Kari Byron

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kari Byron
Kari Byron San Diegossa vuonna 2010.
Kari Byron San Diegossa vuonna 2010.
Henkilötiedot
Koko nimi Kari Elizabeth Byron
Syntynyt18. joulukuuta 1974 (ikä 49)
Yhdysvallat Kalifornia
Ammatti Juontaja
Puoliso Paul Urich
Näyttelijä
Merkittävät roolit Myytinmurtajat
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Kari Elizabeth Byron (s. 18. joulukuuta 1974 Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen televisiopersoona ja taiteilija. Hän toimi avustajana Discovery Channelin Myytinmurtajat-ohjelmassa.

Myytinmurtajat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio-ohjelmassa Myytinmurtajat Kari Byron oli juontajana tiimijäsentensä Tory Bellecin ja Grant Imaharan kanssa. Lisäksi Kari oli myös avustamassa ohjelman pääjuontajia Adam Savagea ja Jamie Hynemania joissakin myyteissä. Byron tuli Myytinmurtajiin työskenneltyään ensin Jamie Hynemanin M5 Industries -yhtiössä. Kari oli ensimmäistä kertaa mukana ohjelmassa myytissä "tyhjiö lentokoneen vessassa". Varsinaisen juontajan roolin hän sai Myytinmurtajien toiselle tuotantokaudelle.

Taide ja kuvanveisto ovat tärkeä osa Byronin elämää. Hän on sanonut luovansa jonkinlaista taidetta joka päivä ja onkin todennut, että "Tulisin hulluksi jos en." Hän käyttää kuvanveistossaan materiaaleina löydettyjä esineitä, kuivuvaa muovailumassaa, akryyliä, puuta ja metallia. Myytinmurtajien suosion jälkeen hänen teoksensa eivät ole enää olleet mukana näyttelyissä. Hänen esikoisnäyttelynsä oli Anno Domini -galleriassa[1].

Merkittäviä esiintymisiä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kari Byron valmistui Los Gotos High Schoolista ja lähti opiskelemaan elokuva- ja veistosalaa San Franciscon yliopistoon valmistuen filmi- ja veistotaiteen kandidaatiksi 1998 arvosanalla magna cum laude. Seuraavan vuoden Kari vietti Etelä-Aasiassa enimmäkseen Himalajalla ja työsti samaan aikaan siellä taidetta.

Byron on naimisissa taiteilija Paul Urichin kanssa. Vuonna 2009 he ilmoittivat että Kari on raskaana,[2] ja heidän tyttärensä syntyi 28. kesäkuuta 2009.

  1. Stray Doll debut solo exhibition by Kari Byron
  2. Discovery Channel Videos: Mythbusters: Kari Announces Big News (Video, jolla Kari Byron vahvistaa raskautensa) Discovery Channel. Viitattu 4.5.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]