Erkki Räsänen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Erkki Räsänen (s. 16. elokuuta 1972 Kaavi) on suomalainen iskelmälaulaja, joka valittiin vuonna 2001 tangokuninkaaksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Räsänen aloitti tanssilavoilla ja -ravintoloissa esiintymisen 1997.

Räsänen valittiin voittoaan edeltäneenä vuonna tangoprinssiksi Antti Raiskin ollessa tangokuningas. Vuosina 1998 ja 1999 Räsänen oli edennyt kilpailussa Raision semifinaaliin. Vuonna 1999 hän voitti Vihreät Niityt -tapahtuman yhteydessä järjestetyn Toivo Kärki -laulukilpailun miesten sarjan ja sijoittui toiseksi karaoken SM-kilpailuissa.

Syksyllä 2001 julkaistiin Räsäsen ensimmäinen single "Villit vuoteni" ja seuraavana vuonna oli vuorossa single "Anna tunteen tulla". Huhtikuussa 2002 julkaistiin Räsäsen ja vuoden 2001 tangokuningattaren Mira Sunnarin yhteisalbumi, jolta löytyy yhdeksän Sunnarin ja kymmenen Räsäsen esittämää kappaletta, mukaan lukien albumijulkaisua edeltäneet singlekappaleet. Seuraavana vuonna julkaistiin singlet "Erkki twistaa" ja "Kirje Armille". Tammikuussa 2005 häneltä ilmestyi omakustanteena albumi Yksi ainoa ilta ja vuonna 2006 Pilfink Records -levymerkin kautta slaavilaistyylinen albumi Carmen Sylva. Kupletti- ja laulelmamusiikkia sisältävä albumi Mualimalle ja takaisin (Pilfink Records) ilmestyi syyskuussa 2008. Räsäsen laulua on kuultu myös monilla kokoelmalevyillä.

Erkki Räsänen on Päivölän Sävel -yhtyeen laulaja ja laulunkirjoittaja. Kansanmusiikkivaikutteista poppia tekevältä yhtyeeltä on ilmestynyt kaksi albumia.

Laulamisen ohella Räsänen on viihtynyt myös teatterin parissa. Räsänen on esiintynyt esimerkiksi Seinäjoen kaupunginteatterin esittämässä musikaalissa Valkokangas tanssii ja soi vuonna 2006 sekä useiden vuosien ajan Maarianvaaran kesäteatterissa, joka tekee ammattivoimin kiertueteatteria ympäri Suomen. Päivölän Sävel -yhtye on tehnyt teatterin musiikista kaksi pitkäsoittoa. Hän on tehnyt pikkuserkkunsa Henry Räsäsen kanssa yhdessä Eino Leinon runoista koostuvan Elegia -esityksen, jota he ovat esittäneet ympäri Suomea. Toinen Räsästen valmistama kiertue-esitys on Aleksis Kiven näytelmiin ja runoihin pohjautuva Kaukana kavala maailma.

Räsänen asuu nykyisin Outokummussa. Kunnallisvaaleissa 2008 hänet valittiin Kaavin kunnanvaltuustoon Suomen Keskustan listalta[1]. Hän uusi paikkansa 2013. Hän jätti kuntapolitiikan kahteen kauteen. Räsäsen aviopuoliso on outokumpulainen Keskustan kansanedustaja Hanna Huttunen[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]