Ilmari Heikinheimo (muusikko)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ilmari Heikinheimo (s. 17. huhtikuuta 1988) on suomalainen jazzmuusikko, pääasiassa rumpali ja lyömäsoittaja. Hän on soittanut erityisesti freejazzia ja improvisoitua musiikkia, mutta hänellä on taustaa myös mainstream jazzin, rockin, klassisen, ja maailmanmusiikin parissa.

Heikinheimo aloitti klassisen huilunsoiton kuusivuotiaana, mutta innostui rumpujen soitosta yhdeksänvuotiaana. Vuotta myöhemmin hän hakeutui rumputuneille Edward Vesalan innoittamana, joka oli Heikinheimon perhetuttu. Sittemmin hän on opiskellut muun muassa Pop & Jazz Konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa ja Trondheimin NTNU-Konservatoriossa. Lapsena hän lauloi myös Cantores Minores -poikakuorossa.

Ensimmäisen ammattimaisen jazz-keikkansa Heikinheimo soitti saksofonisti Esa Pietilän johtamassa kokoonpanossa 16-vuotiaana. Sen jälkeen hän on soittanut muun muassa Jorma Tapion, Pepa Päivisen, Raoul Björkenheimin, Ulf Krokforsin ja Antti Hytin kanssa, mm. yhtyeissä Päivinen-Tapio kvintetti, Ugrian Unity sekä Edward Vesalan perustama, vuonna 2010 uudelleenkasattu 9-henkinen Sound&Fury, joka soittaa Vesalan säveltämää musiikkia. Heikinheimo on soittanut myös freelance muusikkona mm. yhtyeissä Alamaailman Vasarat, Astro Can Caravan, New Garden Orchestra ja The Fogo Posto.

Heikinheimon viime aikaisimpia soittokumppaneita ovat olleet mm. Jimi Tenor, kitaristit Raoul Björkenheim (Triad-trio) ja Jukka Orma, saksofonistit Jone Takamäki ja Sakari Kukko, afrobeatia ja jazzia sekoittava Afrojazz Guintet sekä trumpetisti/säveltäjät Mika Mylläri ja Antero Priha.

Heikinheimo on myös tehnyt musiikkia Vesa Kuosmasen ohjaamiin lyhytelokuviin "Burn Out" ja "Dear Farewell", joista jälkimmäisessä hän myös näytteli.

Heikinheimon isä on ohjaaja Hannu Heikinheimo, joka on musiikkikriitikko Seppo Heikinheimon veli.

Levytyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raoul Björkenheim Triad -Beyond (Eclipse Music, 2017)

Sound & Fury - Pulsacion (Ektro Records, 2013)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://jazzfinland.fi/artisti/ilmari-heikinheimo/biografia