tilannekomedia
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Chuck Lorre
Lee Aronsohn
Pääosissa Charlie Sheen (kaudet 1–8)
Ashton Kutcher (kaudet 9–12)
Jon Cryer
Angus T. Jones
Conchata Ferrell
Holland Taylor
Marin Hinkle
Jennifer Taylor
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat CBS
Suomi MTV3
Suomi Sub
Suomi FOX
Esitetty 22. syyskuuta 2003 –
19. helmikuuta 2015
Tuotantokausia 12
Jaksoja 262
(Luettelo jaksoista)
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t) Chuck Lorre
Lee Aronsohn
Eric Tannenbaum
Kim Tannenbaum
Mark Burg
Oren Koules
Don Foster
Susan Beavers
(kausi 6–)
Eddie Gorodetsky
(kausi 6–12)
Mark Roberts (kausi 7–12)
Tuotantoyhtiö(t) Chuck Lorre Productions
The Tannenbaum Company
Warner Bros. Television
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Miehen puolikkaat (engl. Two and a Half Men) on yhdysvaltalainen tilannekomediasarja. Sarjaa esitettiin CBS-kanavalla vuodesta 2003 vuoteen 2015. Suomessa sarjaa esittävät MTV3, Sub ja FOX. Sarja kuului Yhdysvaltain suosituimpiin komediasarjoihin.[1]

Syksyllä 2010 alkoi sarjan kaikkiaan kahdeksas tuotantokausi. Kauden tuotanto jouduttiin keskeyttämään ennenaikaisesti tammikuussa 2011 sarjan päänäyttelijä Charlie Sheenin jouduttua vieroitushoitoon. Tuotannon oli määrä jatkua helmikuun loppupuolella, mutta Sheenin haukuttua julkisesti ohjelman tuottajaa, kanava ja tuotantoyhtiö päättivät lopettaa ohjelman tuotannon kahdeksannen kauden osalta. Maaliskuussa 2011 Sheen sai potkut ja hänen tilalleen sarjaan palkattiin Ashton Kutcher.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan keskushahmoja ovat Charlie (Charlie Sheen), Alan (Jon Cryer) ja viimeksi mainitun poika Jake (Angus T. Jones). Charlie on naisia usein vaihtava mainoslaulujen säveltäjä, joka asuu eronneen veljensä ja veljenpoikansa kanssa. Veljesten vähemmän sympaattinen ja narsistinen äiti Evelyn, sarkastinen kodinhoitaja Berta, omituinen, mutta rikas naapurintyttö Rose sekä Alanin ex-vaimo Judith ovat sarjassa sivuhahmoina.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Alan Harper (es. Jon Cryer) on Charlien pikkuveli ja Jaken isä. Alun perin Alan muutti Charlien luokse poikansa kanssa erottuaan vaimostaan Judithista, mutta on sittemmin jäänyt veljensä luokse pysyvästi asumaan.
 • Jake Harper (es. Angus T. Jones) on Alanin ja Judithin poika ja Charlien veljenpoika. Jake viettää suurimman osan ajastaan pelaamalla videopelejä ja katselemalla televisiota, mutta on myös hyvä korttipeleissä. Kyselee usein Alanilta ja Charlielta henkilökohtaisista asioista.
 • Walden Schmidt (es. Ashton Kutcher) on lapsenmielinen miljardööri, joka ostaa Charlien talon yhdeksännellä tuotantokaudella.
 • Berta (es. Conchata Ferrell) on Charlien kodinhoitaja, joka kohtelee usein muita sarkastisesti.
 • Evelyn Harper (es. Holland Taylor) on Alanin ja Charlien dominoiva äiti ja Jaken isoäiti. Evelyn kohtelee muita määräilevästi ja onkin saanut perheensä taholta lisänimen the devil (suomennettuna "paholainen").
 • Judith Melnick (es. Marin Hinkle) on Alanin ex-vaimo ja Jaken äiti. Judith on nykyisin naimisissa Herb Melnickin kanssa ja heillä on tytär, Millie, joka saattaa tosin olla biologisesti Alanin lapsi. Judith on hieman huumorintajuton ja käyttää usein hyväksi tilaisuutta nöyryyttää Alania muiden silmissä. Judith eli vuosien ajan luksustason elämää Alanin elatusmaksujen avulla.
 • Jenny (Amber Tamblyn) on Charlien tytär. Kenelläkään ei ollut tietoa Charlien tyttärestä, ennen kuin tämä ilmestyi eräänä päivänä etsimään tietoa isästään. Jenny on tavoiltaan lähes isänsä kaltainen, rakastaa naisia ja alkoholia.

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Rose (es. Melanie Lynskey) on Charlien entinen naapuri ja ystävä (tai pikemminkin kyttääjä). Rose on yksi Charlien yhden yön hoidoista, mutta hänellä on ollut jonkinlainen suhde myös Alaniin. Rose muutti hetkeksi pois Malibusta, mutta palasi myöhemmin takaisin (ei kuitenkaan enää Charlien naapuriksi).
 • Chelsea (es. Jennifer Taylor) on Charlien tyttöystävä ja kihlattu. Aluksi Chelsea oli vain yksi Charlien "hoidoista", mutta suhde kehittyikin vakavammaksi. Pari oli jo menossa naimisiin, kun Chelsea rakastui toiseen mieheen ja päätti lykätä häitä.
 • Herb Melnick (es. Ryan Stiles) on Judithin aviomies ja Jaken isäpuoli. Hän tulee hyvin toimeen Alanin, Charlien ja poikapuolensa kanssa.
 • Linda Freeman (es. Jane Lynch) on psykiatri, jonka palveluja on käyttänyt niin Jake, Alan kuin Charliekin.
 • Gordon (es. J. D. Walsh) on pizzakuski ja Rosen lyhytaikainen poikaystävä. Gordon ihailee Charlieta ja kuvailee tätä usein neroksi.
 • Stephan Robert "Bobby" Wasserstein (es. James Edson) on tarjoilija eräässä hienossa ravintolassa, jonne Alan ja Charlie vievät usein deittinsä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Charlie Sheen jatkaa Miehen puolikkaat -sarjassa yle.fi. 18.05.2010. YLE.fi. Viitattu 11.06.2010.
 2. Tämä supertähti hyppää Charlien Sheenin saappaisiin Yle X. Viitattu 13.5.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.