Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony
Kehittäjä Rockstar North
Julkaisija Rockstar Games
Jakelija Take-Two Interactive
Pelisarja Grand Theft Auto
Pelimoottori RAGE
Euphoria
Julkaistu Xbox 360
  • 29. elokuuta 2009
Windows, PlayStation 3
  • NA 13. huhtikuuta 2010
  • EU 16. huhtikuuta 2010
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus BBFC: 18
ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo
OFLC: MA15+
PEGI: 18
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto Optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony on Rockstar Northin kehittämä ja Rockstar Gamesin julkaisema toinen lisäosa toimintaseikkailupeliin Grand Theft Auto IV. Peli julkaistiin vuonna 2009 Xbox 360:lle ja vuonna 2010 Microsoft Windowsille ja PlayStation 3:lle.

Peli julkaistiin myös Grand Theft Auto: Episodes From Liberty City -levyllä, jossa on myös edellinen lisäosa Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned. Episodes from Liberty City ei vaadi toimiakseen alkuperäistä Grand Theft Auto IV:tä.

Lisäosan uutuutena Grand Theft Auto IV:en ja sen aiempaan lisäosaan verrattuna ovat uudet autot, veneet, moottoripyörät, helikopterit, aseet, laskuvarjohyppääminen, häkkitappelut, tanssiminen yökerhoissa ja mahdollisuus pelata golfia.

Pelin päähenkilö on nimeltään Luis Fernando Lopez. Hänet nähtiin pienessä roolissa myös Grand Theft Auto IV:ssä ja toisessa lisäosassa Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned. Luis työskentelee ”Gay” Tony Princelle, jolla on omistuksessaan kaksi kaupungin kuuluisinta yökerhoa: Maisonette 9 ja Hercules. Luis toimii Tonyn oikeana kätenä, hoitaen fyysisyyttä ja kuskintaitoja vaativat tehtävät. Pelin edetessä Luis huomaa, ettei yökerhon pyörittäminen Liberty Cityssä ole ihan lastenleikkiä, sillä niin koronkiskurit, verottaja kuin kilpailijatkin painavat päälle. Lisäksi Luisin ystävät Armando ja Henrique vaativat opastusta, eikä äidistäkään juuri ole apua. Naisista Luisilla ei ole puutetta, mutta suhteet tuppaavat jäämään yhden illan jutuiksi.

Yhdessä tehtävässä Luis pyytää Yusufilta lainaan helikopterin, jotta pääsisi museolle. Paikalla on meneillään timanttivaihtokauppa, jossa mafia, Niko Bellic ja Johnny Klebitz ovat. Luis väijyttää vaihtokaupan ja syntyy tulitaistelu. Luis onnistuu saamaan timantit käsiinsä ja poistuu paikalta. Myöhemmin kun Giovannin kummisedän tytär Gracie joutuu Nikon ja Packien kidnapatuksi, he vaativat timantit itselleen Gracietä vastaan. Luis ja Tony tekevät Nikon ja Packien kanssa vaihtokaupat satamassa, kun paikalle ilmestyy Bulgarin, hän pyytää miehensä tappamaan Nikon ja Packien. Luis, Tony ja Gracie pakenevat veneellä.

Maisonette 9 -yökerhossa Rocco pyytää Luisin tappamaan Tonyn velkojen maksamiseksi, mutta päätyy ampumaan Roccon rikostoverin. Rocco poistuu paikalta ja ilmeisesti lähtee Liberty Citystä pois lopullisesti (nähdään myöhemmin GTA V -pelissä). Bulgarinin miehet saapuvat yökerholle ja syntyy tulitaistelu. Tulitaistelun jälkeen Tony syyttää Luisia isoista sotkuista ja uhkaa lähteä pois LIberty Citystä. Luis ja Tony tekevät sovinnon myöhemmin ja päättävät hoitaa Bulgarinin pois. Tivolissa Luis saa kuulla Bulgarinin lähdöstä pois kaupungista ja ajaa moottoripyörällä nopeasti lentokentälle. Bulgarinin miehet jahtaavat Luisia, mutta Yusuf tulee helikopterillaan paikalle ja antaa ilmatukea. Luis onnistuu pääsemään koneeseen ennen kuin se pääsee ilmaan. Bulgarin tulee matkustamoon kranaatti käsissään ja uhkaa räjäyttää koneen tappaen molemmat. Luis ampuu tämän kuolleeksi ja kranaatti pääsee hänen kädestään ja räjäyttää lentokoneen puoliksi. Luis selviytyy ja kiitää laskuvarjollansa puistoon.

Puistossa vanha Vietnamin veteraani löytää roskakasasta timantit, jotka päätyivät satamassa roska-auton päälle. Veteraani ottaa nämä ja poistuu iloisena paikalta. Luisin ja Tonyn päästyä vihollisesta eroon he jatkavat yhteistyötään normaalisti.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]