Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukio

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukio on musiikkiin ja tanssiin erikoistunut kuopiolainen lukio, joka perustettiin vuonna 1968. Tanssiopetus aloitettiin musiikkilukiossa vuonna 1983. Kuopion musiikkilukio on ensimmäinen suomalainen erikoislukio, joka erikoistui musiikkiin ja tanssiin. Sen nykyinen nimi otettiin käyttöön 1995.

Perusopintojen lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus valita musiikinteoriaa, musiikintietoa, soitinopetusta, ryhmämusisointi-, orkesteri- ja kuoro-opetusta. Tanssijoilla on mahdollisuus ottaa sekä klassisen baletin että nykytanssin tunteja. Tiiviin yhteistyön ja läheisen sijainnin ansiosta opiskelijalla on mahdollisuus opiskella myös Kuopion konservatoriolla, jonka kursseista osa on hyväksiluettavissa lukio-opintoihin. Yhteiskoulun musiikkilukiossa lukioiden oppimäärään kuuluvista pakollisesta 75 kurssista kaksitoista on oltava musiikin tai tanssin kursseja.

Lukiossa on 230 opiskelijaa. Puolet opiskelijoista on kotoisin Kuopion ulkopuolelta.

Koululla on yhteistyötä Kuopion konservatorion, Sibelius-Akatemian Kuopion osaston ja Petroskoin Taidekoulu nro 1:n kanssa. Lukio on osa ainutlaatuista musiikin koulutusketjua, joka ulottuu Kuopiossa aina päiväkodista tohtorinopintoihin asti.

Vuoden taiteilija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden taiteilija on diplomi, joka myönnetään vuosittain yhdelle ansioituneelle opiskelijalle. Kriteerinä on, että diplomin saaja on käynyt Kuopion yhteiskoulun musiikkilukion ja kirjoittanut sieltä myös ylioppilaaksi, lähtien sieltä menestymään elämässään valitsemallaan osa-alueellaan.

Vuoden taiteilijat:[1]

Muita entisiä opiskelijoita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vuoden taiteilija Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukio. Viitattu 16.12.2007.
  2. a b c d Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukio Kuopion koululaitos 125 vuotta. 1997. Kuopion koulutuspalvelukeskus. Viitattu 11.1.2009.
  3. a b c d e f Karttunen, Kirsti: Koulussa on jo mafia Savon Sanomat. 11.5.2009. Viitattu 11.5.2009.
  4. Rinne, Jaana: Jenni Vartiainen City. 19/2007. Viitattu 15.10.2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]