Claude (Grand Theft Auto)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Claude
Gta 3 Claude.jpg
Luoja(t) Rockstar Games
Ensiesiintyminen Grand Theft Auto 3
Viimeinen
esiintyminen
Grand Theft Auto: San Andreas
Henkilötiedot
Ammatti rikollinen
Sukupuoli mies
Kotipaikka Yhdysvallat San Andreas
Asuinpaikka Yhdysvallat Liberty City
Suhteet
Puoliso(t) Catalina
Tutut Salvatore

Claude on fiktiivinen hahmo videopelissä Grand Theft Auto III. Claude esiintyy myös pelissä Grand Theft Auto: San Andreas muutamissa välianimaatioissa yhtenä osallistujana laittomiin autokilpailuihin. Grand Theft Auto Vice Cityssä on hotellihuoneessa juliste Claudesta, joka pitelee käsissään rynnäkkökivääriä.

Clauden nimeä ei mainita pelin aikana, vaan pelin henkilöt käyttävät hänestä nimityksiä ”Fido” ja ”Kid”. Clauden etunimi mainitaan ensimmäisen kerran vasta pelissä Grand Theft Auto: San Andreas, vaikka joidenkin väittämien mukaan hänen nimensä on mahdollista löytää Grand Theft Auto 3:n tiedostoista[1]. Osa pelaajista uskoo Clauden ja Grand Theft Auto 2:n päähenkilö Claude Speedin olevan sama henkilö heidän monien ulkoisten samankaltaisuuksien vuoksi, mutta Rockstar Games ei ole vahvistanut väittämää todeksi. Pelin Windows-version alkuvideossa tosin näkyy päähenkilön ollessa tietokoneella, että nimi Claude Speed on merkitty palkkamurhattavaksi ja tapetaan gta 2 moviessa.

Pelin aikana Claude ei puhu lainkaan, toisin kuin myöhemmät pelisarjan päähenkilöt.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Grand Theft Auto: San Andreas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clauden kronologinen ensiesiintyminen tapahtuu cameoroolin myötä vuoteen 1992 perustuvassa pelissä Grand Theft Auto: San Andreas, jossa hän ajaa pelin päähenkilö Carl Johnsonia vastaan ja häviää. Ajokilpailun jälkeen Clauden uusi naisystävä Catalina ilmoittaa Carlille heidän aikovan matkustaa Liberty Cityyn, ja palkinnoksi voitostaan Carl saa tyytyä rähjäiseen autokorjaamoon San Fierrossa Clauden auton sijaan. Clauden nimi mainitaan Catalinan Carlille soittamien puheluiden aikana.

Grand Theft Auto III[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokakuussa 2001 Catalina pettää Clauden ampumalla tätä onnistuneen pankkiryöstön jälkeen ja jättää tämän kuolemaan sekä poliisien pidätettäväksi. Kun Claudea ollaan kuljettamassa vankilaan, kuljetusauto joutuu väijytykseen ja Claude pakenee 8-Ball-nimisen miehen avustuksella. Claude alkaa työskentellä Leonen rikollisperheelle lopulta tuhoten Catalinan ja tämän uuden liittolaisen Miguelin huumelaivan. Kiitokseksi työstään Claude on joutua Leonen rikollisperheen johtajan, Salvatore Leonen järjestämän ansan uhriksi, mutta Salvatoren tytär Maria varoittaa Claudea. Maria esittelee Clauden Yakuzan toiselle johtajalle, Asuka Kasenille, joka käskee Claudea tappamaan Salvatoren.

Onnistuneen salamurhan jälkeen Claude työskentelee Yakuzalle ja pääsee sen johtajan, Kenji Kasenin suosioon. Clauden muina työnantajina toimii korruptoitunut poliisi Ray Machowski ja mediamoguli Donald Love. Myöhemmin Donald Love käskee tappamaan Kenji Kasenin ja lavastamaan Colombian Cartelin syylliseksi tappoon. Kenjin kuoleman jälkeen Asuka janoaa kostoa kolumbialaisille veljensä kuoleman johdosta.

Myöhemmin Asuka tapetaan ja Catalina kidnappaa Marian. Claude kohtaa entisen naisystävänsä, tappaa tämän ja pelastaa Marian.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]