Kristiina Komulainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kristiina Komulainen (s. 28. marraskuuta 1978[1]) on suomalainen radio- ja televisiojuontaja sekä tuottaja, toimittaja ja poliisi. Komulainen on juontanut muun muassa Kuorosotaa, Luukusta lukaalia sekä NRJ:n Aamushow’ta. Komulainen on kotoisin Siilinjärven Pöljältä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työt media-alalla Komulainen aloitti paikallislehti Uutis-Jousen toimittajana, josta hän siirtyi Radio NRJ:n palvelukseen vuonna 1999. Vuoteen 2002 asti Komulainen juonsi kanavan päivälähetyksiä ja siirtyi tämän jälkeen Aamushow’n juontajaksi/tuotantoon. Hän jatkoi Aamushow'n parissa vuoteen 2006, jolloin hän siirtyi The Voicen palvelukseen juontamaan, tuottamaan ja käsikirjoittamaan KomulainenPaasonenSaukko-ohjelmaa.

Ennen The Voicelle siirtymistä Komulainen ehti juontaa ja käsikirjoittaa useita eri tv-ohjelmia muun muassa Neloselle ja Subille. Hän on juontanut muun muassa ohjelmia Piinapenkki, NRJ Top 10, Video: Impossible sekä useita kymmeniä NRJ:n järjestämien konserttien tv-taltiointeja.

The Voicella Komulainen on sittemmin toiminut muun muassa kanavan tuottajana ja juontajana sekä radion että television Suomen virallinen latauslista-ohjelmassa. Hän on vuosina 2006–2010 juontanut myös muille tv-kanaville eri tuotantoja: Kuorosota, Luukusta lukaali, Unelmakoti sekä Päivä ennen kuolemaa, joka oli myös ehdolla Venla Gaalassa vuoden 2009 parhaaksi talk show-/keskusteluohjelmaksi. Komulainen siirtyi juontamaan Radio Aallon keskipäiviä vuonna 2011 ja sen jälkeen hän siirtyi juontamaan Loopin päivää vuonna 2013. Tammikuussa 2019 Komulainen alkoi opiskella poliisiksi.[2]

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komulainen on opiskellut muun muassa tuottamista, mainontaa sekä psykologiaa. Hän on valmistunut Helsingin ammattikorkeakoulusta tuottajaksi. Ylioppilaaksi hän kirjoitti Kuopion musiikkilukiosta vuonna 1997.[3]

Komulainen on entinen Jehovan todistaja.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hannikainen, Sari: Imarteleeko pususuosio, Kristiina Komulainen?. Iltalehti/Vvaihde-liite, 13.3.2010, s. 24.
  2. Kristiina Komulainen opiskelee poliisiksi 16.1.2019. Iltalehti. Viitattu 10.3.2019.
  3. Kuopion yhteiskoulun musiikkilukion entiset opiskelijat Kuopion yhteiskoulun musiikkilukio. Viitattu 3.6.2010.
  4. Kristiina Komulainen jätti Jehovan todistajat Me Naiset. Viitattu 17.11.2016.