Adam Savage

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adam Savage
Adam Savage heinäkuussa 2008.
Adam Savage heinäkuussa 2008.
Henkilötiedot
Koko nimi Adam Whitney Savage
Syntynyt15. heinäkuuta 1967 (ikä 56)
Yhdysvallat New York, New York
Ammatti Juontaja, Näyttelijä, Erikoistehostemies
Puoliso Julia Savage (vuodesta 2003→)
Näyttelijä
Merkittävät roolit Myytinmurtajat
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Adam Whitney Savage (s. 15. heinäkuuta 1967 New York, New York) on yhdysvaltalainen elokuva-alan monitoimimies ja televisiosarja Myytinmurtajien toinen juontaja. Hän asuu San Franciscossa vaimonsa Julian ja kaksoispoikiensa kanssa. Adam on tullut myös kuuluisaksi aktiivisena skeptikkona.[1]

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adam Savage varttui Westchesterin piirikunnassa, New Yorkin osavaltiossa. Hänen isänsä oli animaattori ja ohjaaja ja Adam esiintyi jo lapsena TV-sarjoissa, mainoksissa ja musiikkivideoissa.

Ennen Myytinmurtajia Savage työskenteli kymmenen vuotta erikoistehosteiden parissa sellaisten yritysten kuten Industrial Light & Magicin, Warner Bros.:in ja Disneyn palveluksessa. Hän on toiminut aiemmin myös animaattorina, graafikkona, puuseppänä, lavastajana ja lelusuunnittelijana.

Myytinmurtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytinmurtajissa Savage on tunnettu hullunkurisesta käytöksestään. Hän yleensä kokeilee asioita nopeasti ilman sen kummempaa suunnittelua. Tässä mielessä hän on täydellinen vastakohta rauhalliseen ja harkitsevaan juontajapariinsa Jamie Hynemaniin verrattuna. Adamin kenties tunnetuin lausahdus Myytinmurtajissa on "I reject your reality and substitute my own" (suom. Hylkään todellisuutenne ja korvaan sen omallani.), joka on lainaus elokuvasta The Dungeonmaster vuodelta 1984.

Cameoroolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Savage on tehnyt cameoroolin CSI:n jaksossa "The Theory of Everything" ja Simpsonit-jaksossa "The Daughter Also Rises" juontajaparinsa Jamie Hynemanin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]