Ian Levine

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ian Levine (s. 22. kesäkuuta 1953 Blackpool, Englanti) on englantilainen lauluntekijä, musiikkituottaja ja DJ.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Levine tunnetaan parhaiten hänen työstään pop-, soul-, disko- ja Hi-NRG-musiikin parista. Hän ja toinen laulunkirjoittaja Fiachra Trench kehittivät osaltaan Hi-NRG-genreä kirjoittamalla ja tuottamalla kappaleet "So Many Men So Little Time" (Miquel Brown) ja "High Energy" (Evelyn Thomas). 1980- ja 1990-luvuilla hän miksasi useita pop-dance-hittejä artisteille kuten Pet Shop Boys, Erasure, Kim Wilde, Bronski Beat, Bananarama, Tiffany, Dollar, Hazell Dean ja perusti omia yhtyeitään: Seventh Avenue ja Bad Boys Inc. Hän myös kirjoitti ja tuotti brittiläiselle poikabändille Take That ja The Pasadenasille. Lisäksi hän on tehnyt moniin TV-ohjelmiin tunnusmusiikkia: "Discomania", "Gypsy Girl", "ITV Celebrity Awards Show", "Christmasmania" ja "Abbamania".

Aiemmin urallaan hän oli DJ:nä Blackpool Meccassa ja alkoi keräillä soul-, R&B- ja northern soul-vinyylilevyjä. 1970-luvun puolivälissä hän oli innostunut myös diskosta ja kehitti sitä myöhemmin Hi-NRG-gendreksi.

Levine työskenteli myös vakituisesti DJ:nä Lontoon tunnetussa homoseksuaalien suosimassa yökerhossa Heaven, joka oli vastaus New Yorkin yökerholle The Saint.

Vuonna 1987 Levine alkoi levyttää entisille Motown-artisteille. Vuonna 1989 projekti oli kasvanut suuriin mittoihin ja 60 entistä Motown-tähteä kerääntyi Hitsville-rakennuksen eteen Detroitissa, mikä keräsi paljon mediahuomiota ja asiasta mainittiin yli 40 yhdysvaltalaisessa uutislähetyksessä ja keskusteluohjelmassa. Motorcity Records pantiin alulle. Kun projekti päättyi 1990-luvun puolivälissä, 108 entistä Motown-laulajaa oli levyttänyt yhteensä 850 kappaletta. Kaikkein suosituin single oli artistilta, joka ei ollut levyttänyt 23 vuoteen, Frances Nero. Hänen kappaleensa "Footsteps Following Me" oli Levinen ja Ivy Jo Hunterin kirjoittama. Jälkimmäinen nimi löytyy myös Martha & the Vandellasin hitin "Dancing In The Street" -takaa.