Luettelo Korisliigan tripla-tuplista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Korisliigan tripla-tuplista eli kaksinumeroisista tilastosaldoista kolmessa eri kategoriassa viidestä. Näitä ovat pisteet, levypallot, syötöt, riistot ja torjunnat. Tripla-tuplat ovat Korisliigassa melko harvinaisia. Ennen kautta 2016–2017 miesten koripallon SM-sarjassa on tehty 34[1] tripla-tuplaa.[2] Eniten tripla-tuplia SM-sarjassa on tehnyt Tampereen Pyrinnön Damon Williams, yhteensä seitsemän. Kolme tripla-tuplaa Korisliigassa on tehnyt Salon Vilppaan Faisal Abraham. Kaikissa Abrahamin tripla-tuplissa pisteiden ja levypallojen lisäksi kolmantena kategoriana oli koriin heiton torjunnat.[3] Kahteen tripla-tuplaan ovat yltäneet Greg Joyner, Marcus Grant, Harry Harrison ja Malik Moore. Ensimmäinen suomalaissyntyinen pelaaja, Antto Nikkarinen, ylsi Korisliigassa tripla-tuplaan 12. marraskuuta 2019[4].

Päivämäärä Pelaaja Joukkue Ottelu
1. 26. marraskuuta 1986 Yhdysvallat Gerald Lee Sr. Uudenkaupungin Urheilijat UUHuima 34 pistettä 11 levypalloa 10 riistoa [5]
2. 24. tammikuuta 1987 Yhdysvallat Greg Joyner Pantterit PantteritHuima 18 pistettä 17 levypalloa 11 syöttöä [1]
3. 15. marraskuuta 1987 Yhdysvallat Greg Joyner Pantterit PantteritHNMKY 26 pistettä 14 levypalloa 10 syöttöä [2]
4. 30. tammikuuta 1994 Yhdysvallat John White Forssan Koripojat FoKoPoTuNMKY 29 pistettä 12 levypalloa 10 syöttöä [3]
5. 19. tammikuuta 1996 Yhdysvallat William Benjamin Pantterit KorihaitPantterit 20 pistettä 13 levypalloa 12 syöttöä [4]
6. 8. tammikuuta 1997 Yhdysvallat Darrin Fowlkes Kotkan Työväen Palloilijat KTPKorihait 28 pistettä 10 levypalloa 11 syöttöä [5]
7. 12. tammikuuta 1997 Yhdysvallat Antonio Moore Piiloset PiilosetHoNsu 14 pistettä 19 levypalloa 13 syöttöä [6]
8. 25. tammikuuta 1997 Yhdysvallat Kurk Lee Torpan Pojat ToPoNew Wave 31 pistettä 10 levypalloa 12 syöttöä [7]
9. 11. helmikuuta 1998 Yhdysvallat Marcus Grant BC Nokia BC NokiaLahden NMKY 20 pistettä 11 levypalloa 11 syöttöä [8]
10. 4. lokakuuta 1998 Yhdysvallat Faisal Abraham Salon Vilpas VilpasPyrbasket 21 pistettä 13 levypalloa 11 torjuntaa [6]
11. 13. lokakuuta 1999 Yhdysvallat Faisal Abraham Salon Vilpas VilpasBC Nokia 18 pistettä 10 levypalloa 10 torjuntaa [9]
12. 15. joulukuuta 1999 Yhdysvallat Faisal Abraham Salon Vilpas VilpasComponenta 13 pistettä 15 levypalloa 11 torjuntaa [10]
13. 30. tammikuuta 2000 Yhdysvallat Alex Austin Korihait KorihaitKTP 19 pistettä 11 levypalloa 10 syöttöä [11]
14. 19. helmikuuta 2000 Yhdysvallat Harry Harrison Team Componenta LahtiComponenta 20 pistettä 10 levypalloa 10 syöttöä [7]
15. 2. lokakuuta 2000 Yhdysvallat Marcus Grant Namika Lahti LahtiVilpas 26 pistettä 14 levypalloa 11 syöttöä [12]
16. 14. tammikuuta 2001 Yhdysvallat Marcus Grant Namika Lahti LahtiKouvot 14 pistettä 14 levypalloa 10 syöttöä [13]
17. 17. helmikuuta 2002 Yhdysvallat Andre Foreman Joensuun Kataja KatajaFoKoPo 19 pistettä 13 levypalloa 12 syöttöä [8]
18. 26. helmikuuta 2003 Yhdysvallat Harry Harrison Forssan Koripojat HuimaFoKoPo 18 pistettä 16 levypalloa 11 syöttöä [9]
19. 12. maaliskuuta 2003 Yhdysvallat Kenneth Price Kouvot KouvotTarmo 13 pistettä 11 levypalloa 10 syöttöä [10]
20. 1. helmikuuta 2004 Yhdysvallat Irlanti Brian Clifford Pyrbasket PyrbasketHonka 16 pistettä 14 levypalloa 13 syöttöä [11]
21. 18. maaliskuuta 2006 Yhdysvallat John Allen Kouvot KouvotAura 10 pistettä 13 levypalloa 10 syöttöä [12]
22. 12. lokakuuta 2007 Yhdysvallat Damon Williams Tampereen Pyrintö PyrintöComponenta 19 pistettä 13 levypalloa 10 syöttöä [13]
23. 20. huhtikuuta 2009 Yhdysvallat Damon Williams Tampereen Pyrintö PyrintöKouvot 18 pistettä 16 levypalloa 11 syöttöä [14]
24. 20. tammikuuta 2010 Yhdysvallat Corey Rouse Namika Lahti LahtiFoKoPo 16 pistettä 10 levypalloa 11 syöttöä [15]
25. 10. helmikuuta 2010 Yhdysvallat Jeremiah Wood Kauhajoen Karhu KarhuLahti 18 pistettä 18 levypalloa 10 syöttöä [16]
26. 1. joulukuuta 2010 Yhdysvallat Malik Moore Lappeenrannan NMKY LrNMKYLahti 16 pistettä 10 levypalloa 10 syöttöä [17]
27. 23. maaliskuuta 2011 Yhdysvallat Malik Moore Lappeenrannan NMKY KatajaLrNMKY 14 pistettä 10 levypalloa 12 syöttöä [18]
28. 23. maaliskuuta 2011 Yhdysvallat Damon Williams Tampereen Pyrintö PyrintöTarmo 11 pistettä 10 levypalloa 10 syöttöä [18]
29. 3. lokakuuta 2012 Yhdysvallat Damon Williams Tampereen Pyrintö KorikobratPyrintö 19 pistettä 10 levypalloa 10 syöttöä [19]
30. 16. lokakuuta 2012 Yhdysvallat Damon Williams Tampereen Pyrintö PyrintöBisons 18 pistettä 12 levypalloa 10 syöttöä [20]
31. 21. lokakuuta 2012 Yhdysvallat Damon Williams Tampereen Pyrintö KatajaPyrintö 19 pistettä 12 levypalloa 11 syöttöä [21]
32. 2. marraskuuta 2012 Yhdysvallat Damon Williams Tampereen Pyrintö PyrintöKorihait 12 pistettä 10 levypalloa 15 syöttöä [22]
33. 1. huhtikuuta 2013 Yhdysvallat Dominique Coleman Korikobrat KorikobratKouvot 18 pistettä 14 levypalloa 12 syöttöä [14]
34. 3. maaliskuuta 2014 Yhdysvallat Sharaud Curry KTP-Basket KTP - Honka 21 pistettä 11 levypalloa 16 syöttöä [15]
35. 9. lokakuuta 2016 Yhdysvallat Monyea Pratt KTP-Basket KTP - BC Nokia 12 pistettä 14 levypalloa 10 syöttöä [16]
36. 21. lokakuuta 2016 Yhdysvallat Monyea Pratt KTP-Basket Kouvot - KTP 18 pistettä 12 levypalloa 12 syöttöä [17]
37. 2. marraskuuta 2016 Yhdysvallat Monyea Pratt KTP-Basket Kobrat - KTP 11 pistettä 10 levypalloa 10 syöttöä [18]
38. 30. marraskuuta 2016 Yhdysvallat Monyea Pratt KTP-Basket KTP - Karhu 15 pistettä 11 levypalloa 10 syöttöä [19]
39. 21. maaliskuuta 2018 Yhdysvallat Vincent Council BC Nokia Nokia - Kobrat 17 pistettä 11 levypalloa 12 syöttöä [20]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.basket.fi/uutiset/kaikki_uutiset/?x122462=22017609
  2. KTP-Kataja maanantaina 3.11. Urheilukanavalta 2.11.2008. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 2. marraskuuta 2008.
  3. Tiesitkö, että... 1.10.2003. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 3. marraskuuta 2008.
  4. https://www.basket.fi/basket/uutiset/ktp-vei-nimiinsa-tiistai-illan-korintekojuhlan-kobria-vastaan/
  5. Lee Korihaiden päävalmentajaksi 23.5.2002. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 2. marraskuuta 2008.
  6. Vilppaan Abraham Kuukauden pelaaja 4.3.1999. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 3. marraskuuta 2008.
  7. Harry Harrison helmikuun pelaaja 2.3.2000. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 3. marraskuuta 2008.
  8. Kataja-Honka Korisliigan TV-peli maanantaina 15.10.2007. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 3. marraskuuta 2008.
  9. Ilmoselle 3000 pistettä täyteen, Harrisonille ’tripla-tupla’ 27.2.2003. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 3. marraskuuta 2008.
  10. Price kirjautti ’tripla-tuplan’ tärkeään paikkaan 12.3.2003. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 3. marraskuuta 2008.
  11. Pyrbasketin Cliffordille SM-kauden ensimmäinen ”tripla-tupla” 2.2.2004. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 3. marraskuuta 2008.
  12. Ahlroth, Tapio: viimeistelyharjoitus 19.03.2006. Kouvolan Sanomat. Viitattu 3. marraskuuta 2008.
  13. Pyrintö takaisin voittojen tielle 12.10.2007. Tampereen Pyrintö. Viitattu 2. marraskuuta 2008.
  14. Kataja, Honka ja Pyrintö kohti välieriä 20.4.2009. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 25. huhtikuuta 2009.
  15. Kouvot edelleen vahva vierailija 20.1.2010. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 21. tammikuuta 2010.
  16. Namikalle tappio Kauhajoella 11.2.2010. Namika Lahti. Viitattu 11. helmikuuta 2010.
  17. Vesalalle 300 peliä täyteen, Moorelle tripla-tupla 2.12.2010. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 2. joulukuuta 2010.
  18. a b Keskiviikkokierroksen tripla-tuplilla tehtiin koripallohistoriaa 24.3.2011. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 24.3.2011.
  19. Pyrinnön Williams toivotti Kobrat liigaan tripla-tuplallaan 3.10.2012. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 16.10.2012.
  20. Tripla-tuplan viimeistellyt Williams johti Pyrinnön voittoon Bisonsista 16.10.2012. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 16.10.2012.
  21. Pyrintö saalisti historiansa 700. pääsarjavoiton kaatamalla Katajan, Williamsille kauden kolmas tripla-tupla 21.10.2012. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 2.11.2012.
  22. Katajalle Karjalan herruus, Williamsille neljäs tripla-tupla 2.11.2012. Suomen Koripalloliitto. Viitattu 2.11.2012.