Karkkilan Urheilijat

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Team Componenta)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karkkilan Urheilijat
Perustettu 1968
Kotiareena Karkkilan liikuntahalli
Paikkakunta Suomi Karkkila, Suomi
Lajit Koripallo
Paini
Petankki
Puheenjohtaja Otso Laakso

Karkkilan Urheilijat (lyhyemmin KaU) on karkkilalainen urheiluseura, joka perustettiin vuonna 1968. Seura on tunnettu varsinkin koripallon saralla, mutta myös paini ja petankki ovat mukana toiminnassa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuran historia ulottuu vuoteen 1950, jolloin paikkakunnan työväestön urheiluelämä oli jakaantunut kahtia poliittisten syiden takia. Jakaantumisen seurauksena oli perustettu Karkkilan Sisu ja Karkkilan Työväen Urheilijat eli KTU, molemmat aktiivisesti toimivia urheiluseuroja. Halua seurojen yhdistämiseen kuitenkin oli ja yhteiset urheilutapahtumat tasoittivat tietä. Paikkakunnalla toimiva Karkkilan Metallityöväen Ammattiosasto oli muun muassa jo 1964 vedonnut molempiin osapuoliin osapuolijaon lopettamiseksi ja voimavarojen yhdistämiseksi.

Vuoden 1968 alussa Työväen Urheiluliiton Uudenmaan piirin puheenjohtaja, karkkilalainen Risto Lindfors, teki aloitteen molemmille osapuolille yhteisestä neuvottelutilaisuudesta. Kokoontuminen johti toimikunnan perustamiseen, jossa molemmat osapuolet olivat edustettuina. Asetettu toimikunta valmisteli asiaa kevään ajan ja toukokuussa järjestettiin kilpailu perustettavan urheiluseuran nimestä. Seuran perustava kokous pidettiin 13. kesäkuuta 1968 ja pidetyssä kokouksessa äänestettiin uuden seuran nimestä. Yli puolet annetuista äänistä kannatti nimeä Karkkilan Urheilijat ja näin uusi urheiluseura oli saanut nimensä. Lisäyksityiskohtana mainittakoon, ettei voittanut nimiehdotus ollut nimikilpailussa edes ehdolla eli valittua nimeä ei kukaan ollut kilpailun kautta edes ehdottanut.

Ensimmäinen hallitus:

Muut jäsenet:

Jaostoiksi hyväksyttiin koripallo, jalkapallo, jääkiekko, hiihto, suunnistus, yleisurheilu, voimistelu, voimailu, nais- ja kuntourheilu sekä lisäksi huvitoimikunta. Myöhemmin mukaan tuli paini- sekä petankki-jaostot.

Koripallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miesten edustusjoukkueen logo

Koripallossa Karkkilan Urheilijoiden miesten edustusjoukkue, KaU Koris, pelaa tällä hetkellä I-divisioonassa ja naisten joukkue eteläisessä II-divisioonassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]