Finnlamelli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Finnlamelli Oy
Finnlamelli logo.jpg
Tunnuslause Jykevää täyttä hirttä
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1995
Toimitusjohtaja Markku Uotinen
Kotipaikka Alajärvi, Suomi
Toimiala rakennustuoteteollisuus
Tuotteet hirsitalot, hirsimökit ja hirsihuvilat
Henkilöstö 129 (2013)
Kotisivu finnlamelli.fi

Finnlamelli Oy on Etelä-Pohjanmaan Alajärvellä toimiva yritys, joka on erikoistunut lamellihirsien ja muiden liimattujen puurakenteiden sekä hirsitalojen valmistukseen.

Finnlamelli Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli 30,1 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli noin 40 %. Tärkeimpiä vientimaita ovat Venäjä, Japani, Ranska, Viro, Saksa ja Hollanti. Liikevaihdosta hirsitalojen osuus on 87 % ja loput 13 % liimapuupalkkeja ja -pilareita sekä hirsiaihioita. Finnlamelli Oy on Suomen kolmanneksi suurin hirsitalotoimittaja noin 11 % markkinaosuudellaan. Yritys työllistää 129 henkilöä.[1][2]

Finnlamelli on osa DEN Groupia ( ent Design Talo ).

Finnlamelli tekee myös muuttovalmiita hirsitaloja ja loma-asuntoja.

Finnlamelli lanseerasi 1.3.2018 painumattoman RYHTI-hirren, joka on vakiona kaikissa muuttovalmisrakennuksissa ja sen saa myös tehtaan tekemiin asennuksiin.

Timberkoti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finnlamelli Oy:n tuotemerkillä Timberkoti myydään pilari-palkki-runkoisia rakennuksia. Tuotevalikoimaan kuuluvat omakotitalot, lomarakennukset ja saunat. Suurimpia Timberkoti- kohteita tähän mennessä ovat Punkaharjun lomakeskuksen 400-neliöinen paviljonki-ravintola sekä Venäjälle toimitettu 500-neliöinen lomarakennus.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yrityshaku: Finnlamelli Oy. Taloussanomat. Viitattu 14.5.2015.
  2. a b Kivimäki, Jarkko: Timberframe-rakenteiden vakiointi, s. 8. Opinnäytetyö. Seinäjoki: Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö, Rakennustekniikan koulutusohjelma. Teoksen verkkoversio (pdf) (viitattu 14.5.2015).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]