Johanna Sällström

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Johanna Sällström
Johanna Sällström vuonna 1997.
Johanna Sällström vuonna 1997.
Syntymäaika 30. joulukuuta 1974
Syntymäpaikka Tukholma, Ruotsi
Aktiivisena 1993–2006
Kuolinaika 13. helmikuuta 2007 (32 vuotta)
Kuolinpaikka Malmö, Ruotsi
Oikea nimi Johanna Maria Ellinor Berglund-Sällström
Ammatti näyttelijä
Merkittävät roolit Linda Wallander
(Wallander -elokuvat)
Puoliso Albin Sällström (2000-2002; eronnut)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Johanna Maria Ellinor Berglund-Sällström (30. joulukuuta 1974 Tukholma13. helmikuuta 2007 Malmö) oli ruotsalainen näyttelijä, joka tuli tunnetuksi Henning Mankellin Kurt Wallander -elokuvasarjan Linda Wallanderina.

Sällström esiintyi ensi kerran näyttelijänä jo 19-vuotiaana Ruotsin television Tre Kronor -sarjassa. Hänen varsinainen läpimurtonsa oli trillerissä Under ytan, josta hän voitti Ruotsin elokuvainstituutin Guldbagge-palkinnon parhaasta naispääosasta. Linda Wallanderin roolissa Sällström näytteli ensimmäisen kerran vuonna 2004 elokuvassa Ennen routaa. Sällström ehti esiintyä yhteensä 13 Wallander-elokuvassa. Muita hänen elokuviaan ovat muun muassa Yhteinen onni ja Tunnustus. Elokuvien lisäksi Sällström näytteli teatterissa sekä kotikaupungissaan Malmössä että Ystadissa.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sällström kuoli 32-vuotiaana kotonaan 13. helmikuuta 2007 unilääkkeiden yliannostukseen. Hän oli päässyt saman päivän aamuna kotiin psykiatrisesta hoidosta.[1] Kuolinsyy oli itsemurha.[2] Sällström oli kärsinyt vakavasta masennuksesta läpikäytyään vuonna 2004 Aasian tsunamin. Hänen perheeseensä kuului myös 5-vuotias tytär.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.