Jaska Mäkynen

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Jaska Mäkynen

Jaska Mäkynen (oik. Jaakko Kaarlo Mäkynen, s. 7. kesäkuuta 1952 Alavus) on suomalainen laulaja, joka voitti Tangokuninkuuden vuonna 1991. Tangoprinssiksi hänet valittiin vuosina 1985 ja 1987. Mäkysen tytär Hanna-Kaisa Mäkynen on harmonikansoittaja ja Kultainen Harmonikka -kilpailun voittaja vuodelta 1996.

Yksityiselämä[edit | edit source]

Mäkynen oli kihloissa laulaja Heli Pakarisen kanssa vuosina 2014–2017.[1] Aikaisemmin hän on ollut naimisissa Marja-Liisa-nimisen vaimonsa kanssa vuodesta 1978 alkaen.[2]

Diskografia[edit | edit source]

  • Kuortanelaisia sanoituksia ja sävellyksiä 1980
  • Ensimmäiset tangokuninkaalliset 1985
  • Tangokuningas 1991
  • Tangokuningas ja kuningatar 1991
  • Rakkauden sade 1991
  • Alla etelän taivaan 1991
  • Sadun tango 1992
  • Samettisilmä 1993
  • Onnen aamu 1995
  • Minä tuun nelostietä 1996
  • Miehen mittainen tie 1996
  • Parhaat 40 2001
  • Espanjan yöt 2004
  • Pohjalainen uskontunnustus 2005

Lähteet[edit | edit source]

Viitteet[edit | edit source]

Aiheesta muualla[edit | edit source]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.