Killer Queen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Killer Queen”
Queen
Singlen ”Killer Queen” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Sheer Heart Attack
 Julkaistu 11. lokakuuta 1973
 Tuottaja(t) Roy Thomas Baker ja Queen
 Tyylilaji rock / glam rock
 Kesto 02.58
 Levy-yhtiö EMI
Listasijoitukset
Queenin muut singlet
Seven Seas of Rhye
1974
”Killer Queen”
1974
Now I'm Here
1975

Killer Queen on englantilaisen rockyhtye Queenin kappale, joka ilmestyi singlenä loppuvuodesta 1973. Se nousi Britannian listan kakkossijalle ja oli yhtyeen läpimurtokappale. Laulaja Freddie Mercuryn kirjoittama kappale on albumilla Sheer Heart Attack, kuten myös "Flick of the Wrist", joka on singlen B-puolella. Vaikuttimistaan kappaleen syntyyn Mercury on maininnut The Beatlesin alkupään tuotannon, The Beach Boysin ja sanoitusten osalta Noel Cowardin.

Queen-musikaalissa We Will Rock You Killer Queen on yksi tarinan päähenkilöistä ja myös esittää nimikappaleensa.

Sen sijaan, että olisi käyttänyt flyygeliä, kuten Mercuryllä oli tapana, hän äänitti kappaleen tavallisella pianolla antaakseen sille vaudevillenomaisen soinnin.

Yhtyeen jäsenien sanomaa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

»Ihmiset ovat tottuneet kuulemaan Queeniltä energistä hard rockia, mutta tämän kappaleen taas voisi yhtä hyvin laulaa Noel Coward. Knalli ja mustat henkselit kuuluisivat kuvaan – tosin ei varmaankaan Noelin mielestä. Laulu kertoo korkeatasoisesta prostituoidusta ja koettaa sanoa, että myös yläluokkaan kuuluvat voivat olla huoria. Tosin olisi parempi jos jokainen muodostaisi sanoista päässään oman tarinansa.»
(Freddie Mercury[1])

»'Killer Queen' oli käännekohta. Se oli hitti, mutta myös toi parhaiten esille musiikkimme ytimen. Lisäksi todellakin tarvitsimme menestystä. Olin hyvin tyytyväinen tähän lauluun. ... Mitä voin sanoa? Se on klassista Queeniä. Makasin sairaana huoneessani Rockfield-studioilla Walesissä, kun ensimmäistä kertaa kuulin Freddien soittavan tätä biisiä. Ensimmäisen Amerikan-kiertueemme jälkeen olin saanut hepatiitin ja vatsakipuni tulisivat vaatimaan leikkausta. Muistan kuinka vain makasin vuoteenomana, kuunnellen tätä Freddien soittamaa loistavaa biisiä ja ajattelin 'En voi ottaa osaa, en edes pääse sängystä ylös... ehkä bändin täytyy jatkaa ilman minua' Emme tajunneet mikä minua vaivasi mutta sairaalassa ongelma lopulta hoitui. Päästyäni pois pystyimme viemään kappaleen nauhoitukset loppuun. Nauhoitin sooloni ja muutimme kertosäkeestä yhtä harmoniaa joka minua aiemmin oli vaivannut.»
(Brian May)

Konserttitallenteita

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Versioita kappaleesta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]