Vice City

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo kuvitteellisesta kaupungista. Videopeleistä, jotka sijoittuvat kaupunkiin, katso Grand Theft Auto: Vice City ja Grand Theft Auto: Vice City Stories.

Vice City on Grand Theft Auto -pelisarjan fiktiivinen kaupunki, joka perustuu Miamin kaupunkiin Floridassa. Kaupungista on nähty kaksi versiota pelisarjan eli sukupolvissa:

Grand Theft Auto -pelin versio on maantieteellisesti hyvin samankaltainen Miamin kanssa. Grand Theft Auto: Vice City -versio (toimii tapahtumapaikkana myös Grand Theft Auto: Vice City Storiesissa) koostuu kahdesta pääsaaresta sekä välissä olevista kolmesta pienemmästä saaresta. Tämä Vice City on ottanut paljon vaikutteita 1980-luvun Miamin kulttuurista.

Flori Keysillä sijaitseva Vice City nauttii subtrooppisesta tai lähes trooppisesta ilmastosta, johon kuuluu ympäri vuoden paistava aurinko, satunnaiset voimakkaat tuulet ja vesisateet. Grand Theft Auto: Vice Cityssä ja Grand Theft Auto: Vice City Storiesissa osoitetaan kaupungin olevan alttiina hurrikaaneille, kuten Miami; Vice Cityn alussa sillat on suljettu julkiselta liikenteeltä, sillä hurrikaani Hermionen uskotaan lähestyvän kaupunkia. Samalla tavoin Vice City Storiesissa hurrikaani Gordyn uskotaan lähestyvän kaupunkia.

Grand Theft Auto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grand Theft Auto: Vice Cityyn verrattuna Grand Theft Auton versio Vice Citystä on maantieteellisesti lähempänä Miamia. Itäinen Miami, Fort Lauderdale ja ympäröivät alueet on nimetty ”Vice Beachiksi”, pohjoinen Miami Beach ja keskusta kulkevat nimellä ”Felicity”. Läntiseen Vice Cityyn kuuluu Miramire, Coral City, Greek Heights, Little Dominica, Little Bogota ja Richman Heights, joista jokainen edustaa Browardin ja Daden piirikuntia.

Kaupunginosat ja alueet pelissä ovat:

 • Miramire (Miramar)
 • Little Dominica (Little Haiti)
 • Coral City (Coral Gables)
 • Vice Shores (Miami Shores)
 • Vice Beach (Miami Beach)
 • Little Bogota (Little Havana)
 • Greek Heights (Olympia Heights)
 • Felicity
 • Richman Heights (Richmond Heights)
 • Banana Grove (Coconut Grove)
 • Nimetön saari Vice Beachista etelään

Grand Theft Auto: Vice City[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vice City
Valtio Yhdysvallat
Osavaltio Florida
Väkiluku (1986) 1 800 000
Aikavyöhyke UTC-5
Lempinimi: City of Vice
Grand Theft Auto: Vice Cityn kuvaama Vice City sijoittuu vuoteen 1986 ja on viittaus 1980-luvun Miamiin, joka oli tärkeä Etelä-Amerikasta tulleen kokaiinin kiertopiste tuohon aikaan. Tämä näkyy kaupungin huume- ja rikollisteemana, kuten myös uusina yläluokan liike-aloina ja asuntoina, joista ainakin jotkut on luultavasti perustettu huumekaupan avulla. Kaupunki sijaitsee myös samassa fiktiivisessä maailmassa kuin Liberty City ja San Andreaksen osavaltio. Vice Cityn osoitetaan tarkalleen ottaen sijaitsevan Floridan osavaltiossa, kun taas Grand Theft Auto III vihjasi sen sijaitsevan Miamin vieressä.

Vice City koostuu kahdesta pääsaaresta ja kolmesta pienemmästä saaresta; kummatkin suuret saaret erottaa välissä oleva meri samalla tavalla kuin Biscayne Bay erottaa Miami Beachin ja Miamin mantereen oikeassa elämässä. Kumpikin pääsaari on jakaantunut muutamaan kaupunginosaan.

Kaupungissa on neljä sairaalaa (kaksi kummallakin pääsaarella) ja neljä poliisiasemaa (kaksi kummallakin pääsaarella); nämä laitokset toimivat pisteinä joihin pelaaja ilmestyy kun hän kuolee tai kun hänet pidätetään. Kaupungissa on myös yksi paloasema ja sotilastukikohta. Toisin kuin Liberty Cityssä ja San Andreaksen osavaltiossa, Vice Cityssä ei ole junarataa tai metroa, ja kaikki saaret on kiinnitetty toisiinsa silloilla. Vaikka kaupungissa on paikalliset taksit kuten missä tahansa muussakin GTA-kaupungissa, Vice City oli sarjan ensimmäinen kaupunki, joka tarjosi toimivia taksipalveluja joilla pelaaja pääsi tehtävän epäonnistuttua taksilla pikaisesti paikkaan, jossa tehtävän saattoi aloittaa uudestaan. Myös yhdessä tehtävässä pelaaja voi matkustaa pientä maksua vastaan nopeasti Malibu Clubiin. Tätä toimintoa on käytetty myöhemmissä GTA-peleissä, kuten Grand Theft Auto: San Andreasissa ja Grand Theft Auto: Liberty City Storiesissa.

Grand Theft Auto: Vice Cityn alussa kulku läntiselle saarelle on katkaistu hurrikaanivaaran takia. Pelaajan alettua työskentelemään Ricardo Diazille varoitukset poistuvat ja sillat avautuvat jälleen. Grand Theft Auto: Vice City Storiesissa taas kulku itäiselle saarelle on pysäytetty toisen hurrikaanivaaran takia.

Grand Theft Auto 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vice City tulee luultavasti olemaan seuraavan Grand Theft Auto-sarjan pelin sijainti. Syyskuussa 2022 nettiin ladattiin tuntikaupalla kuvamateriaalia pelistä.[1] Rockstar Games myönsi asian. Videoiden sijaintina oli Vice City. Videoiden Vice City oli hyvin erilainen entisestä versioista, ja kooltaan se oli huomaavasti suurempi. Pelissä Vice Cityssä on myös esimerkiksi metrojärjestelmä, jota ei entisissä peleissä ole ollut.

Vice Cityn kaupunginosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vice Beach[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vice Cityn itäinen saari, jota kutsutaan myös nimellä ”Vice City Beach” pelin tienviitoissa, on kuvattu kaupungin rikkaammaksi ja turistivilkkaammaksi puoleksi, jota hallitsevat pääasiassa ylä- ja keskiluokan liiketoimet, kuten myös kerrostalot, huoneistot ja rakennustyömaat. Itäinen saari tunnetaan myös laajasta hiekkarannastaan, ”Washington Beachista”, joka sijaitsee saaren itäpuolella ja joka kattaa lähes puolet saaren maa-alueesta. Saaressa läntisellä puolella on myös vesiväylä, joka kulkee myös läheisen Leaf Linksin vierestä. Itäinen saari perustuu selvästi Floridan Miami Beachiin.

Ocean Beach[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ocean Beach

Ocean Beach on yläluokan turistikaupunginosa, jossa on muutama pilvenpiirtäjä ja monia matalampia loistopaikkoja. Kaupunginosa perustuu suoraan Ocean Driveen Miamin South Beachissa, ja se sijaitsee Vice Cityn kaakkoisosassa. Alueella on pääasiassa meren ja rannan läheisyydessä olevia asuntoja, hotelleja ja yläluokan liiketiloja. Kaupunginosassa on myös Art Deco Historic Districtin kaltainen rivi modernistisia ja Art Deco -tyylisiä rakennuksia; vieressä kulkeva tie mukailee Ocean Drivea, ja nämä kaksi muistuttavat suuresti oikeita esikuviaan arkkitehtuurin ja asettelun osalta. Rakennuksien ja rannan välillä on kasvillisuutta, kuten myös Lummus Parkissa oikeassa elämässä. Kaikkein kaakkoisimmassa osassa sijaitseva majakka jäljittelee Cape Florida lighthousea, Key Biscaynessa sijaitsevaa Miamin vanhinta rakennusta, joka on suosittu turistikohde.

Ocean Beachin sisäosassa on kaupallisia rakennuksia ja asuntoja, mikä muistuttaa Miami Beachin lounaista osaa, länteen Collins Avenuesta (itse asiassa tie, joka Vice Cityssä jakaa Ocean Beachin kahteen osaan, muistuttaa Collins Avenueta joka jakaa puolestaan Miami Beachin kahteen osaan).

Kaupunginosassa on venesatama nimeltä Ocean Bay Marina, joka jäljittelee suurta Alton Roadia pitkin kulkevaa venesatamaa Miami Beachilla, ja joka sijaitsee kaupunginosan länsipäässä. Ocean View Hospital -niminen sairaala, joka on luultavasti saanut nimensä lähellä avautuvasta merimaisemasta, sijaitsee Ocean Beachin koillispäässä. Lisäksi kahden sairaalan vieressä olevien korkeiden rakennuksien sisäänkäyntien edessä olevassa laatassa lukee ”Ocean Viewin lääketieteellisen säätiön tutkimus- ja kehityskeskus”, josta voi päätellä rakennuksien kuuluvan sairaalaan.

Ocean Beachissa on myös muutamia muita huomioitavia ominaisuuksia. South Point Parkia jäljittelevä puisto sijaitsee Ocean Beachin eteläisessä päässä. Puiston lähellä meren puolella on puiston arkkitehtuuria ja muotoilua mukaileva talo, jossa on myös helikopterin laskeutumisalusta. Ocean Beachin pohjoisessa päässä oleva avokattoinen Washington Mall -ostoskeskus perustuu mahdollisesti Ball Harbour Shops -ostokeskukseen Bal Harbourin kylässä. Eräällä kadulla olevat rakennukset muistuttavat taloja vuoden 1983 Scarface-elokuvasta, etenkin elokuvan pahamaineisessa moottorisahakohtauksessa nähtyjä taloja.

Tommy Vercettin ensimmäinen asuinpaikka Vice Cityssä on Vice Beachilla, hiekkarannan lähellä oleva Ocean View Hotel. Myös Pole Position -niminen strippiklubi sijaitsee kaupunginosan eteläisessä päässä.

Washington Beach[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Washington Beach on kaupunginosa Ocean Beachin ja Vice Pointin välissä. Kaupunginosaan kuuluu Art Deco Historic Districtia muistuttavan kaupunginosan pohjoinen pääty, sisäosa ja eteläinen puolisko lännessä sijaitsevasta pienestä saaresta, jossa on kaksi rakennustyömaata ja muutamia muita asuntoja (joiden joukossa on rakennus, jossa on samanlainen hotellihuone kuin Scarface - arpinaama -elokuvan moottorisahakohtauksessa)

Washington Beachissa on myös poliisiasema kaupunginosan pohjoispäässä, kuten myös Ken Rosenbergin toimisto eteläisellä laidalla. Washington Beach on myös yhdistetty Starfish Islandiin lyhyellä sillalla, joka alkaa Washington Beachin saaresta; kaksi kaupunginosaa yhdistävä silta jatkuu vielä toiselle pääsaarelle, missä se päättyy Little Havanan kulmaan. Kaupunginosa on luultavasti saanut nimensä Washington Avenuesta, merkittävästä Miami Beachin tiestä.

Vice Point[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vice Point

Vice Point on Vice Beachin keskiluokan asuinaluetta, peittäen loput saaren pohjoisosasta. Kaupunginosa sisältää isoja rantaa pitkin rakennettuja asuinrakennuksia ja hotelleja, kuten myös keskikokoisia koteja ja pienempiä asuinyhteisöjä sisäosassa. Tämä järjestys muistuttaa Miami Beachin Collins Avenuen kaavoitusta ja asuinjärjestystä.

North Point Mall (Vice Point Mall Grand Theft Auto: Vice City Storiesissa), Vice Pointin pohjoispäässä sijaitseva suuri ostoskeskus, johon pelaaja pääsee sisälle, on parodia Miamin Aventura Mallista. Sen sijainti itäisen saaren kaikkein pohjoisimmassa kohdassa on samankaltainen Aventura Mallin sijainti Miamin kaupunkialueen kaikkein koillisimmassa kohdassa. Ostoskeskuksen sommittelu, joka on tosin paljon pienempi, muistuttaa myös Aventura Mallia. North Point Mallin sisällä on muutama ruokapaikka, kaksi asekauppaa, vaatekauppa sekä muutamia muita kauppoja.

Vice Pointissa sijaitsee myös Malibu Clubin yökerho, joka on mahdollista ostaa myöhemmin pelin edetessä. Poliisiasema ja sairaala sijaitsevat pohjoisemmassa osassa.

Manner (Mainland)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vice Cityn läntinen saari, jota kutsutaan myös Vice Cityn mantereeksi (Vice City Mainland) pelin tienviitoissa, on kuvattu kaupungin vähemmän loistokkaaksi alueeksi, tosin kaupungin keskusta sijaitsee läntisen saaren pohjoispäässä. Läntisellä saarella on suurin osa kaupungin tehdastyöläisistä, kuten myös kaupungin lentokenttä ja satama saaren eteläpäässä. Keskellä sijaitsee kaksi kookasta maahanmuuttajien asuttamaa kaupunginosaa, joista toinen on melko rappeutuneessa kunnossa. Läntisen saaren itäouolella kulkee laaja neljäkaistainen Bayshore Avenue (nimi kerrotaan Vice City Storiesissa), joka kulkee eteläpään satamasta pohjoispään keskustan alkuosaan. Läntinen saari perustuu Miamin mantereeseen.

Keskusta (Downtown)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keskusta

Vice Cityn keskusta peilaa itsensä Miamin keskustasta, kummallakin alueella on eniten pilvenpiirtäjiä, toiset kaupallisia, toiset asumiseen tarkoitettuja. Keskustan, kuten oikean elämän vastakappaleensakin, uskotaan olevan Vice Cityn enemmän muodollinen ja taloudellisempi kaupunginosa, jossa on monia suuria toimistorakennuksia, joiden joukossa on myös kaupungin korkein rakennus, joka mahdollisesti perustuu Wachovia Financial Centeriin ja Bank of Americ Toweriin. Tämä rakennus ei ole huomattava pelkästään olemalla kaupungin korkein, mutta sen voi myös nähdä suurimmasta osasta Vice Cityä.

Alueen läntisessä päässä on Hyman Memorial Stadium, jossa pidetään rock-konsertteja, autokilpailuja, romuralleja ja crossipyörällä ajettavia stunt-esityksiä. Stadion on myös kotiareena Vice City Mambas -nimiselle amerikkalaisen jalkapallon joukkueelle, johon kuului nykyinen autokauppias BJ Smith. Lisäksi keskustassa on metallimusiikkia soittavan V-Rockin radioasema, jonka sisällä on myös äänityshuone, jossa Love Fist -bändin laulaja Jezz Torrent on äänittänyt kappaletta.

Muita mielenkiintoisia paikkoja ovat Electronics District, Vice Cityn uutisten (Vice City News, VCN) pääkonttori, Greasy Chopper bikers’ -baari ja Love Fistin esiintymispaikka, joka sijaitsee vähän matkaa V-Rockin radioasemasta etelään. Hyman Memorial Stadiumin lähellä on myös nimetön hiekkaranta, mutta ranta on autio eikä siellä koskaan käy kukaan, mikä on täysi vastakohta Washington Beachille ja Ocean Beachille. Keskustassa on poliisiasema, sairaala ja kaupungin ainoa paloasema. Yksi keskustan pääteistä (joka kulkee pizzerian ja Love Fistin esiintymispaikan ohi) on nimeltään Hoarmount Avenue.

Little Havana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Little Havana. Suoraan taka-alalla näkyvät Vice Portin satama ja pieni osa lentokenttää oikealla.

Miamin Little Havanaa jäljittelevää Vice Cityn Little Havanaa asuttavat pääasiassa espanjaa puhuvat kuubalaiset. Aluetta hallitsee Kuubalaisjengi (nimi Vice City Storiesissa on Los Cabrones), jota johtaa Umberto Robina isänsä kahvilasta, joka sijaitsee Little Havanan lounaispäässä. Little Havana ja Little Haitin läheisyydestä johtuen Kuubalaisjengin ja Haitilaisjengin välillä on satunnaisia tappeluita ja aseellisia yhteenottoja kahden kaupunginosan rajalla olevilla alueilla.

Poliisiasema sijaitsee Little Havanan kaakkoispäässä, kuten myös sairaala kaupunginosan itäpuolella. Myös Cherry Popperin jäätelötehdas sijaitsee valtatien vieressä.

Little Haiti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Little Haiti

Myös Little Haiti on saanut viitteitä oikeasta Miamin kaupunginosasta, ja sitä asuttavat pääosin haitilaiset sekä Haitilaisjengi. Jengiä johtaa Auntie Poulet pienestä puumökistään, joka sijaitsee muiden puutalojen seassa keskellä Little Haitia. Jengin liotintehdas, joka sijaitsi Little Haitin läntisellä puolella, tuhoutui Kuubalaisjengin väijytyksessä, johon myös Tommy Vercetti osallistui. Little Haiti on nähtävästi enemmän rappeutunut kuin Little Havana; kadujen varsilla on huonosti hoidettuja rakennuksia, köyhiä liiketoimia ja pienempiä koteja kuin Little Havanassa.

Suuri kirjapaino, jonka Tommy Vercetti juoneen kuuluen myöhemmin ostaa väärentääkseen rahaa, sijaitsee Little Haiti ja Little Havanan rajalla. Phil Cassidyn koti ja asevarasto sijaitsee Little Haitin luoteispäässä. Myös paikallinen taksifirma, Kaufman Cabs, toimii Little Haitissa, Auntie Pouletin asunnon lähellä.

Lentokenttä, satama ja sotilastukikohta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vice Cityn lentokenttä Escobar International Airport nähtynä etelästä. Kuvassa näkyy toinen terminaaleista sekä lennonjohtotorni.

Vice Cityn lentokenttä tunnetaan nimellä Escobar International Airport (EIA), lyhemmin Escobar International. Vaikka lentokentän sijainti Little Havanan vieressä on hieman samankaltainen Miamin kansainvälisen lentoaseman kanssa, lentokentän rakenteet ja asettelu eivät vaikuta perustuvan mihinkään Miamin lentokenttään. Lisäksi kaikki Miamin lentokentät ovat sisämaassa, mutta EIA sijaitsee niemimaalla.

EIA koostuu kahdesta terminaalista, pohjoisessa oleva on pääasiassa tavallinen kulmikas terminaali, johon kuuluu lisäksi maan alapuolella olevat sisäänkäynnit, kun taas etelässä oleva terminaali on enemmän erottuva aaltoilevine kattoineen ja maasta kattoon kohoavine ikkunoineen, jotka avaavat näköalan lentökentän eteläiseen ilmatilaan. Rakennuksia erottaa nurmikko ja parkkipaikka, eikä tiedetä, ovatko terminaalit yhteydessä toisiinsa jollain muulla tavalla kuin tiellä. Lentokentästä pohjoiseen niemimaalla on Fort Baxterin lentotukikohta.

EIA:sta kaakkoon on Vice Port (myös nimellä VicePort pelin tienviitoissa), kaupungin satama, joka on mahdollisesti jäljitelmä Miamin satamasta. Satama sijaitsee lahden eteläkärjessä, samoin kuin Miamin satama Biscayne Bayssa. Vice Port on kuitenkin mantereella, kun taas Miamin satama sijaitsee saarella, joka peittää suurinta osaa Biscayne Bayn eteläisestä sisäänkäynnistä. Lisäksi Vice Portissa on keskittynyt ainoastaan rahdin kuljettamiseen, eikä siellä ole risteilijälaivoja, toisin kuin Miamin satamassa, jossa on ollut risteilijäterminaali vuodesta 1968.

Saaret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starfish Island[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starfish Island. Suuri kartano vasemmalla kuului huumeparoni Ricardo Diazille. Hänen kuolemansa jälkeen Tommy Vercetti jengeineen otti kartanon valtaansa.

Starfish Island (jota Tommy Vercetti kutsuu myös nimellä ”Star Island”, juuri ennen kuin hän ja Lance Vance tappavat Ricardo Diazin) on Vice Cityn kolmanneksi suurin saari ja muistuttaa Miamin lähellä olevia Fisher Islandia ja Star Islandia, kuten myös ehkä Belle Islea tai Venetian Islandsia Venetian Causewaylla.

Starfish Island on yläluokan asukkaiden muodostama yhteisö, joista useimmat asuvat suurissa kartanoissa ja taloissa, joissa osassa on omat venelaiturit. Alueella on myös omat vartijat, jotka partioivat saarella ja avaavat tulen kaikkia häiriköitsijöitä kohti; tämä tuo paikan asukkaille turvallisuudentunnetta, eikä suotta, sillä jengien kansoittamat kaupunginosat Little Havana ja Little Haiti ovat melko lähellä. Saarella on kokonaisuudessaan yhdeksän kartanoa.

Suurin Starfish Islandin asunto on Vercetti-kiinteistö, jonka omisti aiemmin huumeparoni Ricardo Diaz ja jonka Tommy Vercetti otti myöhemmin haltuunsa tapettuaan Diazin. Kartanossa on helikopterin laskeutumisalusta helikoptereineen sekä laituri venettä varten. Kartanon sisääntuloaula muistuttaa suuresti vuoden 1983 elokuvan Scarface - arpinaama päähenkilön Tony Montanan kotia.

Prawn Island[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prawn Island on pieni saari joka sijaitsee lähes pohjoisimmassa osassa kaupunkia, sen keskellä. Saari yhdistää Vice Cityn keskustan lännestä Vice Pointiin (ostoskeskuksen läheltä) idässä. Prawn Islandilla on kolme rapistunutta kartanoa, jotka sijaitsevat suoraan saaren läpi kulkevasta valtatiestä pohjoiseen ja joita yhdistää pieni suihkulähdettä kiertävä tie. Saaren itäpuolella on myös muutamia liikerakennuksia ja elokuvastudio Interglobal Studios saaren lounaispäässä. Suurin osa liikerakennuksista on kuitenkin ollut pitkään hylättyinä ja kartanot toimivat nyt Streetwannabes-jengin kokoontumispaikkana. Ennen autioitumista kartanot kuuluivat Mendezin veljille (jotka Victor Vance tappoi).

Ainoa rakennus jota jengi ei hallitse on elokuvastudio, Interglobal Studios. Se on Vice Cityn ainoa studio ja tällä hetkellä elokuvaohjaaja Steve Scott käyttää sitä osittain pornoelokuvien kuvaamiseen. Studiossa on myös muita lavasteita, kuten taistelualuksia, kuuhun laskeutuminen sekä olohuoneen lavaste. Myöhemmin vuonna 1986 Tommy Vercetti osti koko elokuvastudion.

Leaf Links[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leaf Links on kolmen saaren ryhmittymä, joka sijaitsee Vice Pointista länteen ja jossa on myös Leaf Linksin golfkerho. Saaret on yhdistetty toisiinsa silloilla. Saarijoukon keskeltä kulkevasta tiestä haarautuu sisäänkäynti golfklubille, ja tien ylle rakennettu ylikulkusilta yhdistää saarijoukon eteläosan pohjoisosaan. Suurin osa itäisen pääsaaren kapeista vesiväylistä on muodostunut Leaf Linksin ja Vice Pointin väliin. Leaf Linksin alimpaan saareen pääsee myös sen vierestä olevalta rakennustyömaalta.

Leaf Linksin golfklubi koostuu pääasiassa golfkentistä, mutta siellä on myös tenniskenttiä kerhotalon vieressä. Golfautoja käytetään klubilla liikkumiseen ja niillä voi nähdä ajettavan myös saaren läpi kulkevalla tiellä.

Leaf Links on luultavasti ottanut viitteitä useilta Miamin itärannikon golfklubeilta, kuten Bayshore Country Clubilta, Normandy Shores Golf Courselta, Indian Greekiltä ja Halouver Parkilta. Nimi ”Leaf Links” tulee ”Leith Links” -puistosta, joka sijaitsee Leithissä lähellä Rockstar Northin päämajaa Edinburghissa, Skotlannissa. Leithi Linksissä on pelattu maailman ensimmäiset golfpelit ja Leithin kaupunginosa kutsuu itseään ”golfin kotipaikaksi”, sillä golfin ensimmäiset säännöt laadittiin siellä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]