Marko Maunuksela

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Marko Maunuksela

Marko Maunuksela (s. 1974 Alajärvi)[1] on suomalainen laulaja.

Nykyään Ilmajoella asuva Marko Maunuksela keikkaili aikaisemmin Risto Oja-Lipastin luotsaaman tunnetun tanssiorkesterin, Oja-Lipasti Bandin kanssa. Nykyään Marko keikkailee Talisman - orkesterin kanssa.

Maunuksela tuli tunnetuksi vuoden 2009 Tangomarkkinat-laulukilpailun finaalista, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Maunuksela sai parannettua sijoitustaan seuraavana vuonna, jolloin hän voitti kilpailun. Markosta tuli Tangokuningas 2010.

Maunuksela sai Tangomarkkinoilla saavuttamansa voiton myötä automaatisen osallistumisoikeuden Suomen Euroviisukarsintaan 2011. Hän kilpaili kappaleella "Synkän maan tango" ja selvisi karsintojen finaaliin.[2]

Maunuksela on tehnyt myös ooppera-, musikaali- ja teatterirooleja eri projekteissa. Viimeisimpänä roolina 2008-2009 Frederick Fleet, Seinäjoen kaupunginteatterissa, musikaalissa Titanic.

Laulunopettajina Maunukselalle ovat toimineet Helena Porkka-Lintala ja Seppo Ruohonen. Aiempina vuosina hän on toiminut aktiivisesti myös eri harrastajateattereissa. Siviiliammatiltaan hän on lähihoitaja.

Laulajan työn ohella Maunuksela työskentelee asperger-nuorten ohjaajana Seinäjoella. Tangokuninkuusvuoden ajaksi Maunuksela jäi tästä työstä virkavapaalle. Nykyään Maunuksela työskentelee Yle Kajaanin radion aamujuontajana (2015-)

Maunukselalta ilmestyi tammikuussa 2010 Lintu ja pesäpuu - niminen single. Lintu ja pesäpuu- single nousi heti ilmestyttyään paikallisradioiden top 20 listalle ja Tätä suomi tanssii listalle. Perättäisiä listaviikkoja kertyi kuusi. Tangokuninkuuden myötä Maunuksela sai myös levytyssopimuksen.

Maunukselan debyyttialbumi Uuteen valoon julkaistiin 10. marraskuuta 2010.

Uuteen valoon- albumilta on julkaistu neljä sinkkua: Maailmanloppu, Vietiin vierestä mun, Tiimalasi ja Uuteen valoon.

Kilpailut / Saavutukset / erikoisesiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Levytykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.auraviihde.fi/index.php?page=event&id=82&subpage=110
  2. Latva, Tony: Muistathan: Suomen karsinnat 2011 10.6.2012. viisukuppila.fi. Viitattu 6.12.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]