Life Is Strange 2

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Life Is Strange 2
Life is Strange 2 logo.png
Kehittäjä Dontnod Entertainment
Julkaisija
Ohjaaja
 • Michel Koch[1]
 • Raoul Barbet[1]
Käsikirjoittaja Jean-Luc Cano
Säveltäjä Jonathan Morali[2]
Pelisarja Life Is Strange
Pelimoottori Unreal Engine[3]
Julkaistu
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus
Alusta Linux, macOS, Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
Jakelumuoto Steam, digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Life Is Strange 2 on Dontnod Entertainmentin luoma ja Square Enixin vuonna 2018 julkaisema seikkailupeli. Peli on jatko-osa vuoden 2015 videopelille Life Is Strange ja julkaistiin Microsoft Windowsille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Vuonna 2019 peli tullaan julkaisemaan myös Linuxille ja macOS:lle.[4]

Peli toteutettiin viitenä episodina, joista ensimmäinen julkaistiin syyskuussa 2018.[5][6]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina alkaa vuodesta 2016 eli kolme vuotta ensimmäisen Life Is Strangen jälkeen ja kertoo Seattlen esikaupunkialueella asuvasta 16-vuotiaasta puolimeksikolaisesta Sean Diazista ja tämän 9-vuotiaasta veljestä Danielista. He joutuvat hankaluuksiin naapurin ilkeän pojan ja erään poliisin kanssa. Poliisin ampuessa vahingossa veljesten isän, mystinen ilmiö tuhoaa suuren osan korttelin taloista ja aiheuttaa poliisin kuoleman. Etsintäkuulutetut Sean ja Daniel aloittavat pakomatkan Seattlesta isänsä lapsuudenkotiin: Puerto Lobosiin. Matkan varrella he kohtaavat ihmisiä, jotka suhtautuvat heihin epäluuloisesti heidän puolimeksikolaisen taustansa vuoksi, sekä ihmisiä, jotka haluavat auttaa heitä. Kun mystisen ilmiön syyksi paljastuu Danielin itsestään löytämä kyky käyttää psykokinesiaa, Seanin on opetettava veljeään selviytymisen ja oikeiden valintojen tekemisen lisäksi myös hallitsemaan kykyään ja käyttämään sitä viisaasti.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Life Is Strangen 2 on graafinen seikkailu kolmannen persoonan näkökulmasta. Pelaaja ohjaa Sean Diazia, joka liikkuu suurimman osan pelin tarinasta mukanaan veljensä Daniel. Sean voi tutkia esineitä tai ottaa niitä, ratkaista joitain pulmia ja tehdä pieniä muutoksia ympäristöön. Peliin juoneen vaikuttavat myös ensimmäisen Life Is Strangen lopussa tehty valinta sekä samaan jatkumoon sijoittuvassa pelidemossa, The Awesome Adventures of Captain Spiritissä, tehdyt valinnat.[7] Life Is Strange 2:ssa tehdyt valinnat vaikuttavat tarinan lisäksi myös Danielin käytökseen.[8][9]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sean Eduardo Diaz on pelin päähenkilö. Seattlen esikaupunkialueelta kotoisin oleva ja Peacock High Schoolissa opiskellut herkkä ja luova puolimeksikolainen poika, joka isänsä ja tätä ampuneen konstaapelin kuolemien jälkeen on yksin vastuussa veljestään Danielista.
 • Daniel Diaz on Seanin utelias, hyväuskoinen ja leikkisä pikkuveli. Pelin alussa hän huomaa omaavansa psykokineettisiä kykyjä, jotka aluksi riistäytyivät hänen hallinnastaan hänen järkyttyessä jostain.
 • Esteban Diaz on Seanin ja Danielin isä ja alun perin meksikolainen maahanmuuttaja Puerto Lobosista, joka omisti oman autokorjaamon Diaz Auto Master. Kuolee pelin alussa, kun hän yrittää vakuuttaa konstaapeli Matthewsille poikiensa viattomuutta ja Matthews ampuu hänet vahingossa.
 • Lyla Park on puolikorealainen tyttö ja Seanin paras ystävä Peacock High Schoolissa, joka huolestuneena toivoo, että Sean ja Daniel palaisivat Seattleen. Hänen äitinsä Yu-jin ei kuitenkaan usko veljesten syyttömyyteen.
 • Brett Vaughn Foster on Diazin perheen ilkeä naapuri, jonka paidan Daniel tuhri vahingossa tekoverellä ja jonka Sean pahoinpiteli tämän ärsytettyä häntä jälkeenpäin. Konstaapeli nimeltä Kindred Matthews luuli Brettin paidassa olevaa tekoverta aidoksi ja yritti pidättää Seanin ja Danielin, mutta kuoli Danielin luomaan psykokiineettiseen aaltoon. Brett itse selvisi, mutta vaipui koomaan ja on sairaalassa.
 • Brody Holloway on matkustamisesta kirjoittava verkkojournalisti ja aktivisti, jolla on blogi nimeltä ”A Tribe Called West”. Hän auttoi Seania ja Danielia, kunnes joutui palaamaan kotiinsa tukeakseen syöpää sairastavaa äitiään.
 • Doris ja Hank Stamper ovat Mount Rainierin lähellä sijaitsevan huoltoaseman Bear Station omistava pariskunta. Meksikolaisia vihaava Hank tunnistaa Seanin ja Danielin sanomalehdestä ja yrittää ilmiantaa heidät poliiseille.
 • Mushroom on Danielin mukaansa ottama koiranpentu, jonka joku oli hylännyt Bear Stationille. Kuolee kuitenkin kaksi kuukautta myöhemmin puuman raatelemana. Pelaaja voi valinnoistaan riippuen joko antaa tai estää Danielia tappamasta puumaa.
 • Claire ja Stephen Reynolds ovat Seanin ja Danielin isovanhemmat äidin puolelta, jotka asuvat Oregonissa sijaitsevassa pikkukaupungissa Beaver Creek. He ovat hartaita kristittyjä ja välittävät kovasti lapsenlapsistaan, mutta eivät alun perin hyväksyneet Estebania tai Karenin kapinointia. Pelaajan valinnoista riippuu saavatko he tietää Danielin kyvystä.
 • Christopher ”Chris” Eriksen on Beaver Creekissä asuva poika, joka unelmoi supersankariksi tulemisesta ja käyttää mielikuvituksellista alter egoaan Captain Spirit paetakseen todellisuutta. Ystävystyy Danielin kanssa, kun tämä pelastaa hänet putoamasta puumajan tikkailta, ja luuli tapahtuneen vuoksi olevansa itse se, joka pystyy käyttämään psykokinesiaa.
 • Charles Eriksen on Chrisin alkoholisoitunut isä, jolla on useimmiten hyvät välit poikansa kanssa, paitsi silloin kun tulee humaltuneena syyttäneeksi Chrisiä tämän äidin Emilyn kuolemasta. Sean auttaa Charlesia hankkimaan joulukuusen ja pelaaja voi halutessaan yrittää taivutella Charlesin luopumaan alkoholismistaan.
 • Lucy Rose ”Cassidy” Jones on rastatukkainen maantiekiirtolainen, johon Sean ja Daniel tutustuvat Beaver Creeksissä auttaessaan Eriksenejä joulukuusen ostamisessa. Jouduttuaan lähtemään Beaver Creekistä veljekset seuraavat häntä ja Finniä Humboldtiin. Lähentyy Seanin kanssa ja päätyy harrastamaan seksiä tämän kanssa pelaajan valinnoista riippuen.
 • Finnegan ”Finn” McNamara on rastatukkainen maantiekiertolainen, johon Sean ja Daniel tutustuvat Beaver Creeksissä auttaessaan Eriksenejä joulukuusen ostamisessa. Jouduttuaan lähtemään Beaver Creekistä, veljekset seuraavat häntä ja Cassidyä Humboldtiin. Lähentyy Seanin kanssa ja suutelee tätä pelaajan valinnoista riippuen. Daniel tuli kaikista kiertolaisista parhaiten toimeen hänen kanssaan.
 • Jacob Hackerman työskenteli Merrillin plantaasilla maantiekiertolaisten kanssa. Hän oli alun perin kotoisin Haven Pointista, jossa hänet ajettiin pois Universal Uprising Churchistä homoseksuaalisuutensa vuoksi viiden vuoden epäonnistuneen eheytymisterapian jälkeen.
 • Jonathan Merrill on Humboldtissa toimiva huumekauppias, jonka kannabisplantaasilla Cassidy, Finn, Jacob ja muut maantiekiertolaiskommuunin jäsenet työskentelevät ansaitakseen rahaa. Hänellä on tiukat säännöt ja asiakkaittensa vihan pelkäämänä uhkaa käyttää kivääriä tai usuttaa kätyrinsä Big Joen väkivaltaisiin otteisiin, jos työntekijät eivät tottele. Hän epäili aluksi Seanin ja Danielin ottamista töihin Danielin alaikäisyyden takia. Hän käyttää saamansa rahat New Yorkissa asuvan 12-vuotiaan tyttärensä elättämiseen.
 • Karen Reynolds on Estebanin ex-kumppani sekä Seanin ja Danielin äiti, joka kapinoi vanhempiensa sääntöjä vastaan, mutta jätti myöhemmin myös Estebanin sekä molemmat poikansa. Karenin oli kirjeillä ja vanhalla kännykällä yhteydessä vanhempiinsa, lapsuuden ystäviinsä ja yhteyshenkilöihinsä, kunnes hän ja Sean tapaavat Haven Pointissa.
 • Sarah Lee Hackerman on Universal Uprising Churchin jäsen ja Jacobin sisko. Hän sairastaa keuhkokuumetta, mutta hänen vanhempansa ja Lisbeth kieltäytyvät viemästä häntä lääkäriin ja uskovat mieluummin henkiparantumiseen.
 • Lisbeth Fischer on pastori, joka erotettiin edellisestä kirkostaan ja perusti oman kirkon nimeltä Universal Uprising Church. Hän esittelee Danielin voimia Haven Pointin asukkaille houkutellakseen yhä enemmän ihmisiä liittymään kirkkoonsa. Hän esti kirkkonsa jäsenten sukulaisia olemasta yhteydessä näihin piilottamalla kirjeet käskemällä alttaripoikaansa Nicholasiin turvautumaan väkivaltaan. Lisäksi hän käytti kirkon saamat lahjoitukset omiin tarkoituksiinsa ja kävi lääkärissä ollessaan sairaana vaikka kielsi sen muilta kirkkonsa jäseniltä.
 • Nicholas Durand on Universal Uprising Churchin jäsen ja Lisbethin alttaripoika, joka ei lukenut Raamattua, mutta on uskollinen Lisbethille ja epäröi ainoastaan kun tämä käski ampua Seanin. Ennen kirkkoon liittymistä hän oli istunut 11 vuotta Salt Lake Cityn vankilassa.

Episodi 1: Roads[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Halloweenin juhlimiseen valmistautuvat Sean ja Daniel Diaz joutuvat hankaluuksiin naapurin ilkeän pojan Brett Fosterin sekä konstaapeli Kindred Matthewsin kanssa. Veljesten isä Esteban yrittää rauhoitella tilannetta, mutta Matthews ampuu vahingossa Estebania ja salaperäinen psykokineettinen aalto tuhoaa osan korttelista ja tappaa Matthewsin. Huomattuaan isänsäkin kuolleen, Sean pakenee Seattlesta tajuton Daniel mukanaan ja päättää pitää totuuden tältä salassa. Kolme päivää myöhemmin Mount Rainierin lähellä sijaitsevan huoltoaseman omistaja Hark Stamper yrittää ilmiantaa veljekset poliisille. He pakenevat aiemmin tapaamansa verkkojournalisti Brody Hollowayn avulla mukanaan huoltoasemalle hylätty koiranpentu, jonka Daniel nimeää Mushroomiksi. Sean kertoo Brodylle Seattlen tapahtumista ja päättää, että veisi Danielin Puerto Lobosiin, Estebanin lapsuudenkotiin. Saavuttuaan Oregoniin ja ohitettuaan Arcadia Bayn, Brody järjestää veljeksille yösijan motellista ennen kuin hyvästelee heidät. Mutta sitten Daniel näkee televisiossa uutisen isänsä kuolemasta ja hänen raivostuessa Seanille, huoneen esineet alkavat leijua hänen ympärillään. Sean saa Danielin rauhoittumaan ja lupaa, ettei enää koskaan valehtele. Seuraavana aamuna he jatkavat matkaansa linja-auton kyydissä.

Episodi 2: Rules[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavien viikkojen aikana Sean, Daniel ja Mushroom ovat piileskelleet eräässä hylätyssä talossa pikkukaupunki Beaver Creekissä, Danielin opetellessa Seanin opastuksella hallitsemaan kykyään. Joulukuun 2. päivän aamuna puuma hyökkää Mushroomin kimppuun ja raatelee sen hengiltä. Lisäksi Danielin vilustuessa, Seanin on pakko pyytää suojapaikkaa isovanhemmiltaan, Claire ja Stephen Reynoldsilta. Seuraavana aamuna Sean ja Daniel ystävystyvät Reynoldsien naapurin Chris Eriksenin kanssa, jonka Daniel pelasti voimillaan putoamasta puumajan tikkailta, vaikka Sean oli kieltänyt veljeään käyttämästä voimiaan muiden läsnä ollessa. Veljekset auttavat Chrisiä ja tämän isää Charlesia hankkimaan joulukuusen ja menevät luvatta tutkimaan äitinsä Karenin lapsuudenhuonetta. He löytävät kirjeen, jossa jonkin aikaa sitten Estebanin ja molemmat poikansa jättänyt Karen kertoi vanhemmilleen tietävänsä Seattlen tapahtumista. Veljekset ovat aikeissa vaatia Clairelta selitystä, mutta sitten Stephen jää jumiin kaatuneen kirjahyllyn alle ja muun perheen autettua häntä, poliisi tulee etsimään Seania ja Danielia. Clairen ja Chrisin jäädessä pidättelemään poliisia, veljekset pakenevat Eriksenien takapihan kautta. Danielin haluaa lähteä etsimään Karenia, mutta Seanin päätöksestä he jatkavat kohti Puerto Lobosia hyppäämällä puunkuljetusjunan kyytiin.

Episodi 3: Wastelands[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sean ja Daniel ovat eläneet kaksi kuukautta punapuumetsissä maantiekiertolaisten kommuunissa Humboldtin piirikunnassa, Kaliforniassa, joissa elävät myös Lucy ”Cassidy” Jones ja Finnegan ”Finn” McNamara, joihin he tutustuivat Beaver Creekissä. Ansaitakseen rahaa kiertolaiset työskentelevät päiväsaikaan huumekauppias Jonathan Merrillin kannabisplantaasilla. Mutta Merrillin valmistautuessa maksamaan palkan Seanille, Cassidylle ja Finnille, tylsistynyt ja Seanin hylkäämäksi itsensä tunteva Daniel hiipii luvatta Merrillin mökkiin, jolloin vihainen Merrill peruu palkanmaksun, antaa Seanille ja Danielille potkut ja käskee kätyriään Big Joeta pahoinpitelemään nämä. Veljekset kertovat kyvystään muille kiertolaisille, minkä jälkeen Finn ja Daniel päättävät kostaa Merrillille varastamalla tämän rahat, Seanin ja Cassidyn lähtiessä estämään heitä. Merrill saa heidät kiinni ja uhkaa aseella. Daniel tyrmää voimillaan tajuttomiksi kaikki muut ja varastaa Merrillin rahat.

Episodi 4: Faith[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sean herää kaksi kuukautta myöhemmin toisen silmänsä menettäneenä Sacred Hopen sairaalassa viranomaisten huostassa ja seuraavien kolmen viikon aikana komisario Maria Flores yrittää kysellä häneltä tietoja Seattlen, Beaver Creekin ja Humboldtin tapahtumista, luvaten auttaa Danielin etsimisessä. Sean päättää kuitenkin oikeudenkäyntiään edeltävänä yönä karata sairaalasta ja varastaa Floresin auton, jolla hän ajaa Haven Pointiin, Nevadaan, minne hänen Humboldtissa tapaamansa Jacob Hackerman oli kertonut Danielin menneen. Bensiinin loputtua hän saa kyydin perille rekka-auton kuljettaja Anton Oatesilta. Paikallisen kirkon Universal Uprising Churchin pastori Lisbeth Fischer käyttää Danielia voimia kirkkonsa auktoriteetin ylläpitämiseksi. Daniel ei halua lähteä ja Fischerin alttaripoika Nicholas Durand heittää Seanin ulos. Silloin Sean tapaa Karenin, joka oli tullut Haven Pointiin kuultuaan Jacobilta Danielista ja paljastaa jätäneensä poikansa ja Estewbanin vuosia sitten, koska ei uskonut pystyvänsä olemaan perheenäiti ja oli kierrellyt ympäri Yhdysvaltoja. Jacob tapaa Seanin ja päättää auttaa häntä ja Karenia vapauttamaan Danielin sekä pelastaa sairastuneen siskonsa Sarah Leen kirkosta. Sean paljastaa Danielille Lisbethin todellisen luonteen ja pyytää jälleen anteeksi, ettei ollut kunnollinen veli, minkä jälkeen he torjuvat Lisbethin yrityksen estää heitä pakenemasta palamaan syttyneestä kirkosta ja suuntaavat kohti Arizonaa.

Episodi 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sean ja Daniel saapuvat vihdoinkin Meksikon ja Yhdysvaltain rajalle.

Episodi julkaistaan 3. joulukuuta 2019.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Gonzalo Martin  … Sean Diaz  
 Roman George  … Daniel Diaz  
 Amador Plascencia  … Esteban Diaz  
 Mei Pak  … Lyla Park  
 Robert Shearer  … Brett Foster  
 Bolen Walker  … Brody Holloway  
 Elaine Partnow  … Doris Stamper  
 Don Baldaramos  … Hank Stamper  
 Nancy Cronig  … Claire Reynolds  
 John O’Connell  … Stephen Reynolds  
 Chandler Mantione  … Chris Eriksen  
 Nick Apostolides  … Charles Eriksen  
 Sarah Bartholomew  … Lucy ”Cassidy” Jones  
 Matthew Gallenstein  … Finnegan ”Finn” McNamara  
 David Valdes  … Jacob Hackerman  
 Ben Jurand  … Jonathan Merrill  
 Joelene Andersen  … Karen Reynolds, sivuäänet  
 Sophia Mintz  … Sarah Lee Hackerman, sivuäänet  
 Victoria Hansen  … Lisbeth Fischer  
 Shawn Law  … Nicholas Durand, sivuäänet  
 Miriam Katz  … äiti Bear Stationilla  
 Kiara Lisette Gamboa  … tyttö Bear Stationilla  
 Nicole Fong  … Yu-jin Park  
 Steve Liski  … Nick  
 Clark Moore  … šeriffi Angus Lee  
 Hannah Prichard  … Hannah Reyome  
 Orvaelle Williams  … Baptist ”Penny” Mickael  
 Lucas Helmersson  … Anders  
 Brie Kistiansen  … Ingrid  
 Eric Paul Erickson  … Joseph / Big Joe  
 Jane Santos  … komisario Maria Flores  
 Jamal Douglas  … Joey Peterson  
 Michael Gmur  … Mike Wilson  
 Mike Bash  … Michael Gmur  
 Richard Neil  … Anton Oates, sivuäänet  
 Roy Abramsohn  … Robert Hackerman, sivuäänet  
 Marianne Park  … Helen Miller  
 Rafael Goldstein  … Derek, sivuäänet  
 Joel Clark Ackerman  … sivuäänet  
 Jesse Lenoir  … sivuäänet  
 Spencer Frankeberger  … sivuäänet  
 Steve Kramer  … sivuäänet  
 Linda Weinrib  … sivuäänet  
 Greg Lucey  … sivuäänet  
 Marqus Bobesich  … sivuäänet  
 Philip Bache  … sivuäänet  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b Romano, Sal: Next Life is Strange’s new story and characters to be detailed “in the coming months” Gematsu. 5.3.2018. Arkistoitu . Viitattu 15.8.2018. (englanniksi)
 2. Lumb, David: 'Life is Strange 2' trailer follows two young brothers on the run Engadget. 20.8.2018. Arkistoitu . Viitattu 21.8.2018. (englanniksi)
 3. The Awesome Adventures Of Captain Spirit preview and interview – Life is Strange too Metro. 19.6.2018. Arkistoitu . Viitattu 15.8.2018. (englanniksi)
 4. Life is Strange 2 on the road to macOS and Linux Feral Interactive. 1.10.2018. Arkistoitu . Viitattu 1.10.2018. (englanniksi)
 5. Phillips, Tom: Life is Strange 2's first episode has a release date Eurogamer. 22.6.2018. Arkistoitu . Viitattu 15.8.2018. (englanniksi)
 6. Frank, Allegra: Life Is Strange 2’s five-episode story begins this September Polygon. 22.6.2018. Arkistoitu . Viitattu 15.8.2018. (englanniksi)
 7. Stevens, Colin: Choices Made in Captain Spirit Will Affect Life Is Strange 2 IGN. 11.6.2018. Arkistoitu . Viitattu 15.8.2018. (englanniksi)
 8. Fillari, Alessandro: How Life Is Strange 2 Plans To Surpass The Original By Finding Its Own Voice And Identity GameSpot. 9.9.2018. Arkistoitu . Viitattu 26.9.2018. (englanniksi)
 9. Vincent, Brittany: Life is Strange 2 hands-on preview: Hermanos por vida Shacknews. 23.9.2018. Arkistoitu . Viitattu 26.9.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]