Leather Goddesses of Phobos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Leather Goddesses of Phobos
Kehittäjä Infocom, Steve Meretzky
Julkaisija Infocom
Suunnittelija Steve Meretzky
Pelimoottori Z-machine
Julkaistu 1986
Lajityyppi tekstiseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Amiga, Amstrad CPC, Amstrad PCW, Apple II, Atari 8-bit, Atari ST, Commodore 128, Commodore 64, IBM PC, TRS-80, TI-99/4A
Jakelumuoto Levyke ja C-kasetti
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Leather Goddesses of Phobos (suom. Phoboksen nahkajumalattaret) on Infocomin vuonna 1986 julkaisema tekstiseikkailupeli. Peli julkaistiin useille aikansa suosituimmista tietokoneista. Peli oli ensimmäinen seksuaalisuudesta ammentava Infocomin humoristinen peli. Pelissä saa valita, kuinka "tuhmaa" materiaalia pelaajalle kirjallisessa muodossa esitetään. Pelistä tuli yksi Infocomin myydyimpiä ja sillä on jonkin sortin kulttimaine.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tapahtumat alkavat Ohion Upper Sandusky -nimisestä kaupungista vuonna 1936, ja koko peli on esitetty 1930-luvulla suosittujen scifi-jatkokertomusten hengen mukaisesti. Phoboksen "nahkajumalattaret" (joukko nahkaan pukeutuvien naisten näköisiä avaruusolentoja) ovat juuri viimeistelemässä suunnitelmiaan maan valloittamiseksi. Pelaajan hahmo kidnapataan nahkajumalattarien toimesta ihmiskunnan orjuuttamiseen tähtäävien suunnitelmien testaamiseksi. Jos pelaaja ei onnistu pysäyttämään avaruusolentoja, he muuttavat koko planeetan huvittelualueekseen ja planeetan miehet seksileluikseen (peli olettaa, että tämä ei olisi positiivinen lopputulos, vaikka pelaaja saattaa olla toista mieltä).

Feelies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin pakkauksessa oli mukana erilaista materiaalia, jota kutsutaan englanniksi sanalla "feelies". Ilman kyseistä materiaalia monet pelin ongelmista ovat lähes mahdottomia selvittää, joten se toimii kopiointisuojauksena. Pelin mukana tulevat tavarat olivat kaksipuolinen kartta katakombeja varten; The Adventures of Lane Mastodon -sarjakuvalehti, josta saa tärkeitä vihjeitä peliä varten, 3D-lasit sarjakuvalehden lukemista varten, sekä pieniä kortteja, joita peli käskee pelaajaa raaputtamaan tietyissä kohdissa peliä. Kortit ovat hajusteita, jotka toimivat raaputtamalla, ja ne kertovat pelaajalle, miltä pelin jossain tietyssä kohdassa haisee. Hajut eivät kuitenkaan liity pelin luonteesta huolimatta suoraan seksuaalisuuteen.

Peli on saanut mainetta ainoana tietokonepelinä, jossa on mukana haju. Lisäksi Infocom sai "SPA Excellence in Software Award" -palkinnon vuoden 1987 parhaasta tietokoneohjelmiston paketoinnista.

Pelin alku

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on valittavana kolme tuhmuustasoa, jotka vaikuttavat siihen, miten paljon eksplisiittistä seksuaalista materiaalia tekstissä pelaajan luettavaksi tulee. Tasojen nimet ovat "tame" (kesy), "suggestive" (vihjaileva) ja "lewd" (rietas). Pelin pelaajan eteen tuomat ongelmat ovat samoja kaikilla tasoilla, mutta ne kuvataan paikoin täysin eri tavoin.

Pelissä on myös mukana myöhemmin Sierra On-Linen peleihinkin lisätty "boss key", eli nappi, jolla saa näytön muutettua sellaiseksi, että työpaikalla peliä pelaavan pelaajan ohikulkeva pomo luulee pelaajan oikeasti tekevän töitä.

Pelaajan sukupuoli määräytyy pelin alussa sen mukaan, kumman sukupuolen WC:tä hän käyttää. Pelaaja on seksuaaliselta suuntautumiseltaan kuitenkin aina hetero.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]