Gers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gers (32)
vaakuna
Sijainti
Hallinto
Alue [[Oksitania]]
Prefektuuri Auch
Aliprefektuuri(t) Condom, Mirande
Arrondissementit 3
Kantonit 31
Kunnat 463
Yleisneuvoston
puheenjohtaja
Jean-Pierre Pujol (PS)
Prefekti Jean-Marc Sabathé
Tilastotiedot
Pinta-ala 6 257 km²
Väkiluku (sijalla 89.)
 - 2011 188 893
 - Väestötiheys 30 as./km²

Gers on departementti Ranskan lounaisosassa Oksitanian alueella. Se on saanut nimensä Gersjoesta. Vuonna 2006 siellä oli 181 374 asukasta[1]. Departementin pääkaupunki on Auch. Gers on maanviljelysaluetta, jossa tuotetaan hanhenmaksaa ja metsäsieniä. Sijainti lähellä Espanjan rajaa on vaikuttanut kulttuuriin, varsinkin kun maatalouteen on tullut vierastyöläisiä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ranskan lounaisosaan rakennettiin vuosina 1250-1330 noin 350 bastidea. Niistä Gersiin rakennettiin 43: Aujan, Aurimont, Barcelonne du Gers, Barran, Bassoues, Beaucaire, Beaumarchés, Bretagne d'Armagnac, Castelnau-Barbarens, Cazaubon, Cologne, Fleurance, Fourcés, Gimont, La Bastide Saves, Lannepax, Larée, Lias d'Armagnac, Marciac, Marguestau, Masseube, Mauleon d'Armagnac, Mauvezin, Meilhan, Mielan, Miradoux, Mirande, Monclar, Monfort, Monguilhem, Montréal, Mourède, Ornezan, Pavie, Plaisance du Gers, Réjaumont, Saint-Clar, Saint-Sauvy, Seissan, Sère, Solomiac, Valence-sur-Baïse ja Villefranche d'Astarac.[2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Résultats du recensement de la population 2006 Institut National de la Statistique et des Études Économiques. Viitattu 9. heinäkuuta 2009. (ranskaksi)
  2. Histoire de la ville Mairie de Masseube. Viitattu 24.9.2022. (ranskaksi)
Tämä Ranskaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.