Luettelo suksilajien maailmancupeissa eniten osa- ja kokonaiskilpailuvoittoja saavuttaneista urheilijoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo eniten suksiurheilulajien maailmancupien henkilökohtaisia osakilpailuita ja kokonaiskilpailuita voittaneista urheilijoista. Aktiiviurheilijat on lihavoitu.

Osakilpailuvoitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivitetty 19.3.2018.

Sija Urheilija Maa Voitot Vuodet Laji Muuta
1 Ole Einar Bjørndalen Norjan lippu Norja 95 1993–2018 Ampumahiihto ja maastohiihto 94 ampumahiihtossa,
yksi maastohiihdossa
2 Ingemar Stenmark Ruotsin lippu Ruotsi 86[1] 1974–1989 Alppihiihto
3 Marit Bjørgen Norjan lippu Norja 83[2] 2002–2018 Maastohiihto eniten voittoja pohjoismaisissa hiihtolajeissa
4 Lindsey Vonn Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 81 2004– Alppihiihto
5 Martin Fourcade Ranskan lippu Ranska 69 2008– Ampumahiihto
6 Annemarie Moser-Pröll Itävalta 62[1] 1971–1979 Alppihiihto
7 Marcel Hirscher Itävalta 58 1993–2009 Alppihiihto
8 Vreni Schneider Sveitsin lippu Sveitsi 55[1] 1989–1995 Alppihiihto
9 Hermann Maier Itävalta 54[1] 1998–2009 Alppihiihto
10 Gregor Schlierenzauer Itävalta 53 2006– Mäkihyppy
11 Alberto Tomba Italia 50[1] 1987–1998 Alppihiihto
12 Hannu Manninen Suomen lippu Suomi 48[3] 1996–2007, 2009–2010 Yhdistetty
13 Bjørn Dæhlie Norjan lippu Norja 46[2] 1989–1999 Maastohiihto
13 Matti Nykänen Suomen lippu Suomi 46[4] 1982–1991 Mäkihyppy
13 Donna Weinbrecht Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 46[5] 1989–1997 Freestylehiihto
13 Renate Götschl Itävalta 46[1] 1993–2009 Alppihiihto
17 Jelena Välbe Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto/Venäjän lippu Venäjä 45[2] 1989–1998 Maastohiihto
18 Mikaela Shiffrin Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 44 2012- Alppihiihto
18 Raphaël Poirée Ranskan lippu Ranska 44 2000–2007 Ampumahiihto
20 Eric Frenzel Saksan lippu Saksa 43 2008- Yhdistetty
20 Marc Girardelli Luxemburg 43[1] 1983–1996 Alppihiihto

Kokonaiskilpailun voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Urheilija Maa Kokonaisvoitot Vuodet Laji
1 Martin Fourcade Ranskan lippu Ranska 7 2012-2018 Ampumahiihto
1 Marcel Hirscher Itävalta 7 2012-2018 Alppihiihto
2 Ole Einar Bjørndalen Norjan lippu Norja 6 1998, 2003, 2005–06, 2008–09 Ampumahiihto
2 Magdalena Forsberg Ruotsin lippu Ruotsi 6 1997–02 Ampumahiihto
2 Bjørn Dæhlie Norjan lippu Norja 6 1992–93, 1995–99 Maastohiihto
2 Annemarie Moser-Pröll Itävalta 6 1971–75, 1979 Alppihiihto
7 Eric Frenzel Saksan lippu Saksa 5 2013-2017 Yhdistetty
7 Jelena Välbe Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto/Venäjän lippu Venäjä 5 1989, 1991–92, 1995, 1997 Maastohiihto
7 Marc Girardelli Itävalta/ Luxemburg 5 1985–86, 1989, 1991, 1993 Alppihiihto
7 Gunde Svan Ruotsin lippu Ruotsi 5 1984–86, 1988–89 Maastohiihto
11 Raphaël Poirée Ranskan lippu Ranska 4 2000–02, 2004 Ampumahiihto
11 Pirmin Zurbriggen Sveitsin lippu Sveitsi 4 1984, 1987–88, 1990 Alppihiihto
11 Matti Nykänen Suomen lippu Suomi 4 1983, 1985–86, 1988 Mäkihyppy
11 Frank Ullrich Saksan lippu Saksa 4 1978, 1980–82 Ampumahiihto
11 Gustav Thöni Italia 4 1971–73, 1975 Alppihiihto
11 Hannu Manninen Suomen lippu Suomi 4 2004–2007 Yhdistetty
11 Adam Małysz Puolan lippu Puola 4 2001–2003, 2007 Mäkihyppy
11 Justyna Kowalczyk Puolan lippu Puola 4 2008–11, 2013 Maastohiihto
11 Marit Bjørgen Norjan lippu Norja 4 2005–06, 2012, 2015 Maastohiihto

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]