Gears of War 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gears of War 2
Kehittäjä Epic Games
Julkaisija Microsoft Game Studios
Suunnittelija Cliff Bleszinski
Käsikirjoittaja Joshua Ortega
Säveltäjä Steve Jablonsky
Clay Duncan
Pelisarja Gears of War
Pelimoottori Unreal Engine 3 (muokattu)
Julkaistu 7. marraskuuta 2008
JP 30. heinäkuuta 2009
Lajityyppi kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo
BBFC: 18
PEGI: 18
Alusta Xbox 360
Jakelumuoto DVD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Vastaanotto
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
GameRankings 93,32 %
Metacritic 93/100[1]
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
GameSpot 9,0/10
IGN 9,5/10

Gears of War 2 on Epic Gamesin kehittämä ja Microsoft Game Studiosin julkaisema kolmannen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin Xbox 360:lle 7. marraskuuta 2008[2].

Pelin pelimoottorina toimii erittäin paljon muokattu Unreal Engine 3. Peli on julkaisunsa jälkeen saanut hyviä arvosanoja. Esimerkiksi Metacriticissä pelin arvostelujen keskiarvo on 93.[1]

Gears of War 2:ssa taistelut perustuvat pitkälti kartoilta löytyvien suojien käyttämiseen. Lähes kaikkea kivipilareista puisiin penkkeihin voi hyödyntää suojana. Suojien takaa voi ampua tähdäten tai sokkona, jolloin pelihahmon keho on turvassa, mutta tähtääminen vaikeutuu. Suojat hajoavat eli esimerkiksi suojana oleva pöytä voi hajota palasiksi. Suojakseen voi ottaa myös vihollisen tai viholliselta saatavan kilven, jolloin aseena on mahdollista käyttää vain pistoolia.

Pelin asevalkoima sisältää futuristisia aseita. Esimerkiksi Lancer-rynnäkkökiväärin päässä on moottorisaha, jolla voi lähietäisyydeltä pilkkoa vastustajan kahtia. Osa aseista on tuttuja ensimmäisestä Gears of Warista.

Edeltäjänsä tapaan Gears of War 2 sisältää aktiivilataussysteemin. Pelaajan ladatessa asetta, on latausnäppäintä mahdollista painaa oikeassa kohtaa uudelleen, jolloin aktiivilataus onnistuu ja aseen lataus nopeutuu. Tämä myös lisää ladatun lippaan panosten tehoa. Jos aktiivilataus myöhästyy, ase jää hetkeksi jumiin.

Gears of War 2:n kampanjan voi pelata Microsoft Liven välityksellä yhteistyötilassa, jolloin toinen pelaaja ohjaa Marcusta ja toinen Domia. Pelin moninpeliin on tullut muutamia muutoksia julkaisun jälkeen: pelaajamäärä on nostettu kahdeksasta kymmeneen ja peliin on tuotu kokemuspistejärjestelmä, jolla pyritään saamaan peliin tasaisuutta pelin pyrkiessä jakamaan samantasoiset pelaajat toistensa kanssa samoihin eriin. Uusia pelimuotoja on lisätty. Wingman-pelimuodossa pelaajat työskentelevät kahden hengen joukkueissa, Submission-pelimuoto muistuttaa lipunryöstöä ja King of the Hill -pelimuodossa pelaajat pyrkivät valloittamaan tietyn osan kentästä itselleen. Uusia moninpelikarttoja on saatavilla Xbox Live Marketplacelta.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Gears of War 2 sijoittuu aikaan kuusi kuukautta Gears of Warin jälkeen. Suurin osa Locusteista tuhoutui Lightmass-pommin ansiosta, mutta pommi myös höyrysti paljon maanalaista Imulsionia. Imulsion-höyryt aiheuttavat vaarallista ”Rustlung”-sairautta, joka leviää nopeasti ihmispopulaatiossa. Muutamien rauhankuukausien jälkeen Tollenin ja Montevadon kaupungit katosivat yhtäkkisesti. Tämä sai COG:it epäilemään Locustien olevan asialla. Pian Jacintonkin suurkaupunki alkaa näyttää samoja merkkejä. Estääkseen tämän, COG:it päättävät laukaista täyshyökkäyksen Locusteja vastaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 John DiMaggio  Marcus Fenix  
 Carlos Ferro  Dominic Santiago  
 Courtney Ford  Maria Santiago  
 Michael Gough  Ben Carmine  
 Peter Jason  komentaja Prescott  
 Nan McNamara  Anya Stroud  
 Lester Speight  Augustus Cole  
 Carolyn Seymour  Myrrah  
 Fred Tatasciore  Damon Baird  
 Robin Atkin Downes  Minh, Youn Kim, Henn, Chaps, Niles, Lcust Kantus, Boomer, Sires  
  1. a b Gears of War 2 metacritic.com. Arkistoitu 12.2.2010. Viitattu 25.1.2009.
  2. E3 2008: Gears of War 2 Dated ign.com. 14.7.2008. Viitattu 25.1.2009.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]