Life Is Strange: True Colors

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Life Is Strange: True Colors
Life Is Strange-True Colors.png
Kehittäjä Deck Nine
Julkaisija Square Enix
Jakelija PlayStation Store, Microsoft Store, Steam, Google Stadia ja Nintendo eShop
Ohjaaja Zak Garriss
Pelisarja Life Is Strange
Julkaistu 10. syyskuuta 2021
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 16
Alusta
Lisenssi Suljettu lisenssi
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu, Blu-ray-levy ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Life Is Strange: True Colors on Deck Ninen kehittämä ja Square Enixin julkaisema seikkailupeli, joka on julkaistu vuonna 2021. Peli julkaistiin PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Windowsille, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle 10. syyskuuta 2021.[1]

Peli on jatko-osa peleille Life Is Strange (2015) ja Life Is Strange 2 (2018). True Colorsin tarina koostuu viidestä luvusta, jotka julkaistaan yhtenä kokonaisuutena, toisin kuin aikaisempien Life Is Strange -pelisarjan pelien episodit.[1] Bonusluku Wavelengths julkaistiin ladattavaksi 30. syyskuuta 2021.

Pelissä on uusi päähenkilö ja peli on pääsarjan ensimmäinen, joka ei ole Dontnod Entertainmentin kehittämä.[2]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina alkaa vuodesta 2019 ja kertoo nuoresta 21-vuotiaasta naisesta aasialaisamerikkalaisesta Alex Chenistä, joka muuttaa Haven Springsiin, Coloradoon, isoveljensä Gaben luokse. Gaben kuoltua salaperäisessä onnettomuudesta, Alex alkaa tutkia asiaan liittyvää mysteeriä ja löytää itsestään yliluonnollisen kyvyn aistia toisten tunteita, jotka hän näkee värikkäinä auroina.[1] Nämä aistimiset ilmenevät muun muassa kykynä lukea ajatuksia, tutkia uhrien muistoja ja sekä kykynä imeä heidän tunnetilat pois. Useimmilla ei-pelattavista hahmoista on sisäiset traumat ja luomalla auranlukemiskyvyllään ”novaksi” kutsutun ilmiön, Alex päätyy vääristyneeseen maailmaan, jossa hän voi selvittää traumojen syyt, ja auttaa ihmisiä pääsemään niistä yli tai saada nämä tunnustamaan tekemänsä virheet.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Alexandra ”Alex” Chen on pelin 21-vuotias päähenkilö. Hän muuttaa Haven Springsiin veljensä Gaben luokse ja alkaa työskennellä paikallisessa Black Lantern -baarissa. Hänellä on salaa kyky lukea ihmisten tunteita värikkäinä auroina, ja veljensä kuoltua onnettomuudessa, hän alkaa käyttää voimiaan selvittääkseen totuuden onnettomuudesta.
 • Gabe Chen on Alexin 25-vuotias isoveli.
 • Stephanie ”Steph” Gingrich on Arcadia Baystä alun perin kotoisin oleva nainen, joka on nykyään Rocky Mountain Record Traders -levykaupan omistaja sekä radiojuontaja.
 • Ryan Lucan on puistonvartija ja Gaben paras ystävä jo vuosien ajan. Hän osallistuu toisinaan Stephin radio-ohjelmiin.
 • Charlotte Harmon on yksinhuoltajaäiti, apteekkari ja taiteilija. Hän on myös Gaben tyttöystävä.
 • Diane Jacobs on Typhon-yhtiön ja Haven Springsin asukkaiden välinen yhteishenkilö paikallisessa kaivostoiminnassa.
 • Eleanor Lethe on Lethe Flowers -kukkakaupan omistaja. Hän salaa kuitenkin Haven Springsin muilta asukkailta sitä, että hänellä on dementia, ja pelkää jatkuvasti muistinsa menettämistä.
 • Ethan Lambert on Charlotten 10-vuotias poika, joka pitää kovasti sarjakuvista ja myy jopa itsepiirtämiään sarjakuvia Rocky Mountain Record Tradersin kautta. Leiriytyy pelin alussa vuorille tutkiakseen kaivoksia ja hänen pelastusoperaationsa tapahtuu juuri ennen Gaben kuolemaa.
 • Jason Pike on Haven Springsin kevytmielinen šeriffi.
 • Jed Lucan on Ryanin isä, Gaben mentori ja Black Lantern -baarin omistaja. Hän oli entinen kaivostyöntekijä ja hyvin arvostettu henkilö, mutta todellisuudessa hän oli päätekijä useissa Typhon-yhtiön salaamissa skandaaleissa.
 • John ”Mac” McCormick Loudon on Typhon-yhtiön kaivoksen turvallisuuspäällikkö, jolla oli aluksi parisuhdeongelmia tyttöystävänsä Riley Lethen kanssa, ja joutui myöhemmin Gaben kuoleman jälkeen esimiestensä kiristämäksi.
 • Riley Lethe on Eleanorin lapsenlapsi, Macin tyttöystävä ja Lethe Flowersin työntekijä. Hän on epävarma siitä haluaako hän viettää loppuelämänsä Haven Springissä vai sen ulkopuolella. Avautuessaan ongelmastaan Gabelle, vainoharhainen Mac epäili hetken aikaa näiden pettäneen häntä.

Luku 1: Side A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alex Chen muuttaa Helping Hands -sijaiskodista isoveljensä Gaben luokse Haven Springsiin, Coloradoon. Hänellä on salaa kyky lukea ihmisten tunteita värikkäinä auroina. Gabe antaa kodin ja työpaikan Black Lantern -baarista ja Alex ystävystyy levykaupan omistaja Steph Gingrichin sekä puistonvartija Ryan Lucanin kanssa. Kykynsä avulla Alex saa myös selville Haven Springsin asukkaiden syvimpiä salaisuuksia ja voi valita, että puuttuuko asioihin tai kertooko hän niistä muille. Mutta joutuessaan keskelle Gaben sekä vainoharhaisen Mac Loudonin välistä riitaa, Alex menettää kykyjensä hallinnan ja imee Macin raivon itseensä, pahoinpidellen Macin ja lyöden vahingossa myös Gabeä. Hän tekee baarissa ensimmäisen työvuoronsa ja voi halutessaan kertoa Gaben ja Macin riidasta Macin tyttöystävälle Riley Lethelle. Aamulla Alex kertoo kyvystään Gabelle, ja he lähtevät illalla Ryanin kanssa vuorilla sijaitsevien kaivosten lähelle etsimään omin päin leiriytymään lähtenyttä Ethan Lambertiä, jonka äiti Charlotte Harmon oli Gaben tyttöystävä. Ethan pelastuu, mutta Typhon-yhtiön kaivostyöntekijät räjäyttävät kallion ennenaikaisesti ja Gabe putoaa kuolemaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Erika Mori  Alex Chen (puhe)  
 mxmtoon  Alex Chen (laulu)  
 Han Soto  Gabe Chen  
 Katy Bentz  Steph Gingrich  
 Eric Emery  Ryan Lucan  
 Exzinia Scott  Charlotte Harmon  
 Anastasia Davidson  Diane Jacobs  
 Karen Slack  Eleanor Lethe  
 Ignacio Garcia-Canteli  Ethan Lambert  
 Code Lyman  Jason Pike  
 Stephen F. Austin  Jed Lucan  
 Swight Braswell  Mac Loudon  
 Danielle Renee Vivarttas  Riley Lethe  
 Jim Hunt  Reginald ”Duckie” McAllister III  

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on saanut IGN:n arvostelussa arvosanaksi 9/10.[3]

Julkaisun jälkeen peli joutui kiinalaisten netinkäyttäjien arvostelupommituksen kohteeksi, koska siinä näkyy Tiibetin lippu.[4] Hyökkääjien mukaan Tiibet kuuluu Kiinaan.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b c McWhertor, Michael: Life is Strange: True Colors stars an Asian American lead in an all-new adventure Polygon. Viitattu 27.3.2021. (englanniksi)
 2. Kimberley Wallace: The Making Of Life Is Strange: True Colors gameinformer.com. 11.9.2021. Viitattu 21.10.2021. (englanniksi)
 3. Taylor Lyles: Life is Strange: True Colors Review ign.com. 8.9.2021. Viitattu 19.9.2021. (englanniksi)
 4. a b Life is Strange: True Colors is the latest game to be review-bombed on Steam eurogamer.net. 12.9.2021. Viitattu 16.9.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]