FC Barcelona (koripallo)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Regal FC Barcelona
FC Barcelonan logo
Koko nimi Futbol Club Barcelona
Perustettu 24. elokuuta 1926
Kenttä
– Kapasiteetti
Palau Blaugrana
8 250
Puheenjohtaja espanjalainen Sandro Rosell
Valmentaja espanjalainen Xavier Pascual
Liiga ACB
FC Barcelonan peliasu
Koti- ja vieraspeliasu

FC Barcelona Bàsquet on espanjalaisen urheiluseuran FC Barcelonan 24. elokuuta 1926 perustettu koripallojaosto. Sen edustusjoukkue pelaa Espanjan ACB-liigassa ja on yksi Euroopan menestyneimpiä. Vuonna 2003 joukkue saavutti harvinaisen triplamestaruuden, kun se voitti Espanjan liigan, Espanjan cupin ja Euroliigan. Kuten jalkapallossakin, Barcelonan pahin kilpakumppani Espanjassa on Real Madrid.

Sveitsiläisen vakuutusyhtiön Winterthur Groupin kanssa tehdyn sponsorisopimuksen vuoksi jaosto tunnettiin vuosina 2004–2007 nimellä Winterthur FC Barcelona. Winterthur on myös FC Barcelonan perustajan Joan Gamperin synnyinkunta Sveitsissä. Entinen nimi AXA FC Barcelona otettiin käyttöön vuonna 2007 ranskalaisyhtiö AXA:n ostettua Winterthur Groupin toiminnot. Nykyisin seuran sponsorina toimii vakuutusyhtiö Regal, jonka takia seuraa kutsutaan myös nimellä Regal FC Barcelona.

FC Barcelonan kotikenttänä toimii Palau Blaugrana, joka sijaitsee samassa rakennuskokonaisuudessa seuran jalkapallostadionin Camp Noun kanssa.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FC Barcelonan kotihalli Palau Blaugrana.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.