Joe Elliott

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joe Elliott
Joe Elliott vuonna 2008.
Joe Elliott vuonna 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt1. elokuuta 1959 (ikä 64)
Sheffield, Yorkshire, Englanti
Ammatti muusikko
Muusikko
Taiteilijanimi Joe, Zeff
Aktiivisena 1975–
Tyylilajit glam metal, hard rock, heavy metal
Soittimet laulu, kitara, piano
Yhtyeet Atomic Mass, Def Leppard, Cybernauts, Down 'n' Outz, Kings of Chaos
Levy-yhtiöt Island RecordsView and modify data on Wikidata

Joseph Thomas Elliott (s. 1. elokuuta 1959 Sheffield[1]) on englantilaisen hard rock -yhtye Def Leppardin laulusolisti.

Def Leppard[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elliott tapasi ensimmäiseksi Pete Willisin, Atomic Mass-nimisen yhtyeen jäsenen vuonna 1977, kun hän myöhästyi bussista. Sen jälkeen kun Elliott ja Willis saivat tietää, että ovat kummatkin muusikkoja, Elliott tapasi Atomic Mass-yhtyeen muut jäsenet. Alussa Elliott esiintyi bändissä kitaristina, mutta myöhemmin hänestä tuli laulaja, koska muut bändin jäsenet olivat vakuuttuneet hänen laulutaidoista. Bändi jopa vaihtoi nimensä Elliottin ehdotuksesta "Deaf Leopardiksi", mikä kumminkin vaihtui myöhemmin "Def Leppardiksi", koska siihen aikaan eläimen nimi oli suosittu punk -yhtyeissä, eikä Def Leppard halunnut olla punk-bändi. Elliottista tuli oleellinen osa bändiä hänen lauluntekijän taitojensa ansiosta.

Lauluntekijänä Elliott on käyttänyt monipuolista musiikkimakuaan (pop-rockista folkiin ja kaikkea niiden väliltä) inspiraation lähteenä. Hän on usein myös sanonut että laulujen sanoitukset eivät ole henkilökohtaisia, vaan niiden pitää olla kuuntelijalle helposti lähestyttäviä. Hän soittaa myös kitaraa, rumpuja, pianoa sekä syntetisaattoria.

Sivuprojektit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elliott on työskennellyt monissa sivuprojekteissa uransa aikana. Hän on myös työskennellyt monissa tribuuteissa muille artisteille kuten Freddie Mercurylle, Alice Cooperille, Mick Ronsonille, Ian Hunterille ja David Bowielle. Hänellä oli kunnia esittää Queenin jäljellä olevien jäsenten kanssa "Tie Your Mother Down" Freddie Mercuryn Muistokonsertin avajaisissa vuonna 1992.

Joe on myös vieraillut monissa projekteissa, kuten Rolling Stones-yhtyeen kitaristi Ronnie Woodin sooloalbumilla Slide On This;" Lori Spree's Those Faces;" Ricky warwickin, The Almightyn ja monessa muussa.

Elliottilla ja Phil Collenilla oli sivuprojektina Cybernauts-niminen bändi. Projekti oli lyhytikäinen ja online-albumi, joka ilmestyi 1990-luvun puolivälissä, poistettiin ilmestymisen jälkeen.

Joe Elliott toimi Ricky Warwickin Tattoos & Alibis levyn tuottajana vuonna 2003.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elliott asuu tällä hetkellä Stepasidessa Dublinissa, Irlannissa, vaimonsa Kristinen kanssa. Heillä on poika, Finlay (s. joulukuussa 2009). Elliottin isä, Joe Elliott Sr, kuoli heinäkuussa 2011. Elliott pitää yllä levytysstudiota, nimeltään "Joen Autotalli" (Joe's Garage) kotonaan, jossa hän on tuottanut ja äänittänyt isoja artisteja. Artistit ovat äänittäneet "Joen Autotallissa" silloinkin, kun Elliott on ollut kiertueella Def Leppardin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Joe Elliott discogs.com. Viitattu 23.10.2019. (englanniksi)