Travis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Travis
Tiedot
Toiminnassa 1990
Tyylilaji alternative rock, brittipop
Kotipaikka Glasgow, Yhdistynyt kuningaskunta
Laulukieli englanti
Jäsenet

Francis Healylaulu, kitara
Andy Dunlop, kitara
Neil Primroserummut
Dougie Paynebasso

Levy-yhtiö

Independiente
Epic Records
Sony BMG

Aiheesta muualla
www.travisonline.com

Travis on Glasgow’ssa, Skotlannissa perustettu rockyhtye, joka on nimetty Wim Wendersin ohjaaman Paris, Texas -elokuvan päähenkilön mukaan.[1]

Yhtyeelle on myönnetty kahdesti BRIT Award vuoden parhaasta levystä, ja sitä on pidetty tienraivaajana yhtyeille kuten Coldplay, Keane tai Snow Patrol.[2] Travis on julkaissut seitsemän studioalbumia, joista ensimmäinen on vuonna 1997 julkaistu Good Feeling ja viimeisin elokuussa 2013 ilmestynyt Where You Stand. Yhtyeen tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat esimerkiksi ” Turn”, ”Driftwood”, ”Sing”, ”Writing to Reach You”, ”Side” ja ”Why Does It Always Rain on Me?”.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2000 yhtye herätti kohuaselvennä Britanniassa ja Yhdysvalloissa coveroimalla Glastonbury Festivaleilla Britney Spearsin kappaletta "...Baby One More Time". Kappale julkaistiin "Turn"-singlen B-puolena, kuten yhtyeen monet muutkin muualla julkaisemattomat kappaleet. Travisilla onkin enemmän singlejen B-puolia kuin albumilla olevia kappeleita, mikä johtuu siitä että yhtye julkaisee jokaisesta singlestään kaksi versiota, joilla on eri B-puolet.lähde?

Vuonna 2002 yhtye lähes hajosi rumpali Neil Primrosen jouduttua vakavaan onnettomuuteen. Primrose kuitenkin toipui ja jatkoi uraansa Travisin rumpalina.

Kuten monet muutkin brittiyhtyeet, Travis on ottanut kantaa maan politiikkaan niin sanoituksissaan, keikoillaan kuin muissakin tempauksissa. 2. heinäkuuta 2005 Travis esiintyi Lontoon Live 8 -konsertissa. 6. heinäkuuta yhtye esiintyi myös Long Walk to Justice -projektin päätöskonsertissa Edinburghissa, jossa G8-maiden johtajat kokoontuivat.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Travisin diskografia

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Travis’ Fran Healy is happy to hang around: ”Paris, Texas” Magnet Magazine. Viitattu 26.10.2014. (englanniksi)
  2. Martin: 'Travis Invented Coldplay' Contactmusic.com. 20.1.2007. Viitattu 26.10.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]