Hannu Tenhunen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hannu Tenhunen (s. 1957 Joroinen) on suomalainen professori. Hän on toiminut vuodesta 2006 lähtien nanoelektroniikan professorina Turun yliopistossa.[1] Lisäksi Tenhunen on vuosina 20052010 lähtien toiminut Turun tietotekniikan tutkimus- ja koulutuskeskuksen johtajana. Hän on myös sekä Tampereen teknillisen yliopiston että Teknillisen korkeakoulun dosentti. Tenhusella on myös professuuri Tukholman Kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa.

Tenhusen tutkimustyö on käsitellyt pääasiassa mikroelektroniikan järjestelmiä ja niiden suunnittelua.

Koulutus ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannu Tenhunen valmistui diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1982 ja filosofian tohtoriksi Cornellin yliopistosta vuonna 1986.[1] Lisäksi Tenhunen on Tallinnan teknillisen yliopiston kunniatohtori ja hänellä on kunniaprofessuuri Pekingin Jiaotong Universityssä ja Fudan Universityssä Shanghaissa.[2]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannu Tenhunen on julkaissut yli 450 kansainvälisesti ja 130 kansallisesti arvioitua tieteellistä julkaisua. Lisäksi hänellä on kolmetoista patenttia.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

City of Shanghai Magnolia Silver Awards 2014, tunnustuksena arvokkaasta tuesta Shanghain kehitykselle ja yhteistyölle.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Hannu Tenhunen nanoelektroniikan professoriksi Turun yliopistoon[vanhentunut linkki] Turun yliopisto 2006
  2. Hannu Tenhunen[vanhentunut linkki] International Forum on Embedded MPSoC and Multicore
  3. Finnish Advisory Professor Hannu Tenhunen has been awarded the Shanghai Magnolia Silver Award 2014 15.9.2014. Fudan School Of Information Science And Technology. Arkistoitu 25.5.2015. Viitattu 25.5.2015.