The Awesome Adventures of Captain Spirit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Awesome Adventures of Captain Spirit
The Awesome Adventures of Captain Spirit.jpg
Kehittäjä Dontnod Entertainment
Julkaisija Square Enix
Jakelija Steam, Microsoft Store ja PlayStation Store
Ohjaaja
 • Raoul Barbet
 • Michel Koch
Tuottaja Luc Baghadoust
Suunnittelija Kevin Poupard
Käsikirjoittaja
 • Christian Divine
 • Jean-Luc Cano
Taiteilija Michel Koch
Ohjelmoija Nicolas Sérouart
Pelisarja Life Is Strange
Pelimoottori Unreal Engine
Julkaistu
 • NA 25. kesäkuuta 2018
 • EU 25. kesäkuuta 2018
 • AUS 26. kesäkuuta 2018
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 16
Alusta
Jakelumuoto Steam, digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Awesome Adventures of Captain Spirit on Dontnod Entertainmentin kehittämä ja Square Enixin julkaisema seikkailupeli, joka on julkaistu vuonna 2018. Peli on julkaistu Microsoft Windowsille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Peli on julkaistu ilmaiseksi ja se toimii spin-offina Life Is Strangelle sekä demona Life Is Strange 2:lle.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina sijoittuu vuoteen 2016 eli kolme vuotta Life Is Strangen jälkeen, Oregonin osavaltiossa mutta kaukana Arcadia Baystä sijaitsevaan pikkukaupunkiin nimeltä Beaver Creek. Päähenkilö on poika nimeltä Chris Eriksen, joka asuu isänsä Charlesin kanssa ja leikkii olevansa supersankari.[1][2][3][4]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja ohjaa Chris Erikseniä, joka voi tutkia esineitä tai ottaa niitä, suunnitella ja muokata kuvitteellisen alter egonsa, supersankari Captain Spiritin, asua sekä tutkia ympäristöä, joista löytyy tehtäviä kuten aarteenmetsästystä ja kuvitteellisen planeetan tutkimista. Pelaaja voi myös kommunikoida ei-pelattavien hahmojen kanssa ja hänen tulee keskusteluissa tehdä valintoja, jotka vaikuttavat myöhemmin pelin tarinaan. Valinnat tulevat myös vaikuttamaan Life Is Strange 2:n juoneen.[5]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Christopher ”Chris” Eriksen on pelin pelattava päähenkilö. 9-vuotias poika, joka unelmoi supersankariksi tulemisesta ja käyttää mielikuvituksellista alter egoaan Captain Spirit paetakseen todellisuutta.
 • Charles Eriksen on Chrisin isä ja entinen Eugene State Collegen koripallojoukkueen tähti. Hän työskenteli myöhemmin samassa lastentarhassa, jossa hänen vaimonsa Emily työskenteli ja jota Chris kävi. Nykyään hän on työtön mies, joka tupakoi ja juo alkoholia sekä tapailee poikansa selän takana stripparia nimeltä Audra.
 • Claire Reynolds on Eriksenien naapuri, joka on huolissaan Chrisin kotioloista.
 • Emily Eriksen oli Chrisin äiti ja Charlesin vaimo, joka kuoli auto-onnettomuudessa kaksi vuotta ennen pelin tapahtumia. Opiskeli nuorena Blackwellin akatemiassa, Arcadia Bayssa, ja jatkoi opiskelujaan Eugene State Collegessa, missä tapasi Charlesin. Hän joutui kuitenkin jättämään opintonsa kesken Chrisin syntymän vuoksi. Ennen kuolemaansa hän toimi opettajana lastentarhassa, jossa Chris oli nuorempana.
 • Mantroid on Captain Spiritin kuvitteellinen arkkivihollinen. Toisin kuin muut viholliset, hänen ulkomuotoaan ei koskaan paljasteta pelissä. Mantroidin nimi tulee Mantle Streetistä ja Asteroid Drivesta, kahdesta kadusta, joiden risteyksessä sattuneessa onnettomuudessa Chrisin äiti kuoli. Mantroidin planeetalle meneminen kuvittelemalla Charlesin auton olevan avaruusalus on yksi pelin tehtävistä.
 • Snowmancer on Chrisin tekemä lumiukko, jonka Chris kuvittelee olevan yksi Mantroidin kätyreistä ja Captain Spiritin vihollisista. Snowmancerin räjäyttäminen sähikäisillä on yksi pelin tehtävistä.
 • Water Eater on Chrisin talon rikki olevasta vedenlämmittimestä kuviteltu Captain Spiritin vihollinen. Water Eaterin ”kesyttäminen” eli vedenlämmittimen saaminen toimimaan on yksi pelin tehtävistä.
 • Sky Pirate on toimintafiguuri, jonka Chris kuvittelee olevan osa Captain Spiritin johtamaa ryhmää.
 • Power Bear on fiktiivinen supersankari, jolla on oma sarjakuva The Impendent Power Bear. Vaikka Power Bear ei ole Chrisin keksimä, hän kuvittelee tämän osaksi Captain Spiritin johtamaa ryhmää.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tiivistelmä juonesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eräänä talvisena lauantaina Chrisin ja Charlesin on tarkoitus mennä hakemaan joulukuusi. Mutta sitä ennen Charles haluaa katsoa televisiosta koripalloa, juoden samalla tölkillisen olutta ja puoli pullollista viskiä sekä pyytäen Chrisiä herättämään hänet ottelun jälkeen, jos hän nukahtaa.

Chris käyttää aikansa omassa leikkien olevansa supersankari Captain Spirit, ”seikkaillen” ympäri taloa ja pihaa sekä suunnitellen itselleen Captain Spiritin supersankariasun. Samalla pelaajalle paljastuu kuinka Chrisin äiti Emily opiskeli aikoinaan Blackwellin akatemiassa, Arcadia Bayssa, ennen pääsyään Eugene State Collegeen, jossa tämä tapasi Charlesin. Chris syntyi helmikuussa 2007 ja hänen molemmat vanhempansa päätyivät töihin samaan lastentarhaan, jota hän kävi. Joulukuussa 2014 Emily kuoli auto-onnettomuudessa ja Charles sai potkut työstään, työskennellen nykyään rautatieyhtiölle, ajautuen alkoholismiin ja tapaillen poikansa selän takana stripparia nimeltä Audra.

Kun Chris lopulta herättää isänsä, humaltunut Charles kompastuu kahdesti, satuttaa jalkansa sekä kiroilee ja raivoaa pojalleen. Ovikello soi ja Charles käskee Chrisiä ajamaan sen takana olevan henkilön tiehensä. Oven takana oli naapurin rouva Claire Reynolds, joka tietää Charlesin alkoholismista ja yrittää keskustella tästä Chrisin kanssa. Rouva Reynoldsin lähdettyä, Charles on yhä vihainen ja syyttää Chrisiä Emilyn kuolemasta. Hän alkaa heti katua ja yrittää pyytää anteeksi, mutta Chris ei hyväksy anteeksipyyntöä vaan poistuu ulos. Kiivetessään puumajaan hän putoaa, mutta kesken putoamisen hänen kehonsa pysähtyy ja laskeutuu sitten hitaasti maahan. Chris on yllättynyt tapahtuneesta ja huomaa kaksi poikaa Reynoldsin takapihalla, jotka vilkuttavat hänelle. Chris vilkuttaa heille takaisin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Chandler Mantione  Chris Eriksen  
 Nick Apostolides  Charles Eriksen  
 Nancy Cronig  Claire Reynolds  
 Rafael Goldstein  Derek, Mantroid, Bava’s Pizza  
 Marianne Park  Odessa  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Farokhmanesh, Megan: New Life is Strange game, The Awesome Adventures of Captain Spirit, coming June 26th The Verge. 10.6.2018. Arkistoitu . Viitattu 26.6.2018. (englanniksi)
 2. Summers, Nick: 'Life is Strange' returns with 'The Awesome Adventures of Captain Spirit' Engadget. 10.6.2018. Arkistoitu . Viitattu 26.6.2018.
 3. Kuchera, Ben: The Awesome Adventures of Captain Spirit is a ‘100 percent free’ game in the Life is Strange universe Polygon. 10.6.2018. Arkistoitu . Viitattu 26.6.2018.
 4. Wilson, Aoife: 25 minutes with Life is Strange 2's brilliantly unexpected free prequel Eurogamer. 10.6.2018. Viitattu 26.6.2018. (englanniksi)
 5. Stevens, Colin: Choices Made in Captain Spirit Will Affect Life Is Strange 2 IGN. 11.6.2018. Arkistoitu 21.7.2018. Viitattu 15.8.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]