Olympiakos BC

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Olympiakos BC
Lempinimet Legend
Punavalkoiset
Liiga A1 Ethniki
Euroliiga
Perustettu 1931
Historia 1931-
Areena Peace and Friendship Stadium
kapasiteetti 14,940
Kotipaikka Pireus, Attika, Kreikka
Värit          
Presidentti Kreikka Panagiotis Angelopoulos
Kreikka Giorgos Angelopoulos
Päävalmentaja Kreikka Giorgos Bartzokas
Mestaruudet
Kotisivu www.olympiacosbc.gr

Olympiakos BC (kreik.: Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός) on kreikkalainen koripalloseura. Se on osa suurta Olympiakos CFP-seuraa. Olympiakos on voittanut Euroliigan kolmesti, ja Kreikan mestaruuksia seuralla on kaksinumeroinen lukumäärä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koripallojaosto perustettiin 6 vuotta seuran perustamisen jälkeen, vuonna 1931. Ensimmäinen Kreikan mestaruus tuli 1949 ja seuraavaa jouduttiin odottamaan 11 vuotta. Voiton myötä Olympiakos sai ensikertaa mahdollisuuden osallistua kansainväliseen koripallosarjaan.

Seuraava mestaruus tuli vasta vuonna 1976 ja samalla Olympiakos osallistui Euroopan Cup-voittajien Cupiin ja voitti Kreikan cupin. Vuonna 1979 Olympiakos ylsi seurajokkueiden Euroopan-mestaruuskilpailuissa kuuden parhaan joukkoon.

1980-luvulla joukkue voitti ainoastaan yhden Kreikan Cupin, mutta 1990-luku oli Olympiakosin hallintaa. Tällöin seura voitti viisi perättäistä Kreikan mestaruutta vuosina 1993–1997. Kreikan cupin voittoja tuli kaksi, ja menestys huipentui vuonna 1997 voitettuun Euroopan mestaruuteen. Samalla seura voitti arvostetun tripla-mestaruuden eli maansa mestaruuden, cupin ja Euroliigan.

Rikkaiden Angelopoulosin veljesten siirtyminen seuran omistajiksi on mahdollistanut korkeat palkat pelaajille, esimerkiksi Josh Childressille ja Theodoros Papaloukasille. Pekingin vuoden 2008 kesäolympialaisten aikaan seura osoitti kiinnostusta LeBron Jamesia ja Kobe Bryantia kohtaan[1].

Mestaruudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Areena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ateenan olympialaisten naisten lentopallo-ottelu menossa Peace and Friendship Stadiumilla.

Peace and Friendship Stadium, (tunnetaan myös nimellä Stadio Erinis & Filias eli SEF) on Kreikan toiseksi suurin urheiluhalli. 14 776 katsojan kapasiteetilla se jää Athens Olympic Indoor Hallin lukemista muutaman tuhannen paikan verran. Vuonna 1985 avattu areena palveli Ateenan olympialaisissa lentopallon näyttämönä. Koripallossa siellä on myös pelattu vuoden 1987 EM-kilpailut ja vuoden 1998 MM-kilpailut. Myös Olympiakoksen lentopallojoukkue Olympiakos SC pelaa kotiottelunsa Peace and Friendship Stadiumilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]