Luettelo kalleimmista musiikkivideoista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tällä sivulla on lista kalleimmista musiikkivideoista. Michael Jacksonilla on eniten videoita kyseisellä listalla; yhteensä viisi. Hänen nimissään on myös kaikkien aikojen kallein musiikkivideo "Scream", joka on duetto hänen siskonsa Janet Jacksonin kanssa. Ayumi Hamasaki, Madonna ja Janet Jackson sijoittuvat listalle kolmesti. Wataru Takeishi ja Hype Williams ovat molemmat ohjanneet kolme listan videoista. MC Hammer esiintyy listalla kahdesti.


Sija Artisti(t) Kappaleen
nimi
Ohjaaja Alkuperäinen
julkaisupäivä
Tuotannon kulut (PC) PC muunnettuna vuoden 2008 kurssin mukaan [1]
1 Michael Jackson & Janet Jackson "Scream" Mark Romanek 13. kesäkuuta 1995 $ 7 000 000 $ 9 303 080,93
2 Madonna "Die Another Day" Traktor 22. lokakuuta 2002 $ 6 000 000+ [2] $ 7 049 719,30
3 Madonna "Express Yourself" David Fincher 17. toukokuuta 1989 $ 5 000 000+ [3] $ 7 790 725,40
4 Madonna "Bedtime Story" Mark Romanek 1995 $ 5 000 000+ [4] $ 6 645 058,00
5 Puff Daddy
(featuring Notorious B.I.G. & Busta Rhymes)
"Victory" Marcus Nispel 31. maaliskuuta 1998 $ 2 700 000+ [5] $ 3 426 163,57
6 MC Hammer "Too Legit to Quit" MC Hammer (tuottaja) Marraskuu 1991 $ 2 500 000+[6] $ 3 623 793,76
7 Mariah Carey
(featuring Jay-Z)
"Heartbreaker" Brett Ratner 16. elokuuta 1999 $ 2 500 000 [5] $ 3 127 219,83
8 Busta Rhymes
(featuring Janet Jackson)
"What's It Gonna Be?!" Hype Williams & Busta Rhymes 12. maaliskuuta 1999 $ 2 400 000+[5] $ 3 002 131,03
9 Celine Dion "It's All Coming Back to Me Now" Nigel Dick 29. heinäkuuta 1996 $ 2 300 000+[2] $ 2 999 929,36
10 Michael Jackson "Bad" Martin Scorsese Kesäkuu 1987 $ 2 200 000+[5] $ 3 679 145,68
11 Backstreet Boys "Larger Than Life" Joseph Kahn Syyskuu 1999 $ 2 100 000+[5] $ 2 626 864,65
12 Will Smith "Miami" Wayne Isham Joulukuu 1998 $ 2 000 000+[5] $ 2 537 898,94
13 Missy Elliott "She's a Bitch" Hype Williams 1. toukokuuta 1999 $ 2 000 000+[5] $ 2 501 775,86
14 George Michael "Freeek!" Joseph Kahn[7] 2002 $ 2 000 000 [5] $ 2 349 906,42
14 Ayumi Hamasaki "My Name's Women" Wataru Takeishi Huhtikuu 2005 $ 2 000 000+[2] $ 2 166 102,00
15 Ayumi Hamasaki "Fairyland" Wataru Takeishi Elokuu 2005 $ 2 000 000+[5] $ 2 166 102,00
16 TLC "Unpretty" Paul Hunter 29. elokuuta 1999 $ 1 600 000+[5] $ 2 001 420,69
17 Michael Jackson "Black or White" John Landis Marraskuu 1991 $ 1 500 000 [5] $ 2 174 276,26
18 Guns N' Roses "November Rain" Andy Morahan 2. kesäkuuta 1992 $ 1 500 000+[5] $ 2 125 331,01
19 BLACKstreet & Janet Jackson
(featuring Eve & Ja Rule)
"Girlfriend/Boyfriend" Joseph Kahn 23. maaliskuuta 1999 $ 1 500 000+[5] $ 1 876 331,90
20 MC Hammer "Here Comes The Hammer" MC Hammer (tuottaja) 1. tammikuuta 1991 $ 1 300 000+[8] $ 1 884 372,76
21 Duran Duran "Wild Boys" Russell Mulcahy 1986 $ 1 200 000 [5] $ 2 061 292,85
22 Michael Jackson "Remember the Time" John Singleton 1992 $ 1 200 000+[5] $ 1 700 264,81
23 Kanye West "Stronger (Kanye Westin kappale)" Hype Williams Heinäkuu 2007 $ 1 200 000 [5] $ 1 226 076,51
24 Michael Jackson "Thriller" John Landis 1983 $ 1 000 000 [9] $ 1 877 233,42
25 Britney Spears "Toxic" Joseph Kahn Tammikuu 2004 $ 1 000 000 [10] $ 1 118 396,34
26 Ayumi Hamasaki "Jewel" Wataru Takeishi Marraskuu 2006 $ 1 000 000+[2] $ 1 049 240,40
27 Kanye West feat. Lupe Fiasco "Touch The Sky" Chris Milk Huhtikuu 2006 $ 1 000 000 [11] $ 1 049 240,34
28 Mylène Farmer "California" Abel Ferrara 20. maaliskuuta 1996 $ 700 000 [12] $ 913 021,98
29 Mylène Farmer "Pourvu qu'elles soient douces" Laurent Boutonnat 12. syyskuuta 1988 € 500 000 [13]
30 Slipknot "Duality" Mark Klasfield 27. maaliskuuta 2004 $ 300 000 - $ 500 000[14] $ 335 518,90- $ 559 198,17

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Measuring Worth - Relative Value of US Dollars
  2. a b c d Rangliste: Die teuersten Musikvideos aller Zeiten - NachrichtenVermischtes - WELT ONLINE
  3. "Madonna Diary 1988-1989"
  4. "Comparing Tarsem’s ‘Fall’ and ‘Cell’ to Romanek’s ‘Bedtime Story’"
  5. a b c d e f g h i j k l m n o p The Most Expensive Music Video Ever «
  6. [1]
  7. George Michael - Freeek! - Music Video Database - The Base Of Music Videos
  8. [2]
  9. http://www.billboard.com/bbcom/news/exclusive-how-michael-jackson-s-thriller-1003990525.story?pn=6 Thriller
  10. Kaufman, Gill: Yes, Britney Really Is Naked In The 'Toxic' Video: VMA Lens Recap August 25, 2004. MTV News. Viitattu 31.12.2008.
  11. http://www.msnbc.msn.com/id/15536834/ MSNBC
  12. Mylène Farmer, le culte - L'envers du décor, Sophie Khairallah, 2007, Why Not Ed., p. 44
  13. L'Intégrale Mylene Farmer, Erwan Chuberre, 2007, City Ed., p. 40 (ISBN 978-2-35288-108-7)
  14. http://www.roadrunnerrecords.com/Blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=21000