Liberty City

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Liberty City
Valtio Yhdysvallat
Osavaltio New York
Hallinto
 – Pormestari Julio Ochoa
Väkiluku (2001) 4 000 000
Sateinen iltapäivä Portlandissa

Liberty City on fiktiivinen kaupunki Grand Theft Auto -pelisarjassa.

Ensimmäisen kerran kaupunki esiintyi alkuperäisessä, ylhäältäpäin kuvatussa Grand Theft Autossa, toisen kerran Grand Theft Auto III:ssa, kolmannen kerran Grand Theft Auto: Liberty City Storiesiessa sekä viimeisimmin Grand Theft Auto IV:ssä ja sen lisäosissa. Myös Grand Theft Auto: Chinatown Wars sijoittuu Liberty Cityyn. Kaupunki esiintyy myös eräässä tehtävässä Grand Theft Auto: San Andreaksen aikana.

Liberty Cityssä on kolme aluetta: Portland, Staunton Island ja Shoreside Vale. Kaupunki on hieman muuttunut Grand Theft Auto: Liberty City Storiesissa, mutta suuria eroja ei ole. Grand Theft Auto III:ssa Liberty Cityssä kuljetaan Claudella ja Liberty City Storiesissa Toni Ciprianilla. Liberty City jäljittelee Yhdysvaltain New Yorkia.

Grand Theft Auto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä Grand Theft Autossa Liberty City kuvataan ylhäältäpäin, eikä peli muutenkaan vastaa Grand Theft Auto III:n tai Grand Theft Auto: Liberty City Storiesin Liberty Cityn karttaa tai ympäristöä. Ensimmäisen Grand Theft Auton Liberty Cityn kartta on tarkempi kopio New Yorkista, sisältäen Kingsin (Queensbridge) tai Brixin (Bronx), jotka on sijoitettu lähes oikeille paikoilleen. Ehkä selvempi huomio on, että vesialueet on sijoitettu kuten ne ovat myös New Yorkissa.

Grand Theft Auto III ja Liberty City Stories[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liberty City perustettiin vuonna 1798. 1990-luvulla kaupunkiin alettiin suunnitella tunnelia ja siltaa, joka saatiin valmiiksi vuonna 1998. Tunneli valmistui myöhemmin, koska Toni Cipriani räjäytti tunnelin Grand Theft Auto: Liberty City Storiesissa. Vuonna 2001 Callahan Bridge räjäytettiin.

Grand Theft Auto IV[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liberty City

Tekijöiden tuorein näkemys Liberty Citysta on vuodelta 2008, jolloin uusin Grand Theft Auto IV julkaistiin. Pelin Liberty City on täysin uusittu, sisältäen viisi aluetta: Dukes, Broker, Algonquin, Alderney ja Bohan. Broker ja samalla saarella sijaitseva Dukes ovat melko hyvässä kunnossa olevia alueita, joihin kuuluvat muun muassa Hove Beach, Firefly Island ja Firefly Projects. Dukesin alueella sijaitsee myös Francis International Airport. Alderney on alueista eniten asutettu, ja siellä toimii muun muassa Pegorinon mafiaperhe. Sen osia ovat muun muassa Tudor ja Port Tudor. Se kuvastaa New Jerseytä. Algonquin on varakkainta seutua ja se kuvastaa New Yorkin Manhattania. Sen osia ovat The Triangle, Castle Cardens, Union Drive East, Union Drive West, Normandy, Little Italy ja Chinatown. Saaren keskellä sijaitsee myös New Yorkin Central Parkia muistuttava puisto nimeltään Middle Park. Saaren alueelle kuuluu myös Vapaudenpatsaalle irvaileva saari, jossa on suuri patsas. Saaren nimi on Happiness Island, ja patsas taas Statue of Happiness. Patsaan sisältä löytyy myös patsaan pääsiäismunaksi piilotettu ”sydän”. Bohan taas on köyhä ja se on huonommassa kunnossa kuin Dukes ja Broker. Bohan häviää selvästi parempitasoisille Algonquinille ja Alderneylle. Bohanin alueita ovat Northern Gardens, South Bohan, Industrial ja Boulevard.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]