Ian Levine

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ian Levine (s. 22. kesäkuuta 1953 Blackpool, Englanti) on englantilainen lauluntekijä, musiikkituottaja ja DJ.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Levine tunnetaan parhaiten hänen työstään pop-, soul-, disko- ja Hi-NRG-musiikin parista. Hän ja toinen laulunkirjoittaja Fiachra Trench kehittivät osaltaan Hi-NRG-genreä kirjoittamalla ja tuottamalla kappaleet "So Many Men So Little Time" (Miquel Brown) ja "High Energy" (Evelyn Thomas). 1980- ja 1990-luvuilla hän miksasi useita pop-dance-hittejä artisteille kuten Pet Shop Boys, Erasure, Kim Wilde, Bronski Beat, Bananarama, Tiffany, Dollar, Hazell Dean ja perusti omia yhtyeitään: Seventh Avenue ja Bad Boys Inc. Hän myös kirjoitti ja tuotti brittiläiselle poikabändille Take That ja The Pasadenasille. Lisäksi hän on tehnyt moniin TV-ohjelmiin tunnusmusiikkia: "Discomania", "Gypsy Girl", "ITV Celebrity Awards Show", "Christmasmania" ja "Abbamania".

Aiemmin urallaan hän oli DJ:nä Blackpool Meccassa ja alkoi keräillä soul-, R&B- ja northern soul-vinyylilevyjä. 1970-luvun puolivälissä hän oli innostunut myös diskosta ja kehitti sitä myöhemmin Hi-NRG-gendreksi.

Levine työskenteli myös vakituisesti DJ:nä Lontoon tunnetussa homoseksuaalien suosimassa yökerhossa Heaven, joka oli vastaus New Yorkin yökerholle The Saint.

Vuonna 1987 Levine alkoi levyttää entisille Motown-artisteille. Vuonna 1989 projekti oli kasvanut suuriin mittoihin ja 60 entistä Motown-tähteä kerääntyi Hitsville-rakennuksen eteen Detroitissa, mikä keräsi paljon mediahuomiota ja asiasta mainittiin yli 40:ssä yhdysvaltalaisessa uutislähetyksessä ja keskusteluohjelmassa. Motorcity Records pistettiin alulle. Kun projekti päättyi 1990-luvun puolivälissä, 108 entistä Motown-laulajaa oli levyttänyt yhteensä 850 kappaletta. Kaikkein suosituin single oli artistilta, joka ei ollut levyttänyt 23:een vuoteen, Frances Nero. Hänen kappaleensa "Footsteps Following Me" oli Levinen ja Ivy Jo Hunterin kirjoittama. Jälkimmäinen nimi löytyy myös Martha and the Vandellasin hitin "Dancing In The Street" -takaa.