Blackpool

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blackpool
Blackpool Main Image.jpg
Blackpoolin sijainti Englannissa
Blackpoolin sijainti Englannissa

Blackpool

Koordinaatit: 53°49′15″N, 3°03′22″W

Valtio Yhdistynyt kuningaskunta
Maa Englanti
Hallintoalue Luoteis-Englanti
Kreivikunta Lancashire
Väkiluku (2011) 142 100Blackpool on merenrantakaupunki Irlanninmeren rannikolla Luoteis-Englannissa. Se on perinteisesti ollut osa Lancashirea, mutta vuonna 1998 siitä tehtiin yhtenäishallintopiiri. Toisin kuin naapurikaupungit, Blackpool on lähes täysin kaupungistunutta ja asutettua. Väestötiheys onkin jopa 4 086/km² ja pinta-alaltaan 34,92 km²:n suuruisella alueella asuu noin 143 000 asukasta, joista yli 98 % on valkoista väestöä.[1]

Blackpool on hyvin riippuvainen matkailusta. Sen tärkeitä matkailukohteita ovat kolme vanhaa satamalaituria, Eiffel-tornia muistuttava Blackpool Tower ja Blackpool Pleasure Beachin huvipuisto.[2] Kaupunki oli työväenluokan suosittu lomakohde teollistumisen alkuajoista aina 1960-luvulle asti. Alueella on hienot uimarannat, mutta ilmaston takia viihdykkeitä kuten huvipuistoja ja peliluolia on tarvittu myös sisätiloihin.

Muita merkittäviä työnantajia ovat pankkitoiminta, valtion yritykset, urheiluautovalmistaja TVR sekä muut sekalaiset yritykset. Suuri osa Blackpoolin asukkaista työskentelee kaupan alalla. Blackpoolissa on myös lentokoneteollisuutta ja se on tunnettua kylpyläseutua.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.