Jamie Hyneman

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jamie Hyneman
Jamie Hyneman maaliskuussa 2006.
Jamie Hyneman maaliskuussa 2006.
Syntymäaika 25. syyskuuta 1956 (ikä 60)
Syntymäpaikka Yhdysvaltain lippu Marshall, Michigan
Oikea nimi James Franklin Hyneman
Muut nimet ”Jamie”
Ammatti juontaja, näyttelijä, erikoistehostemies, M5 Industries -yhtiön perustaja ja omistaja
Merkittävät roolit Myytinmurtajat
Puoliso Eileen Walsh
Aiheesta muualla
IMDb

James Franklin ”Jamie” Hyneman (s. 25. syyskuuta 1956 Marshall, Michigan) on yhdysvaltalainen erikoistehosteasiantuntija, skeptikko[1] ja televisiosarja Myytinmurtajien toinen juontaja. Hän on myös Myytinmurtajien jaksoista tutun erikoistehosteisiin erikoistuneen yrityksen, M5 Industriesin perustaja. Hän on naimisissa Eileen Walshin kanssa.

Myytinmurtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jamie Hynemanin tunnistettavia piirteitä ovat lähes aina päässä oleva musta baretti (muuta päähinettä hän ei edes suostuisi laittamaan päähänsä) sekä valkoinen kauluspaita, joka ei tunnu likaantuvan koskaan, vaikka testattavat myytit olisivat kuinka sotkuisia tahansa, sekä yleensä punaiset Conversen All-Starit. Nämä piirteet sekä Hynemanin mursuviikset ja matala ääni ovat usein hänen juontajaparinsa Adam Savagen leikkimielisen vitsailun kohteena. Hän on luonteeltaan harkitseva ja rauhallinen ja yleensä suunnittelee asiat hyvin ennen toteutusta. Tässä mielessä hän on luonteeltaan täysin päinvastainen impulsiiviseen ja usein harkitsemattomaan juontajapariinsa Adamiin verrattuna. Jamie saattaa jo osia hankkiessaan ruveta kokoamaan osista myytissä esitettyä asiaa tai esinettä, joka vielä kaiken lisäksi toimii.

Cameorooli televisiosarjassa CSI[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyneman on tehnyt cameoroolin CSI:n jaksossa ”The Theory of Everything” juontajaparinsa Adam Savagen kanssa.

Työhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jamie Hynemanin työhistoria on hyvin värikäs. Hänellä on esimerkiksi tutkinto venäjän kielestä ja kirjallisuudesta (hän myös puhuu täysin sujuvaa venäjää), ja hän on toiminut myös sukeltajana, selviytymisasiantuntijana, veneen kapteenina, kielitieteilijänä, rankkurina, eläinkaupan omistajana, betonirakenteiden tarkastajana, koneistajana ja kokkina. Hän on tehnyt myös robotteja ja muita laitteita suurten yritysten televisiomainoksiin.

Kuuluisia rakennelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jamie rakensi 7 Up -koneen, jota käytettiin 7 Up -mainoksessa. Laite on telaketjuin varustettu juoma-automaatti, joka ampuu 0,33 litran juomatölkkejä. Jamie itse kutsuu sitä ”Elämän ja kuoleman koneeksi”.
  • Jamie on tehnyt myös kuuluisan radio-ohjattavan kengän Niken mainokseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. media.libsyn.com/media/skepticality/042_skepticality.mp3

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]