Leri Leskinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jari ”Leri” Leskinen (s. 24. syyskuuta 1967 Helsinki)[1] on suomalainen säveltäjä, muusikko ja yrittäjä. Hänen instrumenttinsa on piano ja muut kosketinsoittimet. Leskinen on säveltänyt ja tuottanut musiikkia muun muassa Samuli Edelmannille, lauluyhtye Rajattomalle ja Sakari Kuosmaselle. Hänen säveltämiään ovat muun muassa Levottomat- ja Kuutamolla-elokuvien tunnuslaulut. Levottomat-elokuvan musiikista hän sai Jussi-palkinnon. Hän on säveltänyt musiikin marraskuussa 2007 ensi-iltansa saaneeseen elokuvaan Joulutarina. Yhdessä Kim Kuusen kanssa hän on säveltänyt "Pohjantähtimarssin".

Leskinen on säveltänyt musiikkia myös TV-sarjoihin ja mainoksiin. Muun muassa Finnair on käyttänyt Leskisen säveltämää musiikkia vuodesta 1995, viimeksi mainoselokuvissaan Poro ja Panda. Leskinen esiintyi myös Idols-laulukilpailun kaikilla tuotantokausilla toimien bändin johtajana ja soittaen kosketinsoittimia.

Leskinen on toiminut Vain Elämää -sarjan kapellimestarina ja sovittajana kaikilla tuotantokausilla.[2]

Leri Leskinen toimii Helsingin Punavuoressa toimivan studioyrityksen vetäjänä. Hän toimii myös tuottajana ja A&R -tehtävissä Warner Music Finlandissa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leskisen ensimmäinen vaimo oli laulaja Anna Hanski ja heillä on tytär.[3] Leskinen oli toisen kerran naimisissa personal trainer Kristiina Leskisen kanssa. He jättivät avioerohakemuksen vuoden 2019 lopussa. Heillä on kolme yhteistä lasta.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.