Love Me Do

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Love Me Do”
The Beatles
Singlen ”Love Me Do” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Please Please Me
 Julkaistu 5. lokakuuta 1962
 Tuottaja(t) George Martin
 Tyylilaji pop
merseybeat
rhythm and blues
rock and roll
 Kesto 02.22
 Levy-yhtiö Parlophone
The Beatlesin muut singlet

”Love Me Do”
1962
Please Please Me
1963

Love Me Do on The Beatlesin ensimmäinen julkaistu single. Se julkaistiin 5. lokakuuta 1962. Saman singlen toisella puolella julkaistiin kappale ”P.S. I Love You”. Kappale on enimmäkseen Paul McCartneyn kirjoittama, mutta Lennon avusti jonkin verran sen viimeistelyssä. McCartney oli kirjoittanut laulun jo 1950-luvun lopulla.

Please Please Me -albumilla olevassa versiossa soittaa rumpuja studiorumpali Andy White. Laulusta tehtiin useita ottoja, ja singlellä on Ringo Starrin soittama versio.[1] Sen voi erottaa siitä, että versiossa ei ole mukana tamburiinia, jota Starr soittaa albumiversiolla.[2]

Syynä studiorumpalin käyttöön oli, että tuottaja George Martin ei ollut tyytyväinen Ringo Starrin rumpujensoittoon kappaleessa, kuten ei ollut aiemmin kelpuuttanut Pete Bestin soittoa. Whiten työskentely ei kuitenkaan ollut olennaisesti parempaa, joten Starrin versio päätyi singlelle ja Whiten albumille. Versio, jossa Starr soittaa rumpuja löytyy kuitenkin vain singlen alkupään painoksista; myöhemmissä se korvattiin White-versiolla.

Levy-yhtiössä ei oltu täysin tyytyväisiä rumpuihin yhdessäkään versiossa, joten julkaistuissa levyissä rummut miksattiin melko kuulumattomiin. Apulaistuottaja Ron Richards sanoi myöhemmin, että levytys oli stressaava projekti eikä hän uskonut kappaleen menestyvän. Se nousi kuitenkin Britannian listoille sijalle 17.

Yhdysvalloissa kappale julkaistiin vasta 1964 ja se nousi siellä listaykköseksi (versio, jossa rummuissa White). Myöhemmin kokoelmalla Anthology 1 julkaistiin versio, jossa rumpuja soittaa Pete Best. Nauhoitus on koesoitosta, jonka Beatles teki EMI:lle ennen Bestin erottamista.

Kappaleen singleversio on ollut public domainissa Euroopassa vuoden 2013 alusta alkaen.[3]

  • The Beatles - Past Masters Volume One Parlophone CDP 7 90043 2 kansilehti
  • The Beatles - Please Please Me albumi CD painos Parlophone CDP 7 46435 2
  1. The Beatles Past Masters
  2. Please Please Me, Past Masters
  3. The Beatles 'Love Me Do' hits the Public Domain in Europe - Rolling Stone rollingstone.com. Arkistoitu 22.12.2017. Viitattu 24.5.2017. (englanniksi)
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.